Jump to content

Physiciant

Premium Members
  • Posts

    115
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by Physiciant

  1. Αρκετά καλή σειρά της Cyberpower. Αρχικά, το μικρό μοντέλο είναι μια χαρά για το pc και μια οθόνη (ίσως και δεύτερη), οπότε προσωπικά ίσως πήγαινα σ αυτό. Αν δεν είναι πρόβλημα το budget και θες οπωσδήποτε να έχεις τα πάντα πάνω στο ups (π.χ και τα ηχεία) θα έπαιρνα το μεσαίο μοντέλο. Το μεγάλο θα το απέρριπτα. 

    • Agree 1
  2. Με cpu 3600 και μια 5700XT θα έχεις κατανάλωση κάτω από 400W, οπότε μια χαρά θα είσαι με το 550αρι. Αν πας για overclock τότε θα κοιτούσα 650αρι. Βέβαια το συγκεκριμένο Corsair έχει μόνο 10 ευρώ διαφορά ένα από το άλλο οπότε προσωπικά ίσως έπαιρνα το 650W εξ αρχής. 

  3. Προσωπικά δε θα έκανα μια τέτοια μετάβαση γιατί ήδη το τροφοδοτικό που έχεις είναι πολύ καλό. Αν δεν είχες ποιοτικό τροφοδοτικό θα σου έλεγα πάρε ένα καλύτερο αλλά και πάλι μέχρι Platinum που μερικά τα βρίσκεις με λίγα ευρώ περισσότερα απ' ότι τα Gold. Αυτό που θα κέρδιζες είναι καλύτερο efficiency και μια αμελητέα μείωση στον λογαριασμό της ΔΕΗ που δεν αξίζει γιατί μέχρι να βγάλεις κέρδος θα έχεις ξαναλλάξει τροφοδοτικό. Επίσης όσο ανεβαίνεις efficiency, θεωρητικά τόσο καλύτερα υλικά κατασκευής αγοράζεις αλλά κατά την γνώμη μου ένα Gold/Platinum είναι η χρυσή τομή. Αυτά από μένα..

    • Like 1
  4. Ο λόγος που δε προτείνω το συγκεκριμένο τροφοδοτικό είναι γιατί στο παρελθόν είχα αγοράσει το 750αρι το οποίο επέστρεψα στο κατάστημα και πήρα το EVGA Supernova G2. 

    http://www2.seasonic.com/product/m12ii-750-evo/

     

    Μόλις η κατανάλωση ξεπερνούσε τα 200W έκανε πάρα πολύ θόρυβο ο ανεμιστήρας. Κάποια στιγμή, μέλος σε γειτονικό φόρουμ με ενημέρωσε ότι γενικότερα έχει θέμα ο controller του ανεμιστήρα σ αυτή την σειρά τροφοδοτικών, γι αυτό είχα αυτό το πρόβλημα. 

  5. Σε αυτό το budget επειδή δε θα μπει κάποιο εξάρτημα τρομερά ενεργοβόρο προτείνω κάποιο απ τα παρακάτω και αν σε παίρνει 4-5 ευρώ παραπάνω δες το τελευταίο.

     

    https://www.skroutz.gr/s/8570625/Corsair-CX-Series-CX450M.html

    https://www.skroutz.gr/s/11790671/Corsair-CX-Series-CX550.html

    https://www.skroutz.gr/s/8570592/Corsair-CX-Series-CX550M.html

    • Like 1
  6. Πρώτα θα συνδέσεις το 8pin και μετά το 4pin (αν έχει βέβαια επιπλέον καλώδιο το τροφοδοτικό σου). Αυτά τα βύσματα είναι μόνο για παροχή ισχύος στον επεξεργαστή. Οι κάρτες γραφικών έχουν δική τους τροφοδοσία, αν εξαιρέσεις τα 75W που τραβάνε απ' την μητρική (λογικά απ' το 24pin). Όσο για τις μνήμες διάβασε το manual. Ο κατασκευαστής συνήθως προτείνει κάποια συγκεκριμένα slots. Το χα παρατηρήσει αυτό και σε Intel αλλά και σε Ryzen που έχω τώρα.

     

    Ποια κομμάτια σου λείπουν ακόμα;

  7. Όντως το 8pin για cpu δεν ταιριάζει στο 8pin για gpu. Βέβαια υπάρχουν τροφοδοτικά(συνήθως μεγάλα) που εκτός απ το 8pin cpu έχουν ακόμη ένα καλώδιο 4+4pin cpu για extra παροχή ρεύματος όταν απαιτείται (overclocking). Συνήθως δεν χρησιμοποιείται, πιο πολύ είναι θέμα marketing όπως στην δική μου περίπτωση με την MSI B450 Carbon και τον 2600Χ που δεν υπάρχει περίπτωση να τραβήξει τόσο ρεύμα . Παρόλα αυτά επειδή το τροφοδοτικό μου είχε επιπλέον 4+4pin cpu το έχω συνδέσει ήδη. Δεν γνωρίζω τι θα γίνει αν το αφαιρέσω, υποθέτω θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Τώρα αν στην δική σου περίπτωση ο επεξεργαστής απαιτεί πολύ περισσότερη ισχύ και είναι απαιτούμενο το έξτρα 4pin δεν το γνωρίζω. Αν ισχύει αυτό τότε θα χρειαστείς άλλο τροφοδοτικό. Πάντως όσον αφορά τα rgb υποθέτω ότι θα πρέπει να τα ενεργοποιήσεις απ τα Bios ή μέσω κάποιου προγράμματος που θα κατεβάσεις απ το site του κατασκευαστή. Δε νομίζω ότι έχει καμία σχέση με τα παραπάνω που είπαμε. 

    • Like 1
  8. Ναι ισχύει, της Asus είναι πιο φιλικό προς τον χρήστη απλά για το B450 η Carbon πρέπει να είναι η καλύτερη υλοποίηση. Παρόλα αυτά έβγαλα άκρη τελικά, έφταιγε το ups σε συνδυασμό με τα C states κτλ. Το κατάλαβα γιατί όταν συνέδεσα το pc κατευθείαν στην πρίζα δούλευε κανονικά. Έκανα κάτι ρυθμίσεις και τώρα όλα κομπλέ. Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις.

    • Like 1
  9. Ναι έχω το τελευταίο 1.20 από MSI Live update. Με παραξενεύει βέβαια λίγο το γεγονός ότι στο site έχει ακόμα την προηγούμενη έκδοση. Δε νομίζω ότι είναι οι μνήμες πάντως γιατί το κάνει και στα 2133MHz.

  10. Χρειάζομαι πάλι λίγο την βοήθειά σας. Όλα καλά μέχρι στιγμής αλλά σήμερα που πήγα να ανοίξω το pc αντί να κάνει post κανονικά και να συνεχίσει, έκανε 3 long beeps και μετά πόσταρε, μπήκε κανονικά στα Windows. Λέω οι μνήμες θα ναι. Κλείνω το XMP πάλι τα ίδια. Παρατήρησα ότι το κάνει μόνο όταν είναι κλειστό το pc και πάω να το ανοίξω. Στο restart δε το κάνει. Οι μνήμες φαίνονται να λειτουργούν κανονικά στα 3200MHz. Τι άλλο μπορεί να είναι;

     

    MSI B450 Carbon

    2600X

    GSkill Ripjaws V 2x8GB 3200MHz

    EVGA Supernova 750W G2

  11. Διαβάζοντας από δω κι από κει συμπεραίνω ότι η καλύτερη επιλογή είναι το Balanced των Windows. Άνοιξα το HW Monitor και παρατήρησα ότι με το Ryzen Balanced και το High Performance δε δουλεύει τόσο συχνά το XFR. Επίσης στο High Performance παρατήρησα υψηλότερες θερμοκρασίες και κατανάλωση (10-15W) ενώ στο Ryzen Balanced είναι πάνω κάτω τα ίδια με το Windows Balanced. Νομίζω ότι πλέον έχουν ενσωματωθεί οι ρυθμίσεις των δύο τελευταίων, με μόνη διαφορά ότι το Minimum Processor State είναι 90% στο Ryzen Balanced και αυτό είναι που ευθύνεται για το ότι το XFR δεν ενεργοποιείται τόσο συχνά. 

     

    Είναι μπέρδεμα γενικότερα γιατί δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. Btw το precision boost το άφησα κλειστό όπως και το Game Mode.

  12. Το μόνο που παρατηρώ στο AMD Plan είναι η αυξημένη ελάχιστη απόδοση του επεξεργαστή που είναι στο 90%. Μάλλον θα το κατεβάσω λίγο. Το PBO το βάζουμε enabled ή όχι; Αξίζει; Γιατί απ' ότι διάβασα χάνεται η εγγύηση αν το ενεργοποιήσεις. 

  13. Επιτέλους μετά από μεγάλη αναμονή ήρθαν τα κομμάτια για το upgrade (Ryzen 2600X, GSkill 2x8GB 3200MHz, MSI B450 Carbon). Έστησα το pc, όλα καλά...έβαλα Windows 7 γι αρχή αλλά επειδή δεν μου έπαιζε με τίποτα το Wifi και το Bluetooth αναγκάστηκα να βάλω τα 10. Οπότε φθάνω στο ερώτημά μου...θυμάμαι έπαιζε κάποιο θέμα με το Game Mode που απενεργοποιούσε τους μισούς πυρήνες. Παρόλα αυτά στο Cpu-z και στο Ryzen Master φαίνονται όλοι ενεργοποιημένοι είτε με το Game Mode ενεργοποιημένο είτε όχι. Το αφήνω στο On οπότε; Επίσης στα Power Options πρέπει οπωσδήποτε να βάλω το προφίλ της AMD; Γενικότερα αν έχετε κάποια συμβουλή σχετικά με το σετάρισμα windows/bios είναι ευπρόσδεκτη.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.