Jump to content

Physiciant

Premium Members
  • Posts

    115
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by Physiciant

  1. Physiciant

    Αποτελέσματα: Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός 2022!

    Καλές Χριστούγεννα σ' όλη την παρέα. Ευχαριστούμε άλλη μια φορά για τα δωράκια! PS: btw ύπουλο παιχνίδι αυτό με το κατοικίδιο αλλά δε τσιμπάμε
  2. Physiciant

    Power connectors EPS vs EATX

    Ναι, το 8pin EPS ή 4+4pin απαιτείται όταν έχεις αρκετά ενεργοβόρο επεξεργαστή, κάνεις overclock κτλ. Για τους περισσότερους το 4pin είναι επαρκές.
  3. Physiciant

    Αγορά UPS

    +1 στο Cyberpower για τον ίδιο λόγο που είπε ο φίλος. Αν και έχω APC απ το 2013 και δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ, η επόμενη αγορά ίσως είναι το συγκεκριμένο Cyberpower. https://www.skroutz.gr/s/374109/CyberPower-CP900EPFCLCD.html
  4. Physiciant

    Αγορά UPS

    Καλησπέρα. Για πες λίγο cpu/gpu που φοράει το pc.
  5. Είχαν ακόμα μια διαφορά....το SuperFlower είχε λίγο καλύτερο ανεμιστήρα απ το Evga G2.
  6. Physiciant

    Επιλογή UPS - Διαστασιολόγηση

    Αρκετά καλή σειρά της Cyberpower. Αρχικά, το μικρό μοντέλο είναι μια χαρά για το pc και μια οθόνη (ίσως και δεύτερη), οπότε προσωπικά ίσως πήγαινα σ αυτό. Αν δεν είναι πρόβλημα το budget και θες οπωσδήποτε να έχεις τα πάντα πάνω στο ups (π.χ και τα ηχεία) θα έπαιρνα το μεσαίο μοντέλο. Το μεγάλο θα το απέρριπτα.
  7. Physiciant

    ΝΙΚΗΤΕΣ Χριστουγεννιάτικου Διαγωνισμού

    Μόλις παρέλαβα και γω. Ευχαριστούμε Λάμπη
  8. Physiciant

    Επιλογή τροφοδοτικού

    Με cpu 3600 και μια 5700XT θα έχεις κατανάλωση κάτω από 400W, οπότε μια χαρά θα είσαι με το 550αρι. Αν πας για overclock τότε θα κοιτούσα 650αρι. Βέβαια το συγκεκριμένο Corsair έχει μόνο 10 ευρώ διαφορά ένα από το άλλο οπότε προσωπικά ίσως έπαιρνα το 650W εξ αρχής.
  9. Physiciant

    ΝΙΚΗΤΕΣ Χριστουγεννιάτικου Διαγωνισμού

    Ωπ....κερδίσαμε δωράκι στην παράταση! Ευχαριστούμε πολύ για τα δώρα παιδιά και φυσικά τον GFFermari για την παραχώρηση. Αντε και του χρόνου
  10. Physiciant

    σε αναζητηση psu

    Δεν ξέρω αν το G1+ είναι άλλη παρτίδα αλλά το παλιό G1 δεν ήταν τόσο καλό. Παίζει να μην ήταν καν της SuperFlower. Το G2 και G3 ήταν σίγουρα.
  11. Physiciant

    σε αναζητηση psu

    Καλό είναι το RMx. Θα κάνεις και overclock;
  12. Physiciant

    Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός 2019 TheLab.gr - 2η Εβδομάδα

    Μας αγγάρεψες να καθαρίσουμε να ούμ
  13. Physiciant

    Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός 2019 TheLab.gr

    Το στειλα και γω...Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους. Θέλω να κερδίσω
  14. Physiciant

    Μετάβαση σε titanium τροφοδοτικό.

    Προσωπικά δε θα έκανα μια τέτοια μετάβαση γιατί ήδη το τροφοδοτικό που έχεις είναι πολύ καλό. Αν δεν είχες ποιοτικό τροφοδοτικό θα σου έλεγα πάρε ένα καλύτερο αλλά και πάλι μέχρι Platinum που μερικά τα βρίσκεις με λίγα ευρώ περισσότερα απ' ότι τα Gold. Αυτό που θα κέρδιζες είναι καλύτερο efficiency και μια αμελητέα μείωση στον λογαριασμό της ΔΕΗ που δεν αξίζει γιατί μέχρι να βγάλεις κέρδος θα έχεις ξαναλλάξει τροφοδοτικό. Επίσης όσο ανεβαίνεις efficiency, θεωρητικά τόσο καλύτερα υλικά κατασκευής αγοράζεις αλλά κατά την γνώμη μου ένα Gold/Platinum είναι η χρυσή τομή. Αυτά από μένα..
  15. Physiciant

    Καμένο τροφοδοτικό και αντικατάσταση

    Δες τα αντίστοιχα 550 Gold ή Platinum αν δεν έχουν μεγάλη χρηματική διαφορά. Αντε 650 για μελλοντική αναβάθμιση.
  16. Physiciant

    Αγορα τροφοδοτικου 50-65 ευρω

    Ο λόγος που δε προτείνω το συγκεκριμένο τροφοδοτικό είναι γιατί στο παρελθόν είχα αγοράσει το 750αρι το οποίο επέστρεψα στο κατάστημα και πήρα το EVGA Supernova G2. http://www2.seasonic.com/product/m12ii-750-evo/ Μόλις η κατανάλωση ξεπερνούσε τα 200W έκανε πάρα πολύ θόρυβο ο ανεμιστήρας. Κάποια στιγμή, μέλος σε γειτονικό φόρουμ με ενημέρωσε ότι γενικότερα έχει θέμα ο controller του ανεμιστήρα σ αυτή την σειρά τροφοδοτικών, γι αυτό είχα αυτό το πρόβλημα.
  17. Physiciant

    Αγορα τροφοδοτικου 50-65 ευρω

    Και τα δύο θα σε καλύψουν οπότε...
  18. Physiciant

    Αγορα τροφοδοτικου 50-65 ευρω

    Κοίτα επειδή είναι Corsair, και η εταιρεία αυτή έχει καλό aftersales support δε θα με πείραζε να το αγοράσω από οποιοδήποτε κατάστημα και αν τυχόν στο μέλλον χρειαστεί η εγγύηση, θα επικοινωνούσα κατευθείαν μ αυτούς.
  19. Physiciant

    Αγορα τροφοδοτικου 50-65 ευρω

    Σε αυτό το budget επειδή δε θα μπει κάποιο εξάρτημα τρομερά ενεργοβόρο προτείνω κάποιο απ τα παρακάτω και αν σε παίρνει 4-5 ευρώ παραπάνω δες το τελευταίο. https://www.skroutz.gr/s/8570625/Corsair-CX-Series-CX450M.html https://www.skroutz.gr/s/11790671/Corsair-CX-Series-CX550.html https://www.skroutz.gr/s/8570592/Corsair-CX-Series-CX550M.html
  20. Physiciant

    Αγορα τροφοδοτικου 50-65 ευρω

    Καλησπέρα. Καλό θα ήταν να αναφέρεις το σύστημα και το budget που θες να διαθέσεις.
  21. Physiciant

    Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός 2018 - 4η Εβδομάδα

    Καλησπέρα και καλή χρονιά! Έκανα και γω την προσπάθειά μου. Όπως και να χει ευχαριστούμε για τον διαγωνισμό και προσδοκούμε για ένα πιο αισιόδοξο 2019.
  22. Physiciant

    12V 4pin VS 8pin

    Ανάλογα την μητρική, δες το manual. Περίμενε να ρθει και η κάρτα γραφικών γιατί μέχρι τότε δε θα έχεις πλήρη εικόνα.
  23. Physiciant

    12V 4pin VS 8pin

    Πρώτα θα συνδέσεις το 8pin και μετά το 4pin (αν έχει βέβαια επιπλέον καλώδιο το τροφοδοτικό σου). Αυτά τα βύσματα είναι μόνο για παροχή ισχύος στον επεξεργαστή. Οι κάρτες γραφικών έχουν δική τους τροφοδοσία, αν εξαιρέσεις τα 75W που τραβάνε απ' την μητρική (λογικά απ' το 24pin). Όσο για τις μνήμες διάβασε το manual. Ο κατασκευαστής συνήθως προτείνει κάποια συγκεκριμένα slots. Το χα παρατηρήσει αυτό και σε Intel αλλά και σε Ryzen που έχω τώρα. Ποια κομμάτια σου λείπουν ακόμα;
  24. Physiciant

    12V 4pin VS 8pin

    Όντως το 8pin για cpu δεν ταιριάζει στο 8pin για gpu. Βέβαια υπάρχουν τροφοδοτικά(συνήθως μεγάλα) που εκτός απ το 8pin cpu έχουν ακόμη ένα καλώδιο 4+4pin cpu για extra παροχή ρεύματος όταν απαιτείται (overclocking). Συνήθως δεν χρησιμοποιείται, πιο πολύ είναι θέμα marketing όπως στην δική μου περίπτωση με την MSI B450 Carbon και τον 2600Χ που δεν υπάρχει περίπτωση να τραβήξει τόσο ρεύμα . Παρόλα αυτά επειδή το τροφοδοτικό μου είχε επιπλέον 4+4pin cpu το έχω συνδέσει ήδη. Δεν γνωρίζω τι θα γίνει αν το αφαιρέσω, υποθέτω θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Τώρα αν στην δική σου περίπτωση ο επεξεργαστής απαιτεί πολύ περισσότερη ισχύ και είναι απαιτούμενο το έξτρα 4pin δεν το γνωρίζω. Αν ισχύει αυτό τότε θα χρειαστείς άλλο τροφοδοτικό. Πάντως όσον αφορά τα rgb υποθέτω ότι θα πρέπει να τα ενεργοποιήσεις απ τα Bios ή μέσω κάποιου προγράμματος που θα κατεβάσεις απ το site του κατασκευαστή. Δε νομίζω ότι έχει καμία σχέση με τα παραπάνω που είπαμε.
  25. Physiciant

    Official Ryzen Club

    Ναι ισχύει, της Asus είναι πιο φιλικό προς τον χρήστη απλά για το B450 η Carbon πρέπει να είναι η καλύτερη υλοποίηση. Παρόλα αυτά έβγαλα άκρη τελικά, έφταιγε το ups σε συνδυασμό με τα C states κτλ. Το κατάλαβα γιατί όταν συνέδεσα το pc κατευθείαν στην πρίζα δούλευε κανονικά. Έκανα κάτι ρυθμίσεις και τώρα όλα κομπλέ. Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.