Jump to content

IOANNISTSA

Premium Members
  • Posts

    194
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Είδηση Comments posted by IOANNISTSA

  1. πριν 2 ώρες, το μέλος trib έγραψε:

    Ανεξάρτητα τι συμβαίνει και τι θα συμβεί με τις διαθεσιμότητες, αρκετοί έχουν βγάλει αρκετά λεφτά. Και όχι με μικροποσά που μπορεί να "παίζουμε" εμείς. Οπότε, μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον που ξεκινήσε με 100€ και τώρα έχει 100.000€; Αν ήταν κάτι επικερδές και για εμάς, δεν θα το συνεχίζαμε; 

    Ποιοι έχουν βγάλει λεφτά ?

    Πως έβγαλαν αυτά τα λεφτά ?

    Όταν κάποιοι βγάζουν λεφτά, ποιοι τα "χάνουν" αυτά τα λεφτά ?    

    • Like 1
  2.  

    1. πριν 3 ώρες, το μέλος DeSeRTeR έγραψε:

      Παιδιά είστε τρομεροί γνώστες όλοι εδω μέσα… Sorry που προσπάθησα να σας δείξω το φως :)  Απο οτι φαίνεται ξέρετε πολλά περισσότερα σοφά μου πουλάκια … ( Or Not ? ) Anyway… Σας φιλώ γλυκά μικρά μου troll-άκια !

     

     

    Τελικά έκανα λάθος δεν είναι δυο οι κατηγορίες αλλα τρεις :

     

    1. Xρήστες
    2. άΧρηστοι
    3. Πεφωτισμένοι
    • Like 2
    • Haha 2
  3. πριν 1 ώρα, το μέλος GriGaS έγραψε:

    Θα μου επιτρέψεις να έχω διαφορετική άποψη. Χρησιμοποιώ για επαγγελματική χρήση υπολογιστή με windows 10 εδώ και περίπου 3 χρόνια. Τα βρίσκω πολύ καλύτερα από τα 7 τόσο από άποψη σταθερότητας όσο και αποψη απόκρισης. 3 χρόνια τώρα δεν έχει χρειαστεί να κάνω καμία μα καμία παρέμβαση και λειτουργούν το ίδιο καλά με την πρώτη ημέρα. Τα γραφεία που χρειάζονται κάθε 3 και λίγο IT support ίσως θα έπρεπε να κοιτάξουν λίγο το τι κάνουν οι εργαζόμενοί τους όταν δεν δουλεύουν.

     

    Όσον αφορά το κατά πόσον το MacOS είναι ανώτερο από τα Windows, μόνο και μόνο λόγω της unixoειδούς του προέλευσης, δεν έχω λόγο να μη το πιστέψω. Εάν οι εφαρμογές που χρειάζομαι για τη δουλειά μου δεν υπήρχαν αποκλειστικά σε windows, ούτε εγώ θα τα χρησιμοποιούσα. Linux FTW!!!

     

    Ως εκ τούτου, έχουμε 3 κατηγορίες χρηστών (σε επαγγελματικό περιβάλλον).

     

    1. Αυτούς που λόγω software είναι δεμένοι με τα Windows
    2. Αυτούς που λόγω software είναι δεμένοι με το MacOS
    3. Αυτούς που χρειάζονται έναν browser και μία σουίτα office οι οποίοι κάνουν δουλειά με οτιδήποτε και κατ' εμέ θα έπρεπε να έχουν κάποια διανομή Linux.

     

    Δυστυχώς δεν έχω δεδομένα να κατανείμω τις παραπάνω κατηγορίες σε ποσοστά. @gdp77 μπας και έχεις ιδέα;

     

     

     

    Κακώς κατηγοριοποιείς τους χρήστες ανάλογα με το Λειτουργικό Σύστημα.

    Για μένα οι Κατηγορίες Χρηστών στον επαγγελματικό χώρο ή γενικότερα είναι Δυο:

     

    1. Xρήστες
    2. άΧρηστοι

     

    Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξα έχοντας εμπειρία πάνω από 25 χρόνια στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα σε τεχνική υποστήριξη (IT Support).

    • Like 2
    • Haha 2
  4. Computer από το 2011 με Win 7 και free upgrade στα Win 10 χωρίς κανένα πρόβλημα έως σήμερα όπως και το 20" EIZO Flexscan L887 με 36796 ώρες λειτουργίας που πλησιάζει τα 20 χρόνια ! με εγγύηση 10000 ώρες λειτουργίας ή 5 χρόνια.
     

     

    EIZO_36796.thumb.jpg.d9499e25f710a32fee97f7ef40e81604.jpg

    • Like 1
  5. πριν 3 ώρες, το μέλος GriGaS έγραψε:

    Ξέρει κανείς εάν υπάρχει κάποια "παλιά" τεχνολογία ταινίας η οποία να δίνει χωρητικότητα της τάξης μονοψήφιου αριθμού Terabyte η οποία λόγω παλαιότητας να έχει γίνει προσιτή για οικιακή/ερασιτεχνική χρήση;

    Για 1 Tb πας σε Cartridges LTO-4/LTO-5 όπου LTO-4=0,8Tb uncompressed και LTO-5=1.6Tb uncompressed με κόστος ανά κασέτα περίπου 25-30.

    Το «πρόβλημα» σε αυτές τις λύσεις για τους ιδιώτες είναι η αγορά του Tape Drive όπου  το κόστος είναι πάνω από 1200 ευρώ.

  6. Δεν με ενδιαφέρει, και όχι μόνο εμένα, σε τι γλώσσα είναι γραμμένο ένα παιχνίδι και εάν χάνει κύκλους κλπ μας ενδιαφέρει το Game play και το GamePlay του PacMan ήταν άψογο και ας ήταν γραμμένο σειριακά κι ας μην υπήρχε ξεχωριστό Chip για τα γραφικά κλπ ... λες και υπήρχαν τότε multicore/multithreads επεξεργαστές κλπ ...

     

    ας μην το συνεχίσουμε περεταίρω ..είμαστε και Offtopic ....

     

  7. Έγραψες " ... είναι γραμμένος σειριακά με ότι συνεπάγεται αυτό στη λειτουργία του." ...  ε δεν συνεπάγεται τίποτα αυτό το ότι είναι γραμμένος σειριακά στην λειτουργία του και κυρίως στο Gameplay που μας ενδιέφερε τότε ...

  8. πριν 2 ώρες, το μέλος Wizard! έγραψε:

    @IOANNISTSA Δεν το γνωρίζω τόσο καλά το συγκεκριμένο παιχνίδι και χαίρομαι που με πληροφόρησες σχετικά. Όμως, το πως λειτουργεί ο κάθε χαρακτήρας, δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο κώδικας είναι γραμμένος σειριακά με ότι συνεπάγεται αυτό στη λειτουργία του. Το έφερα ως παράδειγμα, περισσότερο γιατί είναι ένα απλό παιχνίδι που γίνονται 5 πράγματα ταυτόχρονα, κι όχι ένα Skyrim ή Battlefield που γίνονται 100δες ταυτόχρονα και είναι δύσκολο να κατανοηθεί.

    Δεν συνεπάγεται τίποτα το ότι ο κώδικας είναι γραμμένος σειριακά και δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στο GamePlay του PacMan και σε κανένα παιχνίδι της εποχής τότε.

  9.  

    πριν 2 ώρες, το μέλος Wizard! έγραψε:

    Το Space Invaders και το PacMan, έχουν γραφτεί με σειριακή τεχνολογία. Τότε, δεν υπήρχε ουσία στην παράλληλη επεξεργασία, αφού δεν υπήρχαν διπλοί επεξεργαστές. Οπότε ο κώδικας έβαζε σε μια σειρά τα δεδομένα, εξέταζε τις συνθήκες σε κάθε στιγμή και έπρατε ανάλογα. Έτσι, άλλαζες κατεύθυνση στιγμιαία στον Pacman και τα φαντάσματα ξεγελιώντουσαν και πήγαιναν από την άλλη. Αυτό δεν ήταν bug ή τρυκ, ή τρύπα στο παιχνίδι, ήταν αδυναμία να επεξεργαστεί εγκαίρως την αλλαγή κατεύθυνσης. Αν γράφαμε ξανά το Pacman με τις σημερινές τεχνολογίες, όπου φαντάσου το κάθε φάντασμα και ο Pacman θα ήταν τουλάχιστον ξεχωριστά threads που θα έτρεχαν ασύχρονα, δε θα μπορούσε κανείς να περάσει ούτε την πρώτη πίστα :)

     

    Το σκεπτικό σου είναι τελείως λάθος.

    Στο Original PacMan το κάθε φάντασμα έχει και έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα, ιδιότητα και συγκεκριμένο τρόπο που κινείτε στην πίστα και πέραν από αυτό οι κινήσεις του PacMan και ο προσανατολισμός του προσώπου/στόματος καθορίζουν και την αντίδραση/κινησή τους περεταίρω.

    Στην αρχή όλα τα φαντάσματα κινούνται με συγκεκριμένο τρόπο και πάνω σε συγκεκριμένη διαδρομή.

    Μόλις ο χρόνος αυτός τελειώσει όλα ταυτόχρονα αλλάζουν στιγμιαία και απότομα κατεύθυνση και κινούνται ανάλογα της απόστασης και προσανατολισμό που έχει ο PacMan και της Ιδιότητας τους.

    Π.χ. 1 : Ο κόκκινος με το όνομα Akabei/Blinky είναι το πιο επικίνδυνο φάντασμα και έχει την ιδιότητα του Κυνηγού. Αμα βρεθεί σε κοντινή απόσταση από τον PacMan τον ακολουθεί αλλά επειδή ο PacMan έχει μεγαλύτερη ταχύτητα (στην αρχή της πίστας) μπορεί εύκολα με αλλεπάλληλους ελιγμούς να τον αποφύγει. Όταν όμως έχει μαζέψει/φάει συγκεκριμένο αριθμό κουκίδων ο PacMan τότε ο Akabei  αυξάνει ταχύτητα και έχοντας μεγαλύτερη ταχύτατα πλέον, ο PacMan δεν μπορεί να τον αποφύγει με ελιγμούς.

    Π.χ. 2 : Ο Otoboke/Glyde/πορτοκαλί φάντασμα είναι ο πιο Χαζός ή ο πιο Φοβιτσιάρης και δεν μπαίνει σε διάδρομο όπου είδη είναι μέσα ο PacMan.

     Π.χ. 3 : Όταν έχεις σταματήσει σε ένα διάδρομο και το στόμα του PacMan είναι προς τα κάτω και δεξιά ή αριστερά από τον PacMan υπάρχει διαδρομή προς αυτήν την κατεύθυνση όλα τα φαντάσματα πλην του  Akabei θα κατευθυνθούν προς τα εκεί αντί να έρθουν κατά πάνω στον PacMan 

    Όλα τα παραπάνω όπως και άλλα ακόμα δεν ήταν «αδυναμία να επεξεργαστεί εγκαίρως την αλλαγή κατεύθυνσης» όπως αναφέρεις ή αποτέλεσμα της σειριακής τεχνολογίας αλλά Καθαρά Επιλογή του προγραμματιστή ο οποίος Όρισε αυτούς τους «Κανόνες» τους οποίους εκμεταλλεύονταν οι Παίχτες για να περάσουν από την μια πίστα στην άλλη και να μαζέψουν όλους τους πόντους σε κάθε πίστα.

    Οι «Κανόνες» δεν αναφέρονταν πουθενά αλλά ήταν αποτέλεσμα παρατήρησης κατά την  διάρκεια του παιχνιδιού ή από αυτόν που έπαιζε ή/και από τους Θεατές και επιβεβαίωσης αργότερα μέσω «δοκιμής και σφάλματος».

     

  10. πριν 17 λεπτά, το μέλος Wizard! έγραψε:

    Στον προγραμματισμό υπάρχει ένας κανόνας (rule of the thumb).

    Αν μια διαδικασία κάνει λιγότερο από 50ms, τότε δε χρησιμοποιείς παραπάνω πυρήνες/threads. Χάνεις περισσότερο σε χρόνο που χρειάζεται το σύστημα να μοιράσει τη δουλειά και στην αναμονή του ασύγχρονου αποτελέσματος, που το καθιστά ασύμφορο. Στα ~25 χρόνια που γράφω κώδικα, ελάχιστες φορές έχει δει optimizations για πολλαπλά threads και οι περισσότεροι δεν έχουν ανάλογη εμπειρία. Είναι δύσκολο και θέλει πολύ μεγάλη αλλαγή στη μεθοδολογία αλλά και στη σκέψη, για να εκτελείς ασύγχρονα πολλές διαδικασίες και όχι σειριακά.

     

    http://www.digitalinnovationgazette.com/blog/why_is_parallel_programming_so_hard/

     

    Πρόσφατα δούλεψα πάνω σε ένα project που χρειαζόταν εκατομμύρια loops με υπολογισμούς και φυσικά τα έτρεχα παράλληλα και ασύχρονα. Σε κάποια φάση που κάναμε μόνιτορ τον server είχε ανοίξει 692 threads κι έτρεχαν. Η απόδοση σε σχέση με τον αρχικό κώδικα που μου παραδόθηκε ως υπόδειγμα ήταν ~2500% απάνω. Για να ολοκληρωθεί η κάθε "φουρνιά" θέλει κάπου 20 ώρες. Με τον παλιό κώδικα, θα έκανε 5000 ώρες...

    5000/25=200 ώρες  όχι 20 ώρες ...

    • Like 1
  11. On ‎4‎/‎8‎/‎2016 at 11:06 ΜΜ, το μέλος Dragonlordcv έγραψε:

    Παιδιά προσοχή με το update. Κάντε πλήρες backup. Εξαφανίζει partitions.

    Στην [Διαχείριση Δίσκων] δεν υπήρχε το Partition ?

    Μπορεί π.χ.  να ήθελε απλώς [Αντιστοίχιση ως μονάδας δίσκου] ...

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.