Jump to content

billyzepho

Members
  • Posts

    8
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

billyzepho's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. billyzepho

    Αναβάθμιση RAM- δεν bootarei

    Ναι για bootable memtest86 μιλάω , ισχύει ότι αυτό είναι το αξιοπερίεργο της υπόθεσης αλλά ξέρω ότι τα Ubuntu έχουν διαφορετικό adressing απο windows και ίσως αγνοούν κάποια λάθη .. επίσης όπως ανέφερε και πιο πάνω ο pasjohn στο pdf της μητρικής γράφει και single sided και double sided ίσως για παραπάνω απο 2 gb να χρειάζεται οπωσδήποτε double sided μνήμες, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο... μακάρι να είναι αυτό.
  2. billyzepho

    Αναβάθμιση RAM- δεν bootarei

    Εχω 64bit και έχω κάνει 2 φορές format με τα ίδια αποτελέσματα, ούτε το memtest δεν περνούσαν , κόλλαγε στον πρώτο δευτερόλεπτο...
  3. billyzepho

    Αναβάθμιση RAM- δεν bootarei

    Τα θέλω και για την διπλωματική μου αλλα δεν είναι εκει το θέμα, τώρα έχω 116 euro πιστωτικό + το χω πάρει προσωπικά να βάλω 16.. Θα πάρω τηλέφωνο το eshop αύριο και θα τους πω να μου πούμε αυτοί σίγουρα ποιες θα κάνουν να τις πάρω να τελειώνουμε..
  4. billyzepho

    Αναβάθμιση RAM- δεν bootarei

    Και λόγω σχολής αλλά και γενικά λιώνω στο pc ήθελα να κάνω upgrade που να κρατήσει αρκετό καιρό με ssd+ram+gpu , προς το παρών έχω πάρει τον ssd και για τις μνήμες τα ξέρεις..
  5. billyzepho

    Αναβάθμιση RAM- δεν bootarei

    Έχεις δίκιο ,μόνο που τώρα δεν έχω ιδέα τι φταίει , και τι μνήμες πρέπει να πάρω...
  6. billyzepho

    Αναβάθμιση RAM- δεν bootarei

    Έχεις δίκιο δεν θα βιαστώ, οι παλιές μου ήταν οι http://www.corsair.com/en-us/cmx4gx3m2a1600c8 Μάλλον πρέπει να βρώ double sided μνήμες και μέχρι 4 gb το κάθε slot.. Ας πούμε αυτές http://www.kingston.com/dataSheets/HX313C9FWK2_16.PDF ίσως να κάνανε αλλά φοβάμαι που είναι 8άρες..
  7. billyzepho

    Αναβάθμιση RAM- δεν bootarei

    Ευχαριστώ για την απάντηση, όπως είπα πάνω και οι καινούργιες που πήρα Corsair είναι 16gb 4x4 προτεινόμενες απο το site ως συμβατές αλλά δεν κάνουν. Πλέον έχω πιστωτικό στο eshop 116 euro οπότε ψάχνω να βρω αν μπορώ να πάρω άλλες 16gb αλλιώς θα κοιτάξω αυτές που λες στα 8 και θά αγοράσω και κάτι άλλο με τα λεφτά που περισσεύουν... Μετά απο πολύ ψάξιμο σε forums ίσως φταίει ότι η μητρική μου θέλει double sided μνήμες (τσιπάκια και στις 2 μεριές) όπως οι παλιές μου που δουλεύουν κανονικά ενώ εγώ του βάζω one-sided. Βέβαια τίποτα δεν είναι σίγουρο και νιώθω πιο μπερδεμένος απο ποτέ μιας και δεν έχω ψαχτεί ποτέ με τέτοια θέματα
  8. Καλησπέρα, Έχω μητρική Gigabyte GA-P55A-UD3 και πρίν μία βδομάδα αποφάσισα να κάνω ένα upgrade τις ram μου. Οι παλιές ήταν Corsair 2x2gb 1600Mhz 1.65v 8-8-8-24 και δεν μου βγάλανε κανένα πρόβλημα. Πήρα κάτι Crucial Ballistix 2x8gb 1600Mhz αλλά μου βγάλανε πρόβλημα και κολλούσε στο Windows Starting χωρίς να δείχνει το logo των windows. Μετά απο πολλές δοκιμές μέσω bios και ένα format κατέληξα στο συμπέρασμα ότι επειδή η μητρική μου λέει μέχρι 16gb μήπως κάθε slot σηκώνει μέχρι 4gb δηλαδή τα θέλει μοιρασμένα. Έτσι τις άλλαξα και αφού κοίταξα ποιες προτείνει ως συμβατές η Corsair ειδικά για την μητρική μου πήρα τις Crucial 16gb (4x4) 1600Mhz 1.5v 9-9-9-24 (cml16gx3m4a1600c9b) και και ενώ περίμενα να μήν υπάρχει κάποιο θέμα παρουσιάστηκε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, lag στο Starting Windows . Έχω κάνει update το bios (σε f11), έκανα clear Cmos αφαιρώντας μπαταρία, δοκίμασα 2x4gb σε διαφορετικά channels, ανέβασα τα Dram volts σε 1.6 και 1.64, δοκίμασα διαφορετικά frequencies, έβαλα τα προτεινόμενα απο τον κατασκευαστή timings manual, ενεργοποίησα το x.m.p profile, διάφοροι συνδυασμοί των προηγούμενων, καθάρισα τα slots , όλα αυτά χωρίς καμία τύχη. memtest σε αυτές δεν έχω τρέξει μιας και δεν θεωρώ ότι είναι προβληματικές αφού έχω το ίδιο πρόβλημα με 2 διαφορετικά sets RAM. Στις προηγούμενες(2x8) το memtest κολούσε μετά απο 1 δευτερόλεπτο. Το περίεργο είναι οτι πριν το format στις 2x8 έμπαινα κανονικά Ubuntu (είχα dual boot) Οποιος έχει κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει θα με έσωνε γιατί η επόμενη ενναλακτική είναι καινούργια motherboard και δεν έχω άλλα λεφτά ! Ευχαριστώ Update : Σήμερα πήγα στο eshop και μου τις πήραν πίσω για πίστωση αφού τους είπα τα ίδια. Με την επιστροφή χρημάτων υπάρχει κάποια σίγουρη επιλογή για αναβάθμιση RAM στον υπολογιστή μου ? γιατί αμα πάρω καινούργια μητρική πρέπει να πάρω και καινούργιο επεξεργαστή....
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.