Jump to content

angel30

Members
  • Posts

    5
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Γυναίκα

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

angel30's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Τελικά όλα καλά με την καινούρια οθόνη, σας ευχαριστώ πολύ όλους!!!!!
  2. Σας ευχαριστώ πολύ όλους, τελικά παρήγγειλα καινούρια οθόνη.... Την περιμένω την Παρασκευή, ελπίζω πρώτα ο Θεός, να λυθεί το πρόβλημα μου!!!! Ωστόσο θα το ψάξω λίγο μήπως συμφέρει να επισκευάσω και την παλιά!!!!
  3. Αν ζούσε ο μπαμπάκας μου, θα μου τους άλλαζε γιατί ήταν μηχανικός και έπιαναν πάρα πολύ τα χέρια του..... Και σε παλιά τηλεόραση CRT που είχαμε τους είχε αλλάξει και έπαιζε... Οπότε μάλλον αναγκαστικά αν φταίει όντως η οθόνη πρέπει να πάω σε καινούρια!!!! Οθόνη σε άλλο υπολογιστή έχω δοκιμάσει, κάνει τα ίδια... το ανέφερα παραπάνω, άλλη οθόνη δεν έχω να δοκιμάσω δυστυχώς....
  4. Λοιπόν, ο παλιός μου υπολογιστής έχει κάρτα γραφικών ATI Radeon HD 5400 Series, sapphire νομίζω είναι, μου έφερε μία ίδια μάρκα πιο καινούρια και επειδή η υποστήριξη για τα windows xp έχει σταματήσει, έχουν καταργηθεί σαν λειτουργικό σύστημα δεν μπόρεσε να περάσει τους drivers στα windows xp, εφόσον το λογισμικό της καινούριας κάρτας ήταν κατάλληλο για τα Windows 10. Δυστυχώς και στο πλαίσιο που κοίταξα στο ιντερνετ, πλέον όλες τις βγάζουν για λειτουργικό windows 10. Όσο αναφορά το πως κατέληξε στο ότι πρέπει να κάνω αναβάθμιση, μου είπε ότι μπορεί να φταίει και η μητρική και να μου τα κάνει όλα αυτά και στο ότι ο επεξεργαστής που έχω δεν θα κουμπώνει σε καινούρια μητρική γιατί είναι παλιάς τεχνολογίας, οπότε θα έπρεπε αν αποφάσιζα για αναβάθμιση να πάρω καινούρια μητρική, επεξεργαστή, κάρτα γραφικών, μνήμες και σκληρό δίσκο.... Μου είπε ότι θα μου στοίχιζε γύρω στα 250 η αναβάθμιση χωρίς να μου περάσουν τα Windows 10.... Με αυτό το σκεπτικό ότι μπορεί να έφταιγε η μητρική, βρήκα λοιπόν σε προσφορά με 100 ευρώ παραπάνω και πήρα καινούριο πύργο.... Βέβαια το έχω ψιλομετανιώσει γιατί ο υπολογιστής ο παλιός φαίνεται τελικά ότι είναι σκυλί και ότι δεν έχει τίποτα.... (υποθετικά πάντα). Η οθόνη έχει 2 υποδοχές, μία DVI και μία VGA. Ο παλιός ο υπολογιστής έχει 3 υποδοχές hdmi, dvi, vga. Στον παλιό υπολογιστή την οθόνη την συνδέω με καλώδιο DVI 5 μέτρων γιατί λόγω του χώρου μου δεν έφτανε το καλώδιο DVI της οθόνης που είναι λιγότερο από 2 μέτρα, από DVI σε DVI δηλαδή. Δοκίμασα λοιπόν να αλλάξω καλώδιο και να τη συνδέσω με το καλώδιο vga σε vga το κλασσικό που είχε η οθόνη μέσα, κάνει τα ίδια....Το ίδιο και με το original καλώδιο DVI της οθόνης. Αγόρασα καλώδιο hdmi 3μέτρων αρσενικό σε αρσενικό, και βάζω αντάπτορα στην οθόνη dvi σε hdmi και συνδέω στην υποδοχή hdmi του παλιού υπολογιστή και κάνει πάλι τα ίδια. Πάμε τώρα στον καινούριο υπολογιστή, έχει 2 υποδοχές ο υπολογιστής VGA, HDMI. Δοκιμάζω λοιπόν όπως ήταν η οθόνη με τον αντάπτορα από DVI σε HDMI στη θήρα HDMI του υπολογιστή και έσβηνε συνέχεια η οθόνη, μιλάω με το πλαίσιο τους εξηγώ και μου λένε η μητρική του υπολογιστή που αγοράσατε δεν δέχεται σύνδεση με αντάπτορες, οπότε μου λένε θα δοκιμάσετε με το καλώδιο VGA, τους ακούω τη συνδέω εκ νέου στον καινούριο υπολογιστή με το καλώδιο vga σε vga και ναι μεν παίζει, αλλά κάνει τα ίδια που έκανε στον παλιό τον υπολογιστή, δηλαδή οριζόντιες μαύρες γραμμές που τρεμοπαίζουν πάνω - κάτω, ώρες - ώρες σταματάει και ώρες ώρες πάλι τα ίδια. Να σημειώσω επίσης ότι ο καινούριος υπολογιστής έχει κάρτα γραφικών On board, INTER(R) HD Graphics 610 αν βοηθάει. Με μία πρόχειρη ματιά στο πλαίσιο είδα πλέον ότι οι οθόνες που πουλάνε συνδέονται με hdmi και vga, όχι dvi, vga όπως αυτή που έχω τώρα και γενικά είδα ότι έχει καταργηθεί η σύνδεση dvi από τις μητρικές. Οπότε που καταλήγουμε στο ότι φταίει η οθόνη???
  5. Έχω το εξής πρόβλημα με την οθόνη του υπολογιστή μου, είναι η samsung syncmaster 205bw 20 ιντσών. Εμφανίζει μαύρες οριζόντιες γραμμές, οι οποίες τρεμοπαίζουν πάνω - κάτω. Πιο συγκεκριμένα, είναι πολύ αισθητό και ενοχλητικό σε άσπρο φόντο, όταν ανοίγω τον υπολογιστή συμβαίνει αυτό, μετά ηρεμεί λίγο και ώρες ώρες το ξανακάνει. Ζορίζεται αν ανοίξω κάποιο βίντεο και ανοίξω και τον chrome για περιήγηση. Έχω κατεβάσει την ανάλυση της οθόνης για να μη ζορίζεται. Επίσης, θέλω να διευκρινήσω το εξής, με τον παλιό μου υπολογιστή την συνδέω με καλώδιο dvi, με τον καινούριο vga γιατί δεν έχει η οθόνη υποδοχή hdmi (με αντάπτορα δεν δέχεται η κάρτα γραφικών του καινούριου υπολογιστή μου το εξήγησαν στο πλαίσιο), οπότε το καλώδιο vga που τη συνδέω τώρα στον καινούριο υπολογιστή είναι ολοκαίνουργιο (το καλώδιο της οθόνης ) γιατί δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και πουθενά. Να σημειώσω ότι την έχω 10χρόνια έπαιζε οκ μέχρι που άρχισε να μου κάνει νούμερα. Φώναξα τεχνικό να κοιτάξει τον υπολογιστή μου τον παλιό μήπως φταίει η κάρτα γραφικών, μου βάζει άλλη ξαναέκανε τα ίδια, δεν πέρασε όμως drivers γιατί είχα τα windows xp και οι drivers ήταν συμβατοί μόνο με τα windows 10, με παρότρυνε ή να κάνω αναβάθμιση ή να πάρω καινούριο πύργο η/υ. Πήρα λοιπόν καινούριο πύργο με windows 10 64 bit και πάλι τα ίδια με την οθόνη. Δεν γίνεται να περάσω τους drivers της οθόνης γιατί είναι για τα windows xp.... και υπάρχει ασυμβατότητα. Υπάρχουν στιγμές που δουλεύει ρολόι και στιγμές που μου κάνει όλα αυτά και κάποιες φορές σβήνει όταν μου τα κάνει αυτά και όταν την ξανανοίξω τρεμοπαίζει και κάποια στιγμή επανέρχεται. Και άλλες φορές κάνει ότι κάνει και μετά επανέρχεται. Και λέω εγώ τώρα είναι δυνατόν να φταίει η κάρτα γραφικών? Να πάρω καινούρια οθόνη? Τι με συμβουλεύετε να κάνω??? Περιμένω όλες τις απόψεις σας.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.