Jump to content

DarthMoul

Premium Members
 • Content Count

  3,626
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

About DarthMoul

 • Rank
  Honored Member

Πληροφορίες Προφίλ

 • Επάγγελμα
  Software Engineer
 1. Έκανα την πρώτη μου αγορά μέσω internet με πιστωτική, το 1999. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα, και τώρα με την τηλεφωνική επιβεβαίωση της χρέωσης είναι ακόμα πιο ασφαλή τα πράγματα. Για αγορές από Αμερική, υπομονή μέχρι να υπογραφεί το trade union USA-EU. Για το 97% των προϊόντων, δεν θα υπάρχει τελωνείο, και η συνθήκη θα είναι έτοιμη, μάλλον πριν το τέλος του χρόνου.
 2. Εγώ θα τα βάλω σίγουρα!
 3. Χαιρετώ την παρέα! Η AMD πριν 3 εβδομάδες αγόρασε άδεια παραγωγής από την ARM. Πολύ πιθανόν μέσα στο 2013 να δούμε ARM made by AMD. Ίσως η μεγαλύτερη βλακεία στην ιστορία της Intel ήταν η πώληση της τεχνολογίας ARM, μαζί με όλες τις άδειες πακέτο, στην ARM Holdings το 2004.
 4. Όλη η προσπάθεια πλέον πέφτει σε embedded x86. Αυτή είναι η στόχευση των κατασκευαστών και αυτό περιμένουν Apple, Google κλπ. Θα πάρει καιρό. Ίσως 2-3 χρόνια. Μέχρι τότε οι ARM θα ροκανίζουν σιγά σιγά τα μερίδια των x86 και η εξέλιξη τους στο desktop αναπόφευκτα θα επιβραδύνει.
 5. Συγχαρητήρια στην Intel: x86 Faces Unexpected RISC Competition.
 6. Ακριβώς. Επίσης απέφυγε τους 7200.11 γιατί κυκλοφορούν αρκετοί με προβληματικό firmware. Οι 7200.12 κοστίζουν 1-2 ευρώ παραπάνω και δεν έχουν το πρόβλημα.
 7. Android = Linux Kernel + Java + OpenGL (και μερικά ακόμα δευτερεύοντα open source) Όλη του η κουλτούρα είναι βασισμένη πάνω στο τσάμπα. Όποιος θέλει να το ανταγωνιστεί, θα πρέπει να κάνει το ίδιο.
 8. Το API είναι ένα σύνολο προτύπων με τα οποία οι προγραμματιστές των εφαρμογών αποκτούν πρόσβαση στις λειτουργίες μια βιβλιοθήκης. Η βιβλιοθήκη μπορεί να είναι open source ή proprietary. Αν η βιβλιοθήκη είναι open source, το API είναι υποχρεωτικά open. Αν η βιβλιοθήκη είναι proprietary, το API μπορεί να είναι open (πχ CUDA) ή proprietary. Δεν υπάρχει open source API.
 9. Η Ελλάδα αντιστοιχεί στο 2.2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης, στο 1.5% του ΑΕΠ της ΕΕ και στο 0.65% του παγκοσμίου ΑΕΠ. Έχουμε τα χάλια μας αλλά είμαστε πολύ μικρό χαλί για να κρύψουν κάτω από αυτό τα δικά τους χάλια.
 10. Μάριε το παρακάνεις. Ο RMS δεν φτάνει αυτά τα μεγέθη. Ούτε κατά διάνοια. Ο άνθρωπος είναι κυρίως ακτιβιστής.
 11. Οκ φίλε μου, ό,τι πεις. Μάλλον διάλεξες λάθος συνομιλητή για να ανοίξεις αυτή την κουβέντα
 12. Κάποια πράγματα έχουν ελάχιστη ή και καθόλου ιδεολογική διάσταση σε σχέση με αυτό που κάποιοι θέλουν να τα παρουσιάσουν. Οι ιδέες απέκτησαν ιδιοκτήτη τα τελευταία 150 χρόνια. Πιο πριν κυκλοφορούσαν ελεύθερες παρόλο που δεν υπήρχαν αντιεξουσιαστικοί ή άλλοι χώροι για να υπερασπίζονται την ελευθερία τους.
 13. Έτσι έκρινε αυτός που γράφει το νέο. Κι εμένα δεν με ενδιαφέρει, οπότε απλά την προσπερνάω και πάω στην επόμενη. Ο Μάριος ανεβάζει πολλά νέα κάθε εβδομάδα. Αν ένα από όλα δεν μας αρέσει για κάποιο λόγο, υπάρχουν τόσα άλλα για να διαβάσουμε.
 14. Επειδή θα μπει σε επαγγελματικό περιβάλλον και το hw θα παραμείνει σταθερό για χρόνια, θα σου έλεγα να πας στον πιο καινούργιο που σηκώνει η τσέπη σου. Από εκεί και πέρα ίσως να είναι πιο σημαντικό να κοιτάξεις τι support θα έχει η μηχανή.
 15. Σε επίπεδο εφαρμογής, αν δεν υπάρχει multi-threading, θα παίξει μόνο με έναν πυρήνα. Είτε linux είναι, είτε windows. Τώρα σε επίπεδο λειτουργικού, εξαρτάται από τον κατασκευαστή. Το linux, και γενικότερα τα unix λειτουργικά, έχουν δώσει περισσότερη βάση στο multi-threading σε σχέση με τα win. Επίσης πολλά tools υποστηρίζουν forking, ένα είδος process cloning κατώτερο του thread, και μπορείς να γεμίσεις τους πυρήνες σου εύκολα.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.