Jump to content

nicksoti1442169068

Premium Members
 • Content Count

  746
 • Joined

 • Last visited

About nicksoti1442169068

 • Rank
  Eminent Member
 • Birthday 06/15/1974

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Να πω και το δικό μου περί οτε. Στη δουλειά μου έχω μεταφέρει pstn γραμμή από ΟΤΕ σε TELLAS εδώ και ένα 8 μήνες. Συνεχίζουν να έρχονται λογαριασμοί του οτε σε αυτό το νούμερο. Αφού παιδεύτηκα λίγο, ανακάλυψα γιατί. 60 ευρώ το 2μηνο για την Χρυσός Οδηγός Α.Ε, για καταχωρηση στον Χ.οδηγό. Είχε ξεμείνει απ΄την εποχή που η 1 γραμμή ήταν δωρεάν. Φυσικά ουδέποτε υπογράψαμε συμφωνία κλπ μαζί τους. Και λένε πρέπει να κάνω αίτηση να κοπει η "συνδρομή. Καταχρηστικό, για να μην χρησιμοποιήσω καμιά βαρύτερη έκφραση. Α, και στο σπίτι αφ' ότου άλλαξα σε Forthnet, συνέχισαν να έρχονται "εκκαθαριστικοί" λογαριασμοί αρκετό καιρό. Με ποιό δικαίωμα όλα αυτά; Όταν κάνεις φορητότητα, ουσιαστικά η γραμμή και οι υπηρεσίες μέσω αυτής δεν παύουν να ισχύουν αυτόματα;
 2. Δεν είναι 40€. Steel, Nautilos και τα συναφή δεν έχουν διαθεσιμότητα. Ο φτηνότερος διαθέσιμος 720 στο Skroutz είναι στα 149€ στο Shop13. +78€ δηλαδή.
 3. Aφού o φίλος θέλει "όσο δυνατό μικρότερο κόστος και αναβαθμίσημο", θα συμφωνήσω με τον takis82 σε γενικές γραμμές, απλά προτείνω την ati 4830 και cpu τον X2 7750 για 1 κατοστάρικο κάτω στη τιμή. Στα games ο 3ος πυρήνας δεν είναι και μεγάλη διαφορά, αργότερα όπως λέει άμα έχει τσιμπάει έναν δυνατότερο ΑΜ3. Η 4830 επίσης είναι τίμια αγορά. Μια μικρή ένσταση για το e-shop. Αν κι εγώ ψωνίζω καμιά φορά από εκεί, έχω επιγνωση ότι άμα κάτι στραβώσει θα ταλαιπωρηθώ. Υπάρχουν πέραν του Πλαισίου κι άλλα καλά καταστήματα, όπως το Msystems στη Φρατζή και το MGmanager στη Σολωμού. Και από τα δύο στο παρελθόν έχω μείνει ευχαριστημένος σε θέμα εγγύησης, και τιμές έχουν καλές. Πχ το Msystems έχει φθηνότερους AMD από τους 2 "μεγάλους". edit: soulclaimer με πρόλαβες :-)
 4. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ακόμα χρησιμοποιείτε ένα αρχαίο benchmark για να αξιολογήσετε υπερ-σύγχρονους επεξεργαστές. Ποιός ο σκοπός; Να βγάλετε τους Intel πολύ ταχύτερους; Το superpi έχει ίσως κάποιο νόημα για σύγκριση επεξεργαστών ίδιας εταιρίας. Και λέω κάποιο, γιατί δεν είναι multithreaded, oπότε πχ βγάζει έναν 2πύρινο στα 3Ghz ταχύτερο από έναν 4πύρινο στα 2.8. Αν θέλω σώνει και καλά να υπολογίσω 1 εκ δεκαδικά του pi -λέμε τώρα-, γιατί να μην τρέξω το 64bito multι-threaded stability tester, που στον Agena μου στα 2.7 μόλις βγάζει 7,4 sec; Και αυτή η λογική ισχύει για οποιοδήποτε πρόγραμμα. Πχ αν θέλω να συμπιέσω σε divx, και έχω I7, και υπάρχει πρόγραμμα- codec που υποστηρίζει hyperthreading, αυτό θα χρησιμοποιήσω, και τότε θα πω ότι ο ι7 είναι μαμάτος επειδή μου συμπίεσε ταινία σε 10 λεπτά. Εξάλλου κάθε πρόγραμμα έχει τις βελτιστοποιήσεις του. Και κάθε χρήστης τις απαιτήσεις του. Η αξιολόγηση μιας cpu πρέπει να γίνεται συνολικά, όχι αποσπασματικά. Γι αυτό υπάρχουν και τα reviews. Και αυτά δείχνουν ότι οι Ι7 είναι συνολικά ταχύτεροι, αλλά ακριβότεροι και πιο ενεργοβόροι. Κατά τη γνώμη μου, βρισκόμαστε σε μια περίοδο με πληθώρα καλών επεξεργαστών και από τις 2 εταιρίες. Καλύτερες αγορές ως value for money, θεωρώ τους 7750X2, 710/720X3 από ΑΜD και τους Ε5200, Q8200 από Ιntel. Ειδικά τους καινούριους 3πύρινους της AMD τους θεωρώ την πιο έξυπνη αγορά: imc, καλό OC, 3 πυρήνες που στις περισσότερες πολυπήρηνες εφαρμογές αρκούν (αφού οι 4 συνήθως δεν αξιοποιούνται πλήρως), λογική κατανάλωση και λογικότατες τιμές.
 5. Ώπα ρε συ bill κάτσε γιατί έχεις πάρει φόρα και τα ισοπεδώνεις όλα.... Υπάρχουν αξιοπρεπέστατες μητρικές AM2+, που κοστίζουν κάτω από 100 ευρώ και δεν έχουν τρία πυκνωτάκια chief crocker, ούτε mosfet σαν την P5L-MX. Πx, MSI KA790GX, Asus M3N78 pro. Δεν λέω ότι οι μητρικές των 230 ευρώ δεν αξίζουν τα χρήματά τους, απλά δεν έχουν όλοι ανάγκη τα χαρακτηριστικά τους, ούτε όλοι πουσάρουν με phase στα 5 γίγα. Kαι ας μην ψαρώνουμε με τα 18 phases με ferrite core chokes, Japan solid capacitors κλπ, ποιό πολύ για marketing κόλπα μου φαίνονται αυτά, να σου ανεβάζουν την ψυχολογία... Όμορφα να τα βλέπεις έτσι παρατεταγμένα με ακρίβεια χιλιοστού, αλλά αυξάνουν πολύ το κόστος. Έχω δει στο παρελθόν Albatron Κ8 με 4 "γυμνές" στραβοκολημένες φάσεις να είναι βράχος σε vcore και να βγάζει και 150mhz OC παραπάνω από Asus 2πλάσιας τιμής. Όσο για τα 40 ευρώ που λες έχω να σου πω 2 πράγματα: 1) Mη συγκρίνεις την φθηνότερη Ι7 σύνθεση με την ακριβότερη PII. Για ακριβό hi-end σύστημα, κι εγώ σε I7 θα πήγαινα. Αλλά φτιάχνεις αξιοπρεπέστατο PII/Quad σύστημα και με 300-320 ευρώ (cpu/MB/ram). Γιατί ξεχνάς ότι το ένα εξάρτημα παρασσύρει και τα υπόλοιπα σε τιμή. Δηλαδή παίρνεις i7 με 3xDDR3 και μητρική 250 ευρώ, και μετά τι; Δεν θα σκάσεις και 50 για μια ψύκτρα, όταν χτυπάς 80άρες το καλοκαίρι; Θα μείνεις με την παλιά σου 9600GΤ, το 19άρι monitor, τον αργό μηχανικό δίσκο, το 500άρι τροφοδοτικό; Κανα 1000άρι UPS να προστατεύει τις αγορές σου; 2) Είναι δύσκολες εποχές για να υποτιμάς έτσι το ευρώ.... ξαφνικά όλοι στο ελλαδιστάν πλουτίσαμε τα τελευταία χρόνια και είχαμε τα 50αρικα για τσίχλες. Γι αυτό οι μισές επιχειρήσεις έχουν σφραγιστεί, και οι άλλες μισές χρωστάνε στις τράπεζες και το βρακί τους. Σε πληροφορώ ότι αν έφτιαχνα τώρα σύστημα, θα θυσίαζα 40 και από τη cpu, και από το case, και από την οθόνη, αν ήταν να χάσω 10-20% σε απόδοση, όπως τον τελευταίο χρόνο έχω κόψει πολλά 40άρια και από ποτά, και από τη βενζίνη, και από τα κινητά για να μπορώ να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου, επειδή κάποιοι που κυκλοφορούσαν με τζιπ και Mercedes βαρέσανε κανόνι και δεν μπορούν να μου πληρώσουν ούτε 500 ευρώ. Και μην ξεχνάς ότι υπάρχουν εδώ μέσα και παιδιά που ακόμα "βολεύονται" με P4 και A64, επειδή ο μπαμπάς δεν μπορεί να σκάει ένα 1000άρικο κάθε 6μηνο για να βγάζει o κανακάρης καλύτερο superpi και 10 επιπλέον frames στο crysis. Για να μην σου πω ότι ίσως δυσκολεύεται και για τα 40 ευρώ του super market που λες. Να πεις ξερά ότι γουστάρεις ρε παιδί μου τη ταχύτερη cpu, τα έχεις και τα σκάς, μαζί σου. Και τον Phenom όταν έσκασα 160 ευρώ, έτσι από γούστο το έκανα, και να σου πω στην τελική μαμακία έκανα, σιγά θα μου έπεφτε ο κ@λος με τον 2πύρινο δηλαδή. Μην πας όμως να βγάλεις τον I7 σαν την καλύτερη αγορά, γιατί πολύ απλά, ΔΕΝ είναι.
 6. To θέμα είναι ότι ακόμα και η Asus Μ3Ν78-cm που μου κόστισε 65 ευρώ, μπορεί να πάρει τωρινούς και μελλοντικούς PII. Βέβαια, για max overclock κάποιος θα αγοράσει κάτι ακριβότερο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φτάνεις το κόστος ακόμα και της οικονομικότερης σύνθεσης Ι7. Η Intel ριχνει το "τυράκι" με την σχετικά καλή - για τις επιδόσεις του - τιμή του I7, αλλά μετά σου λέει πλήρωσε το πανάκριβο X58 για να τον κουμπώσεις επάνω. Να το θέσω αλλιώς. Έστω ότι οι Χ58 μητρικές κόστιζαν 100 ευρώ φθηνότερα, και οι DDR3 όσο οι DDR2, αλλά ο Ι7 920 κόστιζε 150 ευρώ ακριβότερα (400+ ευρώ). Δηλαδή ίδιο κόστος Ι7 πλατφόρμας. Ποιός θα τον πρότεινε έναντι ενός Phenom II ως καλή αγορά; Η σωστή σύγκριση είναι μεταξύ Phenom II και Intel Quad. Οι Ι7 είναι σε άλλη κατηγορία απόδοσης, αλλά και δυστυχώς τιμής. Αυτό το έχω κάνει εδώ και 2 χρόνια και όντως έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Η εγκατάσταση Xp 32 που είχα μέχρι πρότεινος, είχε αντέξει 3-4 αναβαθμίσεις αναίμακτα :-)
 7. Η VF900 της toxic είναι ήσυχη αλλά ανεπαρκής για έστω και μικρό OC στην κάρτα. Την έχω δοκιμάσει σε 4830 OCed και σε futuremark stability χτύπησε 100στάρα. Η ψύκτρα της non-toxic είναι ποιο θορυβώδης, αλλά ρυθμιζόμενη από tray tools, και σε full στροφές πολύ ποιό αποδοτική
 8. Γιατί δεν δοκιμάζεις κανένα παλιότερο driver από τον 8.12. Τα bugs στους catalyst γενικά είναι αμέτρητα....... Δεν νομίζω να απαιτείται να έχεις vista για να παίξει η κάρτα. Και CF και SLI παίζουν μια χαρά σε XP, με vista άντε να έχει (εάν έχει) καμιά μικρή βελτίωση. Άσε τα 3dmark, βάλε κανα game να δοκιμάσεις. Επίσης, η διαφορά στα ρολόγια, πρέπει προφανώς να οφείλεται ότι o 1νας πυρήνας δουλεύει σε 2D ρολόγια και ο άλλος σε 3D. Κάπου διάβασα για bug των 8.12, που σε κάποιους δεν επαναφέρει τα ρολόγια σε 2D mode αν τρέξεις πρώτα 3D. Όσο για τη 1 κάρτα που σου δείχνουν τα προγράμματα, είναι φυσιολογικό όπως σου είπαν και τα παιδιά. Το artifact scanner του ati tool, δεν υποστηρίζει CF. Δουλεύει μόνο τον 1 πυρήνα, για αυτό και η 1 gpu έχει υψηλότερες θερμοκρασίες. Δοκίμασε το ati tray tools, Που έχει καλύτερη υποστήριξη σε 4ΧΧΧ κάρτες.
 9. Πάντως όλος ο ντόρος έχει γίνει για benchmark στους -200, ενώ τους περισσότερους μας ενδιαφέρει που μπορεί να ανέβει η κάθε cpu με καλό αέρα/νερό σταθερά για 24/7. Γιατί καλό το "παιχνίδι", αλλά κάποια στιγμή τον υπολογιστή τον θες και για δουλειά/διασκέδαση.
 10. Πολύ ενδιαφέρον αυτό δεν το είχα υπ' όψιν μου.... Μόνοι τους το σκέφτηκαν ή μετά από κράξιμο;
 11. Στους -273 είναι το απόλυτο 0 πάντως Ε πόσο πιο κάτω από τους -242 να πάει.....
 12. Αυτό ισχύει για τους μικρούς Phenom με κλειδωμένο multi, οπότε ρίχνεις σε 800 τις μνήμες για να μπορείς να ανεβάσεις HTT. Εσένα που είναι ξεκλείδωτος, δεν νομίζω να εχεις πρόβλημα. Βέβαια, υποτίθεται στα 1066 "ζορίζεται" περισσότερο ο IMC, οπότε ίσως σου κόψει λίγo ΟC στη cpu
 13. Πάντως κάπου διάβασα ότι η AMD προετείνει unganged για μνήμες 1066 σε Phenom. Πάντως, οι διαφορές στην απόδοση είναι αμελητέες. Η πλάκα είναι ότι σε unganged, στο bios μπορείς να ορίσεις διαφορετικά timings για τον κάθε ένα controller:) Αν όντως βεβαια αυτό δουλεύει, ή αν δουλεύει σωστά, δεν το γνωρίζω.
 14. Έχω αντίστοιχη μητρική (M3N78-CM). To 2χ2GB κιτ (adata extreme 1066) δεν έπαιζε με τίποτα στα 1066, ενώ έπαιζε άψογα στην παλιά μου μητρική (M2N-SLI deluxe). Αφού δοκίμασα σχεδόν τα πάντα με ρυθμίσεις κλπ, και είχα και ανεπιτυχή επικοινωνία με asus support (δεν υπάρχουν λέει στο QVL), τελικά εντελώς τυχαία βρήκα λύση: Δοκίμασε να τις βάλεις στα slot 1-4 αντί 1-3. Δηλ 1ο κίτρινο και 2ο μαύρο. Εκεί μου παίζουν τέλεια, και μάλιστα και στα 1100 που έχω δοκιμάσει. Ακόμα και όταν τους αλλάξω θέση μεταξύ τους.
 15. Δεν μπορώ να φανταστώ 1000 ευρώ cpu tray... ελπίζω να μην το δίνουν σε κάνα αλουμινόχαρτο τυλιγμένο:033:
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.