Jump to content

tztheoch

Members
  • Posts

    6
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

tztheoch's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. tztheoch

    Πιθανή ζαλάδα από κάρτα γραφικών.

    Έχω δοκιμάσει και τις 2 εξόδους. Έχω ήδη γυαλιά με φίλτρο. Δουλεύω εδώ και πολλά χρόνια με 2 οθόνες μπροστά μου 10-12 ώρες τη μέρα. Το αντέχω πιστεύω ή έστω το άντεχα μέχρι να προκύψει όλο αυτό. Έχω παραγγείλει ένα Flicker free και blue filter monitor (δεν ξέρω αν τα λέω και σωστά) ASUS παρόλα αυτά μήπως βελτιωθεί η κατάσταση.
  2. tztheoch

    Πιθανή ζαλάδα από κάρτα γραφικών.

    Θα το κάνω σε 2 - 3 μέρες δυστυχώς γιατι έχω να παραδόσω κάποια σχέδια με λογισμικό που εγκαταστάθηκε πρόσφατα και δεν μπορώ να το κάνω αυτή τη στιγμή γιατι λογικά θα απεγκαταστήσει και το πρόγραμμα σχεδίασης. Μόλις το κάνω θα ενημερώσω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις πάντως.
  3. tztheoch

    Πιθανή ζαλάδα από κάρτα γραφικών.

    Θα κάνω ενα restore. Κι εμένα μου φαίνεται απο παράξενο έως τρελό αλλά αν δεν έβαζα στον ίδιο υπολογιστη την on board και να ηταν ενταξει θα έγελα οτι δεν παιζει με τιποτα. Τωρα φοβάμαι ότι ίσως κάτι πείραξα που δεν έπρεπε και δεν ξέρω καθότι δεν γνωρίζω απο αυτά αν αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη στην κάρτα.
  4. tztheoch

    Πιθανή ζαλάδα από κάρτα γραφικών.

    Ναι ακριβώς. Το απεγκατέσησα, βελτιώθηκε σε μεγάλο βαθμό η κατάσταση αλλά όχι τελείως.
  5. tztheoch

    Πιθανή ζαλάδα από κάρτα γραφικών.

    Έχω παραγγείλει και ένα Flicker Free monitor η αλήθεια είναι και θα κάνω και τη δοκιμή μου σε αυτό. Όταν λέω σε άλλο υπολογιστή εννοώ γενικά σε άλλο για να δω αν με ζαλίζουν γενικά οι υπολογιστές. Την κάρτα αυτή την έχω δοκιμάσει και στα 2 μου monitor με τα ίδια όχι καλά αποτελέσματα. Η κατάσταση αυτή άρχισε (ίσως και τυχαία και να μην έχει σχέση) με την εγκατάσταση κάποιων drivers απο τη σελίδα της ASUS. Με αυτά τα monitor και αυτη την καρτα δουλευα ωρες ατελείωτες παλιότερα. Δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου όπως είπα. Κάπιοι μου είπαν οτι κάποια πρόσθετα πχ 3D vision προκαλουσαν προβλήματα (αλλά νομίζω ότι εγώ δεν έχω να κάνω με αυτό γιατι δεν έχω 3D παρόλα αυτά το απεγκατέστησα).
  6. Καλησπέρα. Ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων αν δεν είναι κατάλληλη κατηγορία να αναπτύξω τον προβληματισμό μου. Εδώ και ένα διάστημα αντιμετωπίζω προβήματα (ζαλάδες, προβλήματα στα μάτια κ.α.) κατά τη χρήση του υπολογιστή μου όταν χρησιμοποιώ την πρόσθετη κάρτα γραφικών μου (Asus Nvidia Geforce GT 1030 SL). Μου ήταν δύσκολο να το αντιληφθω καθώς θεωρούσα ότι κουραζόμουν γενικά στον υπολογιστή μέχρι που έκανα την δοκιμή να συνδέσω την οθόνη μου στην On Board κάρτα γραφικών με την οποία δεν είχα τα παραπάνω συμπτώματα (ίδια οθόνη - ίδιος υπολογιστής). Επίσης δοκίμασα και σε άλλον υπολογιστή χωρίς πρόβλημα. Στην αρχή φαντάστηκα ότι θα έχω κάνει εγώ λάποια λάθος ρύθμιση. Εγκατέστησα με clean install (επαναφορά όλων των προεπιλογών) τους τελευταίους drivers απο το Site της Nvidia αλλά δεν είδα αποτέλεσμα. Εσχάτως παρατηρώ ότι όταν κάνω ρυθμίσεις χρωματισμού (πχ κατεβάζω την φωτεινότητα) όταν κάνω επανεκκίνηση η ρύθμιση αυτή ναι μέν στο Nvidia Control Panel έχει κρατηθεί αλλα στην εικόνα όχι και πρέπει να πάω να ανεβάσω και να κατεβάσω τη φωτεινότητα πάλι για να επανέλθει εκεί που την έιχα αφήσει. Δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου, είμαι μηχανικός και εκέινη η κάρτα με βοηθάει να κάνω κάποια σχέδια (για την δική μου δουλειά είναι αρκετή) που όμως με την Οn Βoard δεν μπορώ να τα κάνω. Έχει ακούσει κανείς κάτι παρόμοιο ή έχει στο μυαλό του κάτι που ίσως βοηθήσει; Θα είχε νόημα να γίνει τεχνικός έλεγχος στην κάρτα (είναι εντός εγγύησης), ή θα μπορούσα να ελέγξω κάτι άλλο; Τελικά θα μπορούσε να έχει κάποια πιθανή βλάβη η κάρτα ή πρέπει να ψάξω τι άλλο μπορεί να το δημιουργεί αυτο; Ευχαριστώ όσους αφιερώσουν έστω λίγο από το χρόνο τους για να με βοηθήσουν.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.