Jump to content

JimYioka

Members
  • Posts

    9
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

JimYioka's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. καλημερα σε ολους προσφατα αναβαθμησα τον υπολογιστη μου με τα εξης κομματια : mobo:astrock b150m pro4 cpu: intel i3 6100 ram : 2x4 gb ddr4 Το προβλημα που παρατηρω ειναι οτι οταν παταω δεξι κλικ στον ''υπολογιστη μου'' και μετα παταω ιδιοτητες βλεπω στις πληροφοριες του pc οτι λεει το εξης Εγκατεστημενη μνημη RAM : 8GB (1.85 GB ειναι δυνατη η χρηση ) Ειναι φυσιολογικο αυτο ? Εννοω τι φαση εβαλα 8 για να μπορω να εχω μονο 2 ? Επισης να αναφερω οτι πολλες φορες μετα απο ενημερωση συστηματος κατα τον τερματισμο λειτουργιας οταν παω να ανοιξω μετα το pc πριν μπει μου βγαζει ενα μυνημα οτι κανει ρύθμιση παραμετρων κτλπ και λεει ''Ολοκληρωθηκε 0%'' και μένει εκεί δεν ανεβενει... λετε να συσχετιζονται τα δυο αυτα θεματα ? Ευχαριστω πολυ
  2. JimYioka

    Pwm_cfg1????

    Στην μητρική μου (astrock b150m pro4 )δίπλα από τα 4pin για cpu fan υπάρχουν 3pin που γράφει PWM_CFG1 .Ξερεται για ποιο λόγο είναι αυτό το τριπινο? Και αν μπορώ να συνδεσω εκεί έναν τριπινο ανεμιστήρα?? Ή θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα??
  3. Καλησπερα παιδια ...θελω την βοηθεια σας αν ειναι ευκολο για το πως να στησω ενα συστημα αποθηκευσης στο πσ μου ...εχω εναν ssd (120) στον οποιο εχω περασει το λειυουργικο και τα driver και καποια ελαχιστα προγραμματα (1-2). Εχω επισης 2 hdd , ο ενας εχει περασμενα τα windows 7 αλλα δεν εχω καποιο αρχειο που θελω μεσα (οποτε θα ηθελα να τον καθαρισω πληρως αν γινεται καπως ). Ο δευτερος εχει περασμενα τα windows 8 αλλα εχει και καποια αρχεια τα οποια θα ηθελα να τα εχω στα χερια μου . Και οι δυο δισκοι εχουν διαφορετικους driver μεταξυ τους αλλα και με το συστημα μου (πιθανη ερωτηση : γτ εχω τοσο αλοκοτους σκληρους ...ο ενας ειναι δικος μου απο παλιο συστημα το οποιο αναβαθμηστικε με νεα μητρικη επεξεργαστη κτλπ, ενω ο αλλος (με τα αρχεια ) ειναι απο το συστημα της κοπελας μου που χαλασε κ μ εδωσε τον σκληρο μιας κ δεν παιζει να τον φτιαξει ). Αυτο π θα ηθελα λοιπον να κανω αν γινεται ειναι να καθαρισω τους σκληρους απο τα λειτουργικα (αλλα στον ενα να κρατησω τα αρχεια) και να τους χρησιμοποιησω σαν επιπλεον storage για προγραμματα (που δεν χρησιμοποιω πολυ ) αρχεια , ταινιες . Γενικα θελω τον ssd να μου ξεκιναει το συστημα και να εχω βασικα προγραμματα που χρησιμοποιω συχνα και να αποφυγω την σαβουρα ...και στους αλλους να βαλω οτι αλλο ... Ισως να κουρασα κ να μπερδεψα και συγνωμη για αυτο ...αν καποιος εχει την καλοσηνη να βοηθησει και χαθηκε καπου ευχαριστως να προσπαθησω να γινω ακομη πιο σαφης . Θα παρακαλουσα αν υπαρχουν steps για την διαδικασια θα παρακαλουσα να ησασταν περιεκτηκοι και σαφης ..γτ ειμαι αγχαριος ...Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας
  4. Γεια σας παιδια μολις πριν λιγο συνθεσα το νεο μου pc και αντιμετωπιζω ενα περιεργο προβλημα ...ενω στο bios το ποντικη δουλευει κανονικα καθως κ το πληκτρολογιο μιας και καταχωρησα την ωρα και ημερομηνια ... οταν bootαρω απο τον cd για περασω τα windows στον ssd μου , στην επιλογη της γλωσσα δεν εχω ουτε ποντικη ουτε πληκτρολογιο ...και δεν ξερω τι φαση ... παιζει καμια πιθανη λυση ? εχω εναν intel i3 6100 , astrock b150 pro4 2x4 gb ddr4 , seasonic 360w gseries
  5. JimYioka

    Psu ? Να το αλλάξω ή να το κρατήσω?

    Καλημέρα παιδιά και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Όσο αφορά για τα αλλά parts δυστυχώς τα έχω παραγγείλει και δεν ψηνομαι να περιμένω 1-2 βδομάδες επιπλέον για την μητρική (λόγο διαθεσιμότητας ). Όσο αφορά ssd nomizw 120 θα με καλύψουν γτ μόνο λειτουργικό και κάνα πρόγραμμα θα βάλω. Τέλος το λουλούδι το είχα δει απλά αν παρατηρήσεις στο pc1 (e eshop δηδ ) παίζει στα 70 κάτι (δεν εμπιστευομαι το άλλο σιτε).
  6. JimYioka

    Psu ? Να το αλλάξω ή να το κρατήσω?

    Ρε παιδιά αυτό με την on board κάρτα δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είναι ... θέλω να πω ότι εγώ είχα μία παλιά 10ετιας και όλοι μ λένε ο i3 έχει καλύτερη on board αλλά wtf ?? Ή άλλη ηταν ένα γομαρι πως γίνεται ένα τσιπακι να είναι ακόμα καλύτερο από μία κάρτα ? Εγώ ήμουν οκ με τα γραφικά που είχα παλιά ..δεν έχω τρελές απαιτήσεις στα γκαμε και ούτε κ παίζω κτ φοβερό κάνα λολακι .. οπότε αν ισχύουν αυτά π ακούω για τον i3 μάλλον θα είμαι υπέρ καλυμμένος . Αν και βέβαια θα ήθελα να αγοράσω μία κάρτα γραφικών πιο μετά εντως 1-2 χρόνων γτ χωρίς αυτή νιώθω ότι από το σύστημα κάτι λείπει ..?
  7. JimYioka

    Psu ? Να το αλλάξω ή να το κρατήσω?

    Εν τέλη παιδιά μου προτείνεται να το δώσω πίσω το τροφοδοτικό και να πάρω κάποιο άλλο ?? Ή να το κρατήσω και να πορευτω με αυτό??
  8. JimYioka

    Psu ? Να το αλλάξω ή να το κρατήσω?

    Σε ευχαριστώ πολύ ... αν θελησω να αναβαθμισω μελλοντικά και να βάλω μια gpu επειδή δεν είμαι και κανας φανατικός gamer . Μπορείς να μ προτείνει κάποιες από τις πιο οικονομικές gpu με τις οποίες να έχω καλύτερες επιδόσεις από την on board του i3 ? Γενικός δεν παίζει να πέσουν πολλά λευτα σε μελλοντική κάρτα γραφικών (αλλά λογικά θα βάλω κάποια οικονομική) έτσι ώστε να δούμε κιόλας αν θα μπορέσει να την σηκώσει το τροφοδοτικό? Επιπλέον υπάρχει περίπτωση σε load καταστάσεις του pc ( δηδ game ή κάνα βαρυ προγραμματακι ) να έχει θέμα το τροφο (με gpu ή και χωρίς) ??? Γενικός απ όσο έχω ακούσει δεν είναι καλό να φέρνεις τα psu στα όρια τους . Κάποιες από τις εναλλακτικές που είχα δει είναι αυτές : Ευχαριστώ πολύ και πάλι Συγνώμη να προσθέσω κάτι.. συνήθως το pc μένει αρκετές ώρες ανοικτό την ημέρα 12-14 θα έλεγα
  9. Καλησπέρα παιδιά και ζητώ συγγνώμη και την κατανόηση σας αν έχω κάνει κάποιο λάθος όσο αφορά την ανάρτηση του παρόντος ποστ (είναι το 1ο μου ποστ) Θα ήθελα λοιπόν αν είναι εύκολο να ζητησω την βοήθεια σας σε ένα θέμα που μου προέκυψε. Ετοιμαζομαι να στησω ένα καινούργιο pc και εχτες παρέλαβα 2 κομμάτια...πιο συγκεκριμένα case & psu . Το πρόβλημα μου λοιπόν είναι στο αν έκανα καλή επιλογή του psu καθος δεν ξέρω αν θα με καλύψει στα βατ ...μιλάω για το seasonic gseries 360W 80+gold . Απ όσο ξέρω ή seasonic είναι καλή και αξιόπιστη σε θέματα τροφοδοτικων αλλά δεν είναι λίγα τα 360 ? Τα κομμάτια του pc θα είναι τα εξής: Mobo : astrock B150 pro4 Cpu : i3 6100 ( skylake ) Ram : 2X 4 Gb ddr4 (2133 hz , cl 14) hyper x (αν δεν κάνω λάθος) Ssd : osc triton 120 Gb Hdd : 2 hdd 500 Gb wd (1 από τους 2 είναι black ) 1 Dvd-R 3 fans (120) Case : fractal design core 2500 Σκέφτομαι να επιστρέψω το psu να πάρω πίσω τα χρήματα και να πάω σε ένα psu με λίγο περισσότερα βατ . Ποια είναι ή δική σας άποψη ως πιο ειδικοί επί του θέματος. Ευχαριστώ πολύ παιδιά εκ των προτέρων!
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.