Jump to content

andfree

Members
  • Posts

    17
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

andfree's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. andfree

    Κατάσταση επεξεργαστή

    Το μεταλλικό κομμάτι ήταν μάλλον μέρος του μηχανισμού που συγκρατεί το πλαίσιο στη μια γωνία, γιατί υπάρχει ένα παρόμοιο και στην άλλη γωνία. Παρόλο που έφυγε, πάντως, όλα δείχνουν σταθερά. Σε ό,τι αφορά την αλλαγή της πάστας δεν τα πήγαμε καλά. Βάλαμε την arctic mx-4. Τώρα θερμαίνεται και σβήνει γρηγορότερα. Δεν έχουμε καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα για το τι μπορεί να φταίει. Ίσως η ποσότητα (κάπου διάβασα κι έβαλα όσο μια φακή, αλλά εκ των υστέρων είδα βίντεο που βάζουν αρκετά περισσότερη), ίσως ο τρόπος που την άπλωσα, ίσως να μην "έκατσε" σωστά η ψύκτρα (αν κι έκανα ό,τι μπορούσα για να "πατήσει" μια και καλή και τη βίδωσα αμέσως, αποφεύγοντας όσο μπορούσα άσκοπα κουνήματα). Προφανώς πρέπει να το επιχειρήσουμε ξανά, αλλά το κακό είναι ότι δεν έχουμε ξεκάθαρη ιδέα για το τι έφταιξε. Ίσως πρέπει να δω κάμποσα σχετικά βίντεο πριν το προσπαθήσω πάλι.
  2. andfree

    Κατάσταση επεξεργαστή

    Διαβάζω για τον Intel Mobile Celeron N2820: Αυτή τη θερμοκρασία θα πρέπει να προσέχουμε να μην υπερβαίνει;
  3. andfree

    Κατάσταση επεξεργαστή

    Κάτι στο εσωτερικό του λάπτοπ κουνιόταν και κουδούνιζε, κι επιπλέον το μηχάνημα έσβηνε από μόνο του λίγη ώρα αφότου το ανάβαμε . Γι' αυτό το ανοίξαμε, και βρήκαμε ενα μεταλλικό κομμάτι που έφερνε βόλτες στο εσωτερικό του λάπτοπ, το οποίο και αφαιρέσαμε. Την ψύκτρα την αφαιρέσαμε για να δούμε αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τον επεξεργαστή, γιατί δεν γνωρίζαμε αν το αδέσποτο κομμάτι δημιουργούσε όλο το πρόβλημα. Δυστυχώς, ξανακλείσαμε το λάπτοπ χωρίς να αλλάξουμε την πάστα. Τώρα το λάπτοπ σβήνει μεν από μόνο του, αλλά μετά από ένα δίωρο λειτουργίας. Δηλαδή, δε θα έπρεπε να το ανάβουμε πριν αλλάξουμε την πάστα, από τη στιγμή που σηκώσαμε την ψύκτρα;
  4. andfree

    Κατάσταση επεξεργαστή

    Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια. Με μια αναζήτηση βρήκα αναλυτικές πληροφορίες για καθάρισμα και αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας. Το έχει γύρω στον ενάμιση χρόνο το μηχάνημα, οπότε υποθέτω ότι μάλλον τη χρειάζεται την αλλαγή.
  5. Καλημέρα. Μ' ένα φίλο ανοίξαμε το laptop του και η cpu είναι στην κατάσταση που φαίνεται στη φωτογραφία. Τι σημαίνει αυτό;
  6. Νομίζω ότι δε βοηθά καθόλου, αλλά δε βλέπω να μπορώ να πετύχω καλύτερο αποτέλεσμα.
  7. Έχω ένα Toshiba Satellite L10-194 που έχει το εξής πρόβλημα: για να πάρει μπρος, πρέπει να πατήσω πολλές φορές το power button. Κάθε φορά που το πατάω, προχωράει λίγο περισσότερο από την προηγούμενη φορά και στη συνέχεια σβήνει. Όταν ο καιρός ήταν ζεστός ήθελε πολύ λιγότερα πατήματα (καμιά δεκαριά), με το κρύο ίσως χρειάζεται καμιά εκατοστή. Σίγουρα δεν είναι πρόβλημα του power button, το έχω αλλάξει και η συμπεριφορά παρέμεινε η ίδια. Ένα άλλο πρόβλημα, που δεν ξέρω αν σχετίζεται, αλλά σίγουρα επιδεινώνει την κατάσταση, είναι ότι αν το αφήσω κάμποση ώρα στην αναμονή σβήνει από μόνο του αντικανονικά, και μετά όσες φορές και να πατάω το power button δε φαίνεται να παίρνει μπρος. Υπάρχει καμιά ιδέα; Σκέφτομαι να το πάω για σέρβις μαζί με το λάπτοπ ενός φίλου για το οποίο έγραψα σε άλλο thread, μήπως μας κάνουν κανένα καλό πακέτο και για τα δυο μαζί.
  8. Έβλεπα και τις δυο μεριές της μητρικής γιατί είχα απελευθερώσει πλήρως τη γωνία της, λίγο βίαια είναι η αλήθεια. Για τη βίδα είχες δίκιο, όχι μία αλλά δύο είχα ξεχάσει. Όλο το βράδυ το κοιτούσα, και τώρα τις είδα με την πρώτη ματιά. Τις ξεβίδωσα και το πλαίσιο υποχώρησε αδιαμαρτύρητα. Κρατώ πλέον τη μητρική στα χέρια μου σαν τρόπαιο, καθώς είναι η πρώτη που βγάζω. Λοιπόν, φαίνεται όντως να υπάρχει ένα κλιπάκι στο κάτω μέρος, ένα θα λασσί τετραγωνάκι που βγαίνει από μια οπή στη μητρική (θαλασσί είναι το χρώμα του βύσματος). Από την άλλη μεριά της μητρικής, τα εξωτερικά μεταλλικά μέρη του βύσματος μοιάζουν να καταλήγουν με τρόπο συνεχή σε μεταλλικές υποδοχές πάνω στη μητρική. Δεν ξέρω. Μπορώ με ασφάλεια να δοκιμάσω να το αφαιρέσω και, αν ναι, πώς;
  9. Έπιασα να λύσω το παλιό μου Aspire 5601 που το έχω πλέον μόνο για ανταλλακτικά. Δεν μπορώ να πω ότι τα κατάφερα και πολύ καλά (ευτυχώς που δε με νοιάζει να το ξανασυναρμολογήσω, δηλαδή). Πάντως, αν και δεν κατάφερα να απελευθερώσω πλήρως τη μητρική από το πλαίσιο, μπόρεσα τουλάχιστον να αποκαλύψω το βύσμα. Μου μοιάζει για κολλημένο, γιατί δε φαίνεται να ξεκουμπώνει με μέτριο τράβηγμα.
  10. Το μοντέλο είναι Aspire και όχι Extensa. Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφερα να βρώ κάτι συγκεκριμένο γι' αυτό το μοντέλο και βάσισα την υπόθεσή μου σε γενικόλογες ανάφορές, όπως αυτή εδώ (η υπογράμμιση δική μου): Άρα μάλλον ήταν αυθαίρετη η υπόθεσή μου.
  11. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Από μια σύντομη έρευνα που έκανα, όντως μάλλον θα πρέπει να λυθεί όλο σχεδόν το μηχάνημα και το βύσμα θα είναι μάλλον κολλημένο στη μητρική. Δεν προσφέρεται για να πειραματιστώ, αφού δεν είναι και δικό μου το μηχάνημα. Μου δώσατε μια ιδέα για το κόστος, οι τιμές του βύσματος απ' ό,τι είδα ξεκινούν από 3.70 (συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών), ελπίζω τώρα να μου κάνουν και κάποια καλή προσφορά για το service.
  12. Καλημέρα. Το Acer Aspire 5630 ενός φίλου έχει εδώ και καιρό πρόβλημα με την τροφοδοσία. Δε φταίει το τροφοδοτικό, αλλά όλα δείχνουν ότι φταίει η υποδοχή, το θηλυκό βύσμα (jack). Χρησιμοποιεί μια διπλωμένη χαρτοπετσέτα για να κρατάει σταθερή την επαφή του αρσενικού με το θηλυκό , αλλά με το παραμικρό κούνημα το λάπτοπ σβήνει. Τις τελευταίες μέρες το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί και με ρώτησε αν έχω ιδέα αν μπορεί να φτιαχτεί και αν αξίζει κάτι τέτοιο ή αν το κόστος το καθιστά ασύμφορο. Με τη σειρά μου, μεταφέρω εδώ τον προβληματισμό του. Ευχαριστώ.
  13. Όντως, δεν έπαιζε τέτοιο σενάριο. Βγήκαν και οι δύο σε χρόνο dt. Το "ευχαριστώ" είναι λίγο, αλλά ευχαριστώ.
  14. Τον τελευταίο καιρό ο σκληρός του λάπτοπ μου με είχε αποχαιρετήσει. Έβγαζε το μήνυμα: IDE #0 ERROR Αυτό το διάστημα δούλευα το μηχάνημα με bootable usb flash drive. Χθες κατά τις 3 τη νύχτα ξύπνησα και σκέφτηκα να βγάλω τον σκληρό από το παλιότερο λάπτοπ και να τον βάλω σε αυτό, πράγμα που δεν είχα ξανακάνει ποτέ μου. Το εγχείρημα πέτυχε και το λάπτοπ μου έχει σκληρό, αλλά παράσφιξα τις δύο βίδες. Για όποιον δεν το κατάλαβε, δηλαδή, εγώ έκανα τη βλακεία. Αυτή η συνειδητοποίηση δε μου επέτρεψε να κλείσω μάτι. Να επισημάνω πάντως ότι οι δύο συγκεκριμένες βίδες ήταν και πιο δύσκολο να βιδωθούν, αν θυμάμαι καλά χρειάστηκε να πιέζω τη θήκη στο πλαστικό για να καταφέρω να εισχωρήσουν. Αυτό προφανώς θα έπρεπε να με είχε προειδοποιήσει να μην το παρακάνω, αλλά φαίνεται με παρέσυρε το πάθος της νίκης. Άλλωστε δεν είχα ξαναπάθει τέτοιο χουνέρι από βίδα στο παρελθόν και δεν το σκέφτηκα. Τα χαράματα που είχα λυσσάξει να ξεβιδώσω τις δύο βίδες, είχα στο μυαλό μου ότι θα αντικαθιστούσα σύντομα τον δίσκο με έναν μεγαλύτερης χωρητικότητας, που δεν τον έχω αυτή τη στιγμή στα χέρια μου, αλλά αργότερα θυμήθηκα ότι εκείνος ο δίσκος είναι SATA και άρα δεν κάνει για την περίπτωση. Ήθελα να ξαναδοκίμαζα τον δίσκο που αφαίρεσα από το λάπτοπ μην τυχόν δεν ήταν χαλασμένος αλλά έκανε κάποια κακή επαφή, αν και το θεωρώ μάλλον απίθανο. Τελικά τον δοκίμασα χωρίς τη θήκη κι έβγαλε πάλι το προαναφερθέν μήνυμα. Δεν ξέρω με πόση ασφάλεια μπορώ να συμπεράνω ότι είναι πρόβλημα του σκληρού. Κοντολογίς, πάντως, μάλλον δεν αξίζει να συνεχίσω να προσπαθώ να την ξεβιδώσω ρισκάροντας να κάνω ζημιά στον δίσκο που δουλεύει. Karmen1983, αν μπορείς με ασφάλεια να τις βγάλεις, έστω και να το δεις από κοντά και να κρίνεις αν αξίζει κάτι τέτοιο ή ενέχει ρίσκα, βεβαίως να έρθω.
  15. Ναι, Αθήνα. Η βίδα είναι φρεζάτη. Όπως το καταλαβαίνω, ο δίσκος είναι σε μια θήκη σαν από ασημί φύλλο και μαζί με τη θήκη είναι βιδωμένος πάνω σε ένα πλαστικό επίπεδο. Το ξεβίδωμα των δύο εύκολων βιδών ελάχιστο περιθώριο κίνησης του δίνει αλλά, όπως το καταλαβαίνω, αν κάτι ήταν να βοηθήσει το ξεβίδωμα των δύσκολων βιδών, αυτό θα ήταν να πιέσω τη θήκη με το δίσκο πάνω στο πλαστικό επίπεδο κι όχι να τα απομακρύνω, οπότε το να ξεβιδώσω τις δύο εύκολες βίδες δε βλέπω να βοηθάει, αν και το δοκίμασα. Αλλά ούτε και η πίεση του δίσκου πάνω στο πλαστικό βοήθησε. Ούτε η μεμβράνη μπροστά στο κατσαβίδι έλυσε το πρόβλημα: αν την κάνω πολύ χοντρή δεν μπαίνει το κατσαβίδι στην εγκοπή, ενώ αν μπορεί να μπει το κατσαβίδι τότε σκίζεται η μεμβράνη. Νομίζω ότι θα εγκαταλείψω την προσπάθεια χωρίς να καταφύγω σε χτυπήματα, λιμαρίσματα και παγάκια, για να μη μείνω χωρίς σκληρό. Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια, πάντως.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.