Jump to content

monachus

Members
  • Posts

    4
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by monachus

  1. monachus

    κλιματιστικό: Τι? που? ποσο?

    Από το Α στο Α++ πάντως υπάρχει διαφορά στην κατανάλωση, και μάλιστα σημαντική.
  2. monachus

    Κλιματιστικο

    Δηλαδή τα καλύτερα κλιματιστικά που έχεις να προτείνεις είναι το AUX, το GREE και το MIDEA ? Τα Hitachi, Toshiba, Mitsubishi, Daikin δεν είναι καλά ; Δες εδώ τις λειτουργίες του νέου μοντέλου της Hitachi δες εδώ τα χαρακτηριστικά του Toshiba Daiseikai 8 και μετά αν θέλεις συζητάμε το ποιο κλιματιστικό είναι το καλύτερο. Επίσης πριν γράψεις τιμές εγκατάστασης δημόσια, ρώτα πόσο κοστίζει σε υλικά μια εγκατάσταση κλιματιστικού, μάθε πως κοστολογείται η εργασία, γιατί ο καθένας γράφει ότι του κατέβει και με αυτόν τον τρόπο καταστράφηκε ένας ολόκληρος επαγγελματικός κλάδος. 50 ευρώ εγκατάσταση δίνουν τα "συνεργεία" στον Κωτσόβολο και στο Media Markt που τους δίνουν 8 εγκαταστάσεις την ημέρα και τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να βγάλουν ένα μεροκάματο. Οι περισσότεροι "επαγγελματίες" που ξέρω που δούλεψαν με τα παραπάνω πολυκαταστήματα σήμερα έχουν κλείσει και χρωστάνε και της Μιχαλούς. Τα υλικά μιας εγκατάστασης κλιματισμού στοιχίζουν 32 ευρώ (βάση + χαλκοσωλήνες + μονώσεις + καλώδια + μικρουλικά). Για να γίνει σωστά μια εγκατάσταση, θα πρέπει στο μηχάνημα να γίνουν κενά (να συνδεθεί δηλαδή αντλία κενού για να φύγει η υγρασία του αέρα από το εσωτερικό των σωλήνων ώστε να μην πάρουμε το κλιματιστικό στο χέρι μετά από 3~5 χρόνια). Η διαδικασία του κενού κρατάει μισή ώρα, που σημαίνει ότι μια σωστή εγκατάσταση διαρκεί 2 με 2,5 ώρες μαζί με το πήγαινε - έλα. Κάνε μια κοστολόγηση (στην οποία θα συμπεριλάβεις κόστος ασφάλισης των εργαζομένων, λειτουργικά κόστη - έξοδα αυτοκινήτου - φως - νερό - τηλέφωνο + ΕΦΟΡΙΑ) και πες μου πόσο πρέπει να την χρεώνει ο επαγγελματίας. Εκτός αν μιλάμε για τον μπάρμπα Μήτσο που παίρνει μαζί και το ανηψάκι του να τον βοηθάει, που εγκαθιστά κλιματιστικά χωρίς να κάνει πρεσσάρισμα και κενά, που δεν πληρώνει ΙΚΑ, δεν πληρώνει ΤΕΒΕ, δεν πληρώνει εφορία και χρωστάει παντού. Αν αυτός είναι ο τεχνικός που έχεις στο μυαλό σου σαν πρότυπο (έγραψες ότι είσαι βοηθός) και τέτοιος θέλεις να γίνεις, καλύτερα άλλαξε δουλειά, γιατί η δουλειά αυτή δεν έχει μέλλον.... Το σχέδιο δεν έχει διαστάσεις και δεν γράφεις πόσα τετραγωνικά είναι τα δωμάτια. Με ένα κλιματιστικό στην θέση που το δείχνεις θα μπορέσεις να δροσίσεις όλα τα δωμάτια, αλλά δεν θα μπορέσεις σε καμία περίπτωση να τα ζεστάνεις.
  3. monachus

    Κλιματιστικο

    Είμαι σίγουρος οτι αν απευθυνθείς στην inventor με το τιμολόγιο στο χέρι (η με σφραγισμένη εγγύηση η ακόμη καλύτερα αν έχεις δηλώσει ηλεκτρονικά την εγγύηση σου στην ιστοσελίδα της inventor) τα 10 χρόνια ισχύουν κανονικότατα και μάλιστα όχι μόνο για το συμπιεστή αλλά για ολο το κλιματιστικό και μια χαρά θα σε καλύψει η εγγύηση.
  4. monachus

    Κλιματιστικο

    Η inventor έχει πολύ καλή εξυπηρέτηση και ειδικά το passion είναι πολύ καλό. Αν τα 10 χρόνια εγγύηση απαλύνουν κάπως την "κινεζίλα", τότε είναι μια πολύ καλή επιλογή κλιματιστικού. Και για να απαντήσω στο παραπάνω ποστ, ένα τέτοιο κλιματιστικό αν το συντηρήσεις σωστά, θα απολαύσεις ευχάριστη ατμόσφαιρα με ελάχιστο κόστος για πολλά χρόνια. Φυσικά και αξίζει να το συντηρείς.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.