Jump to content

tsakdim

Members
  • Posts

    9
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by tsakdim

  1. tsakdim

    Κλώνος nvme σε μικρότερο ssd...

    Ναι αγαπητέ...ο nvme δουλεύει με προβληματάκια ( πετάει μπλε οθόνες στο ασχετο ) γιαυτο πηρα εναν ssd για να τον κλωνοποιήσω ή από το image ή από τον ίδιο στον ssd όπως είπα και αν εχει χτυπήσει καποιο αρχείο του λειτουργικού να το διορθώσω. Δεν υπάρχει κάποιο utility που να μου κάνει image τον δίσκο τον βασικό σε μικρότερο δίσκο χωρίς error και προβλήματα; Με το partition tool, επειδη το μηχανημα δουλευει 24/7 μπορεί να μου κάνει resize to partition σε πραγματικό χρόνο; Ευχαριστω!
  2. Καλησπέρα...σε ενα συστημα που εχω εναν m.2 nvme 250 gb και παρουσιασε πρόβλημα, προσπάθησα με macrium να κανω κλώνο σε εναν ssd απο ενα backup που είχα το image του δίσκου αλλά παρουσιάζει σφάλμα αφού θεωρεί τον ssd μικρότερο κατα λιγα gb. ΕΡΩΤΗΣΗ: -Με ποιό utility μπορώ να κάνω κλώνο τον δίσκο μου nvme σε εναν αλλο ssd μικροτέρου μεγέθους; ( ο βασικός δίσκος είναι 60% γεμάτος)
  3. Καλησπέρα...θα ήθελα τη γνώμη σας στο εξής: Κατά πόσο ένας σερβερ από αυτούς τους χιλιάδες ( παλαιά τέρατα) που βρίσκω στο ebay και τωρα κοστίζουν 150-200 € θα μπορούσε να σταθεί ικανοποιητικά σαν ενα απλό gaming pc?
  4. Καλησπέρα. Διατηρώ γραμμή adsl ως 24αρα στην fortnet με απόδοση εως 10 mbit dl χονδρικά. Ζήτησα να φύγω να πάω Vrodafone τον Αύγουστο( μετά από 20 ήμερες συνεχων αποσυνδέσεων και κακής απόδοσης ) τελικά παρέμεινα στην πρώτη,γιατί μου υπενθύμισε πως έχω 1.5 χρόνο συμβόλαιο και πρέπει να πληρώσω ρήτρα 200 ευρώ για να φύγω. Μετά από παλινωδίες με την λάθος φορητότητα και παιδεμάρα 3 μηνών με δέσμευση υποβρόχου από την Vrodafone τελικά λύθηκε το θέμα και ζήτησα από την εταιρεία μου να μου κάνει αναβάθμιση (κέντρο Πάτρας) σε 50αρα γραμμή γιατί δεν κουνιέται φύλλο στο σπίτι. Μου είπε πως δεν είχε διαθέσιμη γραμμή/δυνατότητα για το τηλέφωνό μου και εγώ ερωτώ: Εφόσον δεν μπορεί να μου προσφέρει την υπηρεσία που της ζητάω δεν νομιμοποιούμαι να φύγω χωρίς άλλα, και να διαλέξω κάποια άλλη εταιρεία χωρίς να πληρώσω ρήτρες και συναφή;
  5. Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Σήμερα μου ηρθε ειδοποίηση για το Twitter security breach...δεδομένου του οτι μπαίνω μέσω gmail, υπάρχει ενδεχόμενο να εχουν κάνει pawn και το μαιλ της GOOGLE? Twitter password αλλαξα...πρέπει να πράξω το ίδιο και στο gmail?
  6. Καλησπέρα. Μπορεί να μου πεί κανείς, ποια είναι τα απλά βήματα για να δημιουργήσω μια android APP που θα τρέχει μια webcam; Έχω στην κατοχή μου το link της webcam. Πως την δημιουργώ και πως την εισάγω στο playstore? Ευχαριστώ θερμά!
  7. Καλησπέρα...σε καινούργιο pc me RYZEN 7 και: SSD PATRIOT VPN100-256GM28H VIPER VPN100 256GB M.2 2280 PCIE GEN3 HDD TOSHIBA HDWD110UZSVA P300 1TB SATA3 μου βγάζει την ένδειξη: Τι πρέπει να κάνω για να εγκαταστήσω τα win 10 στον SSD?
  8. tsakdim

    DIY NAS ή ντουγρού για Synology?

    Σας ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες απαντήσεις σας. Επειδή δεν έχω αντίστοιχη εμπειρία με ανάλογες διατάξεις και μόνο θεωρητικά τις γνωρίζω διαβαζοντας θα ήθελα να ρωτήσω το εξής...εαν μετα από 4-5 χρόνια ας πουμε ενα synology/thecus σασί χτυπήσει και δεν μπορώ να βρώ το ίδιο μοντέλο ακριβώς, μπορώ να το αντικαταστήσω με ένα άλλο ίδιας μάρκας παραπλήσιο;
  9. Καλησπέρα. Στην εταιρεία που δουλεύω χρειαζόμαστε ένα nas περίπου 40 tera. Τι συμφέρει να κάνω...να φτιάξω ένα με freenas ή να πάρω ενα synology και να χώσω τους σκληρούς μέσα;( δεδομένου του ότι έχω διαβάσει τελευταία πολλά failure σε hardware της synology και έχω χάσει εμπιστοσύνη ).
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.