Jump to content

UnkownCp

Members
  • Posts

    5
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Περιοχή
    Αθηνα

UnkownCp's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. UnkownCp

    Scratch Build [Desk Build]

    Γειά σας και πάλι!Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τα καλά σας λόγια! Ορατά θα είναι μητρική-κάρτες γραφικών-ρεζερβουάρ-δίσκοι. Για το φιλτράρισμα έχω δει αυτά εδώ(απλά και λιτά) τα οποία θα μπούνε στη πρόσοψη με αποτέλεσμα να χρειαστεί να φτιάξω ένα μηχανισμό-καπάκι όπως είπες και συ Seafalco(δεν έχω σκεφτεί κάτι μέχρι στίγμης).Αν και η ιδέα σου μου ακούγεται καλύτερη γιατί δεν θα χρειάζεται να τα βγάζω όλα! Για τα εξάρτηματα είχα σκεφτεί να κάνω ξεχωριστές βάσεις απο πλέξιγκλας για να βάλω φωτισμό στο καθένα αλλά δεν ήξερα αν θα φαίνεται ωραίο συν οτι θα φαινόντουσαν τα καλώδια κάτι που δεν ήθελα.Έτσι έφτιαξα μια ενιαία βάση για να κάθονται πάνω και έκανα και κάποιες τρύπες για τα καλώδια. Η βάση θα μπορεί να σηκώνεται αν χρειαστεί να βγάλεις κάποιο καλώδιο αλλά ελάχιστα γιατί δεν θα την αφήνουνε τα λάστιχα απο τα ρεζερβουάρ εκτός και αν ξεβιδωθεί που είναι εύκολο. Για τον φωτισμό ακόμα δεν ξέρω!Αυτό με το περιμετρικό προφίλ αλουμινίου που μου είπες που το σκεφτεσάι οτι μπορώ να το βάλω? Για τους ανεμιστήρες σκέφτομαι να βάλω πλαστικές βίδες ή κάτι σαν ηχομονωτικό αφρολέξ για να τραβάει τις δονήσεις σε πολύ μικρό μέγεθος εκεί όπου θα βιδωθούν οι βίδες.Μήπως έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο? Το γραφείο θα είναι κολλητά στο τοίχο.Φτιάχνω και μια βάση που θα μπεί στο πίσω μέρος για τις αντλίες-τροφοδοτικό-καλώδια.Για να αποφύγω τα καλώδια(πληκτρολόγιο-ποντίκι) και το γραφείο να είναι καθαρό σκέφτομαι να κάνω κάτι τέτοιο. Για τις εξωτερικές θύρες λέω να τις βάλω εδώ για να μικρύνουν οι πιθανότητες ατυχήματος και να φαίνεται ποιό όμορφη η πρόσοψη..Άκομα όμως δεν ξέρω τι να βάλω.Έχετε να μου προτείνετε κάποιο Multibay? Την προστάσια να σου πω την αλήθεια δεν την είχα σκεφτεί καθόλου γιατί ευτυχώς ποτέ δεν είχα κάποιο πρόβλημα με υπερτάσεις κτλπ.Ίσως να βάλω κάποιο UPS. Θα το βαψώ kpetro!Το φύλλο 3χιλ είναι σκληρό!Οσο αναφορά το στρατζάρισμα είναι πολύ φτηνό(τουλάχιστον εκεί που πήγα)αντιθέτως με τις κολλήσεις οι οποίες ειναι πανάκριβες!Πόντος και ευρώ! Το γραφείο ειναι 2 μέτρα στο μήκος μιας και έχω πολύ χώρο και 85 πόντους στο πλάτος.Να σου πω την αλήθεια αν χώραγε άλλος ενα θα τον έβαζα.Απλά θα τους λειτουργώ με χαμηλές στροφές οπότε δεν νομίζω να έχω κάποιο πρόβλημα! Fan controller έχω σκεφτεί το Lamptron Fan-Atic: 5-port μιας και σηκώνει 60Watt το κάθε κανάλι και είναι πολύ εύχρηστο! Να σας δείξω επίσης το καπάκι του ψυγείου για να μην φαίνεται και το καπάκι για τους 5 ανεμιστήρες της εσωτερικής μεριάς! Τώρα φτιάχνω κάποιες βάσεις για τους δίσκους! Ελπίζω να σας κάλυψα!!Αν όχι ξαναρωτήστε!Ευχαριστώ και πάλι! *****Συγνώμη για τις τρείς φωτογραφίες αλλά δεν ξερώ γιατί τις δείχνει ετσι.
  2. UnkownCp

    Scratch Build [Desk Build]

    Καλησπέρα και πάλι! Σήμερα θα σας δείξω τα κομμάτια τα οποία κολλήθηκαν στο αλουμίνιο(ανάθεμα τη κολληση). Τ πρώτο κομμάτι είναι αυτό το οποίο είναι ενιαίο κομμάτι και έχει στρατζαριστεί σε δύο σημεία.Επίσης έχουνε γίνει 12αρες τρύπες για τους ανεμιστήρες του ψυγείου. Το δεύτερο έχει κολληθεί ενδιάμεσα της πρόσοψης και της πλαινής μεριάς. Σας βάζω τα βελάκια για να καταλάβετε καλύτερα τα κομμάτια τα οποία κολλήθηκαν. Στη μπροστινή μεριά φτιάχτηκε ενα πλαίσιο για το rom και το controller για τους ανεμιστήρες και το κουμπάκι επίσης με το οποίο θα ανοίγει. Για την μητρική και τη κάρτα γραφικών χρησιμοποιησα το στήριγμα απο ένα παλιό κούτι. Και κάποιες φωτογραφίες για μια γενική εικόνα. Αυτά για σήμερα!! Αν έχετε κάποια απορία ρωτήστε με !
  3. UnkownCp

    Scratch Build [Desk Build]

    Καλησπέρα και πάλι!Ευχαριστώ για την υποδοχή!Θα κάνω οτι μπορώ!! Αφού τελικά βρήκα τα μέτρα που με βόλευαν αγόρασα ενα φύλλο αλουμινίου 2.50χ1.25 με πάχος 3χιλ. Έπειτα έψαξα να βρώ στράτζα και λέιζερ αλλά όλοι μου ζητάγανε σχέδιο στον υπολογιστή κάτι που δεν ήξερα να κάνω.Το μόνο σχέδιο που είχα ήτανε αυτό που σας έδειξα στην αρχή.Μετά απο πολύ ψάξιμο βρήκα έναν πολύ καλό και συννενοήσιμο κύριο και μου είπε οτι θα μου το σχεδιάσει ο ίδιος(σας τον συστήνω ανεπιφυλακτα για τέτοιες δουλειές).Να σας πω επίσης οτι δεν είχε λέιζερ αλλά πλάσμα και βρίσκεται εδώ. Του πήγα λοιπόν το σχεδιάκι για να καταλάβει περί τίνος πρόκειται και μου το έφτιαξε ο ίδιος.Το πέρασε στο μηχάνημα και εμφανίστηκε το σχέδιο όπως ακριβώς του το είχα πει. Και ξεκινάει! Και το αποτέλεσμα είναι ένα μικρό σπιτάκι!! Στη συνέχεια πήγαμε στη στράτζα **Οι τρύπες που βλέπετε είναι για τους ανεμιστήρες στη μπροστινή μεριά. Και εδώ έχει τελειώσει το στρατζάρισμα σε αυτό το κομμάτι.
  4. Καλησπέρα στη παρέα σας!Είπα και γώ να μοιραστώ μαζί σας αυτή την κατασκευή. Όλα ξεκινησαν αρχές του 2013 όπου είχα έναν υπολογιστή με υδρόψυξη.Εκείνη την περίοδο έτυχε να μου χαλάσει το ψύγειο(και όχι μόνο,είναι που άμα χαλάσει κάτι χαλάνε όλα μετά) και έκατσα και χάζευα στο ίντερνετ για ψύγειο και τι θα μπορούσα να κάνω στο κουτάκι μου για να βάλω μεγαλύτερο.Στις εικόνες λοιπόν είδα ένα γραφείο με τον υπολογιστή μέσα και σκέφτηκα τι ώραια ίδεα είναι και πόσο τακτοποιημένα ήτανε τα πράγματα.Την έπομενη μέρα το ξανασκέφτομαι και λέω δεν νομίζω να τα καταφέρω.Το δείχνω στο πάτερα μου που ασχολείτε με μαστορέματα και μου λέει εύκολο.Τέλος πάντων το άφηνω και μετά απο 2-3ς μέρες μου έχει φτιάξει αυτό Έπειτα φτιάξαμε ενα λίγο μεγαλύτερο και μετά αγόρασαμε από ενα βιβλιοπωλειο χαρτόνια τα οποία ήτανε κάπως έτσι και με τη βοήθεια της κόλλας κρυσταλιζέ τα κολλήσαμε και το κάναμε στο πραγμάτικο μέγεθος και τίς διαστάσεις που μας βόλευαν(2.10x1.05). Θέλω επίσης να σας πώ οτι μου λείπουνε πολλές φωτογραφίες γιατί το είχα αφήσει στη μέση λόγο χρημάτων -χρόνου και τώρα το ξανασυνεχίζω. Θα συνεχίσω πάλι αύριο γιάτι μόλις τώρα τελειώσαμε.Μια εικόνα Καλό βράδυ σε όλους!Η συνέχεια αύριο!
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.