Jump to content

Theo24

Members
  • Posts

    15
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Theo24's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Kι εγώ πέρυσι μετά από χρόνια χρήσης Quadro αποφάσισα να πάω σε Firepro λόγω χαμηλότερου κόστους φυσικά. Απογοήτευση... Κι αν στους CPU η AMD έχει ανέβει λίγο, στις GPU είναι αιώνες πίσω σε σχέση με την Nvidia...
  2. Theo24

    AMD Threadripper thread

    O καθένας κάνει κουμάντο στην τσέπη του και αγοράζει ό,τι γουστάρει. Με συγχωρείτε εαν αυτό που είπα ακούστηκε υποτιμητικό ή όπως αλλιώς. Δε μίλησα για κανέναν προσωπικά, απλά είπα ότι η μεγάλη πλειοψηφία αγοραστών Threadripper και i9 δεν χρειάζονται αυτά τα θηρία στην καθημερινότητά τους. Εγώ π.χ. τα χρειάζομαι για συγκεκριμένες δουλειές. Αλλά αυτό δεν με κάνει καλύτερο από εκείνους που δεν τα χρειάζονται. Μην το παίρνετε προσωπικά. Οι αγοραστικές μας επιλογές δεν χαρακτηρίζουν το χαρακτήρα μας, ούτε μας στιγματίζουν. Κι εγώ θα έπαιρνα Ferrari αν είχα τα λεφτά παρόλο που θα την κυκλοφορούσα στους άθλιους ελληνικούς δρόμους. Αλλά δε με νοιάζει η χρηστικότητα. Ούτε και θα ένιωθα άσχημα γι΄αυτό.
  3. Theo24

    AMD Threadripper thread

    To σχόλιο νομίζω απευθύνεται τόσο στους αγοραστές AMD και στους αγοραστές Intel αυτής της κατηγορίας. Μπορεί να είναι απαξιωτικό (και είναι) αλλά νομίζω ότι κρύβει κάποια αλήθεια. Αγορά 16-πύρηνου ή ακόμη και 18-πύρηνου επεξεργαστή μόνο και μόνο για gaming μόνο σαν σοφή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
  4. Theo24

    AMD Threadripper thread

    Παραθέτω κορυφαίο σχόλιο σε ξένο site που περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο αυτό που γράφω παραπάνω για αυτού του είδους τους επεξεργαστές. "A good proportion will be sold to those that just do benchmarks all day on their parents electric bill. "
  5. Theo24

    AMD Threadripper thread

    Έτσι κι αλλιώς αυτοί οι επεξεργαστές -υπό φυσιολογικούς όρους- δεν απευθύνονται στον καθημερινό χρήστη, είτε αυτός λέγεται gamer είτε οτιδήποτε άλλο. Απευθύνονται σε επαγγελματίες οι οποίοι δεν θα διστάσουν να πληρώσουν κάποια δολλάρια παραπάνω ώστε να έχουν καλύτερη απόδοση στα softwares που χρησιμοποιούν και τα οποία παραδοσιακά είναι Intel-optimized. O gamer που θα επιλέξει αυτές τις πλατφόρμες μάλλον θα πετάξει κάποιο ποσό χρημάτων στα σκουπίδια. Στην περίπτωση της AMD αυτά τα λεφτά θα είναι λιγότερα. Εκεί υπερέχει η AMD. Για να φτάσει η AMD να διεισδύσει στην καθαρά επαγγελματική αγορά, θεωρώ ότι θα πάρει κάποια χρόνια και της το εύχομαι να το επιτύχει πολύ συντομότερα, δεν έχω λόγους να πω το αντίθετο.
  6. Theo24

    AMD Threadripper thread

    Και έτσι να είναι τα πράγματα, η Intel με μια κίνηση "άμεσης αντίδρασης" δείχνει ότι θα ξεπεράσει άνετα το project κάμποσων ετών της AMD. Λέγεται ότι ο 7960Χ "βγάζει" 3200 στο Cinebench.
  7. Theo24

    AMD Threadripper thread

    Πώς φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι ο Threadripper 1950X έχει "διαλύσει" την Intel όταν ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί ο αντίστοιχος 16-πύρηνος Skylaxe-X; Συγκρίνοντας με βάση την τιμή; Αυτό δε νομίζω ότι "τιμά" και τόσο την AMD. Πιστεύω πως η Intel έπαιξε σωστά το παιχνίδι του marketing, βγάζοντας στη φόρα αρχικά τον i9-7900x, να γίνουν οι συγκρίσεις με τον παράγοντα κόστος, να πάρει προσωρινά η AMD τα εύσημα από τον τύπο μέχρι να παρουσιαστούν οι "βαρβάτοι" πολυπύρηνοι i9 και αφενός να αποδείξει η εταιρεία ποιος είναι το αφεντικό (με όρους τεχνολογίας και όχι οικονομικούς) και αφετέρου να δικαιολογήσει τη διαφορά τιμής.
  8. Theo24

    Περί Threadripper

    Ο υπολογιστής που δουλεύω τώρα είναι "πεθαμένος" εδώ και μερικά χρόνια. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι κάτι συνέβη με τη μητρική και από 12Gb RAM που είχα τώρα μου διαβάζει μόλις 6... Επειδή τελευταία τα project που θέλω να βγάλω σε πέρας είναι μεγαλύτερης (κατά πολύ) κλίμακας σε σχέση με πριν πρέπει οπωσδήποτε να προσανατολιστώ σε πολυπύρηνο επεξεργαστή. Και δε θα είναι μια αγορά που θα την κάνω τώρα και σε 1 χρόνο να ψάχνομαι για αναβάθμιση. Θα τη βγάλει κι αυτό το σύστημα την 5ετία - 6ετία. Οπότε οι "απλοί" Ryzen αποκλείονται. Από κάρτα γραφικών είμαι κομπλέ και ευχαριστημένος μέχρι στιγμής (Firepro W5100).
  9. Theo24

    Περί Threadripper

    Καλός ο threadripper αλλά δε γνωρίζουμε πως θα συμπεριφερθεί σε επαγγελματικά σχεδιαστικά προγράμματα αλλά και προγράμματα FEA. Μάλιστα σε αυτό εδώ το άρθρο, ο 7700Κ σε περιβάλλον προσομοίωσης FEA (όπου παίζει ρόλο το multithreading χωρίς να είναι γραμμική η σχέση ταχύτητας/αριθμού πυρήνων) τα κατάφερε αρκετά καλύτερα από τον 8πύρηνο 1800Χ!!! Μόνο στο rendering υπερέχει ο Ryzen. Και γεννάται εδώ το ερώτημα. Threadripper 1950X με 1000 δολλάρια ή i9-7920X με 1200 δολλάρια; Μην το εκλάβετε σαν γκρίνια, αλλά στην κατηγορία αγοραστών όπου ανήκω κι εγώ (δε με ενδιαφέρουν τα games) η Intel είναι συνώνυμο της εγγύησης και του ήρεμου ύπνου!
  10. Theo24

    AMD ZEN thread

    Νoμίζετε ότι η πλατφόρμα του TR4 θα αντέξει στο χρόνο; Πολύ καλός επεξεργαστής ο Threadripper, δε λέω, αλλά κάτι μου λέει ότι αυτή η φιλοσοφία του διπλού επεξεργαστή (δύο CPU κολλημένοι όπως λέει και η Intel) ήταν μια βιαστική λύση ανάγκης για να μπορέσει η εταιρεία να ανταγωνιστεί αλλά και να ξεπεράσει προσωρινά την Intel ώστε να πάρει πάλι μερίδιο αγοράς. Βέβαια κανείς δεν ξέρει ποιά είναι τα σχέδια της κάθε εταιρείας, αλλά κυρίως ρωτώ από τεχνική άποψη, εάν αυτό το project (του διπλού CPU) είναι κάτι τόσο καλό που θα αντέξει στο χρόνο ή ήταν απλά ένα μεταβατικό και ίσως αναγκαστικό στάδιο μέχρι να πάει η εταιρεία στα 7nm.
  11. Theo24

    Περί Threadripper

    Όταν λες νέα μνήμη;
  12. Theo24

    Περί Threadripper

    Νίκο σε ευχαριστώ για την απάντηση. Τελευταία προσανατολίζομαι προς τον EPYC ο οποίος μάλλον θα είναι φθηνότερος του Threadripper, κάπου διάβασα ότι οι 16πύρηνοι θα ξεκινάνε από τα 600 δολλάρια. Ποιά είναι η άποψή σου;
  13. Theo24

    Περί Threadripper

    Ευχαριστώ για την πληρέστατη απάντηση. Να τονίσω εδώ (ίσως έπρεπε να το είχα αναφέρει στο αρχικό μου ποστ) ότι το λογισμικό FEA εξαρτά άμεσα (ή σχεδόν) την απόδοσή του στο multithreading. Όταν μιλάμε για μοντέλα μεγάλου φυσικού μεγέθους, τότε ένα run με ικανοποιητικό βαθμό "ακρίβειας" μπορεί από το να πάρει δεκάδες ώρες (ή μέρες) έως να μην είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί. Ακόμη και για μοντέλα μικρότερου φυσικού μεγέθους, η ευχέρεια της υπολογιστικής ισχύος σου δίνει τη δυνατότητα να "επενδύσεις" περισσότερο στην ακρίβεια του τελικού αποτελέσματος. Για αυτού του τύπου τις χρήσεις, ο αριθμός των πυρήνων δεν είναι "επίδειξη", είναι ανάγκη. Ακόμη κι αν οι 12 πυρήνες δεν μου είναι απαραίτητοι, το κακό είναι ότι οι μητρικές με socket AM4 δεν έχουν 8 slots για μνήμη RAM. Τώρα θα μου πεις, μα καλά πόση RAM θες να βάλεις. Η απάντηση είναι "όσο περισσότερη τόσο καλύτερα" συν του ότι σου δίνει τον εφυσηχασμό ότι η επόμενη αναβάθμιση θα πάει σε μεγάλο βάθος χρόνου. Για να πω την αλήθεια, δε με έχει πείσει ακόμη η AMD. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι ο i7-920 ήταν πάρα πολύ καλός και με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τόσα χρόνια. Δεν είναι θέμα επάρκειας ισχύος -που στην περίπτωση του Threadripper είναι πολύ καλή- αλλά παίζει και ο παράγοντας της αξιοπιστίας, κάτι πολύ σημαντικό για ένα επεξεργαστή που θα λειτουργεί σχεδόν στο 100% της συχνότητάς του για συνεχόμενες ώρες.
  14. Theo24

    Περί Threadripper

    Καλησπέρα σε όλους. Σκέφτομαι την αγορά νέου υπολογιστή μετά από σχεδόν 7 χρόνια με τον φανταστικό i7-920 της Intel. Να αναφέρω ότι χρησιμοποιώ τον υπολογιστή για software CAD και FEA, άρα δε με ενδιαφέρουν τόσο οι αποδόσεις στα παιχνίδια. Ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι θα ακολουθήσω και πάλι το δρόμο της Intel και συγκεκριμένα να επιλέξω τον εξαπύρηνο i7-9700Χ. Ύστερα έκανα μια αναζήτηση σχετικά με τους Ryzen της AMD και συγκεκριμένα τον Ryzen 7 1700X, όμως τον απέρριψα λόγω μη συμβατότητας με το νέο socket TR4 της AMD. H ερώτηση είναι εάν αξίζει να περιμένω να βγει στην αγορά ο νέος Threadripper 1920X και αν το κόστος του θα είναι απαγορευτικό.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.