Jump to content

spyridoyla

Members
  • Posts

    14
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by spyridoyla

  1. 30 minutes ago, salde said:

    έχεις δύο διαφορετικές τηλεφωνικές γραμμές; Με δυο διαφορετικούς αριθμούς, λειτουργούν και τα δύο; Στο σπίτι σου μέσα ή ακριβώς έξω σε κάνα τοίχο ή κρεμασμένο σε καμιά κολώνα ή σε κάνα εξωτερικό τοίχο διπλανού σπιτιού δεν υπάρχει κανένα κουτί που να μεσολαβεί ανάμεσα στην καμπίνα του ΟΤΕ στην πλατεία και το ρούτερ σου;

    Πρέπει ο πάροχός σου να μετρήσει επιτόπου, με όργανο, στο τελευταίο σημείο αρμοδιότητας ΟΤΕ/παρόχου, το σημείο από όπου κατανέμονται οι γραμμές στα γειτονικά σπίτια. Αν και σου επαναλμβάνουμε, το 87 με το 95 δεν αξίζει μεγάλη βαβούρα. Αν μπορεί να γίνει η βελτίωση με κάτι μικρό, καλώς.

     

    Ναι .. οταν πρωτοέβαλα vodafone (hol  ήταν τότε)  μου έδωσαν  και δεύτερη γραμμή  "δώρο"  που ξεκινάει από  2313 αντί για  2310. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα  δουλεύουν και οι 2 γραμμές.   

    Για  κουτί να μεσολαβεί δεν  ξέρω. Και για το άλλο κιβώτιο δεν  ειμαι σίγουρη ότι είναι το δικό μου απλά  ειναι το μόνο  που εχω  δει σε απόσταση  δύο ή τριών οικοδομικών  τετραγώνων από το σπίτι μου.

  2.  

    4 minutes ago, slalom said:

    Κατι "ευκολο" που μπορεις να δοκιμασεις ειναι να βαλεις στην πρωτη πριζα το router χωρις διακλαδωσεις μεσα στο σπιτι

     

    ή να βαλεις μια διπλη πριζα στην εισοδο του σπιτιου

     

    1234696290_vDSLTelephony.thumb.png.e7b054774d2abd396bc7273aea2c50ad.png

     

    Νομίζω ότι  και οι 2 γραμμές τηλεφώνου (η κανονική γραμμή που είχα από παλιά στον ΟΤΕ και εναν αριθμό ακόμη που μου έδωσαν στην vodafone)  βγαίνουν  από το ρούτερ. Δηλαδή, το δεύτερο σχήμα μάλλον;   

     

  3. 1 minute ago, wesker said:

    Στα 200μ ειναι το κουτι πηγαινοντας με τα ποδια σου σωστά; Το καλώδιο ομως μπορει να κανει μεγαλύτερη διαδρομή.

    Δεν μπορώ να ξερω.  Ο δρόμος δεν εχει στροφές  ούτε   διασταυρώσεις μέχρι το κουτί. Μάλιστα αν δεν υπήρχε μια τέντα από ένα  διπλανο σπίτι  θα το έβλεμα απο την βεράντα μου το κουτί.

  4. 1 minute ago, wesker said:

    Καλα εισαι παντως για τα στατιστικά της γραμμής σου. Ο επομενος ελεγχος που μπορεις να κανεις ειναι να δεις στα ποσα κλειδωνεις στον κατενεμητή της πολυκατοικιας σου, για να τσεκάρεις την εσωτερική σου καλωδίωση.

    Δε μενω σε πολυκατοικία. Πρέπει να καλέσω τεχνικό για την καλωδίωση που αναφέρεις; 

    Από μια βόλτα που έκανα σήμερα το πρωι , βρήκα το κουτι του οτε  σε μια μικρή πλατεια στη  γειτονιά μου. Είναι περίπου στα 200 μέτρα από το σπίτι μου. Μακριά είναι ή κοντά δεν  ξέρω. Πάντως αλλο κουτί δεν βρήκα πιο κοντά στο σπίτι μου.

    Νομίζω, όμως,  ότι  ειμαι ικανοποιημένη από την ταχύτητα. 

    Τηλεόραση πολύ γρήγορη, τηλέφωνο  επίσης και υπολογιστής. Αφού πληρώνω για 100 και έχω 80 από αυτα που  διαβασα  εδω μεσα  πρεπει να ειμαι ικανοποιημένη.

    Το πολύ πολύ αν το άλλο ρουτερ ειναι στα ιδια να τηλεφωνήσω στη vodafone να  τους πω την ταχύτητα που έχω επειδη μου ειχαν πει οτι θα πιανω  95 περιπου.

    Αν και μάλλον  δεν χρειάζεται.

    Δε χρειάζεται πλεονεξία.

  5. Πάντως σήμερα  είχαμε μια μικρή διακοπή ρεύματος  μερικών λεπτών.  Και μετά που ήρθε το ρεύμα   περίμενα περίπου ενα  10 λεπτο μεχρι να ερθει το ιντερνετ διοτι το ρουτερ αναβόσβηνε και αναβόσβηνε και αναβόσβηνε ατελείωτες φορές . Όμως παρατήρησα ότι όταν ήρθε ήταν πιο γρήγορο!

    Επιανα μεγαλύτερες ταχύτητες

      image.png.249c46cd3bf02377f49f71b84cea88fd.png

    χθες με το ζόρι  περνούσε τα  7 και τωρα φτάνει στα  9.5 .

    Λέτε να άλλαξε  διότι έκανε σα να λεμε επανεκκίκηση το ρουτερ; 

     

  6. Ευχαριστώ πολύ παιδιά για όλα.  Δεν  ήξερα που να ρωτήσω για να βγάλω άκρη. Το καλο είναι ότι  με αυτή τη συζήτηση  έμαθα  και κάποια  πραγματάκια. Οι τεχνικοί στις εταιρίες με μπερδεύουν περισσότερο όταν παίρνω  τηλεφωνο  και ρωτήσω κάτι που δεν καταλαβαίνω όπως αυτό εδώ με την ταχύτητα. Μάλλον δεν  φταίνε αυτοί αλλα  η δικιά μου άγνοια. Πάντως  η τηλεόραση παει σφαίρα όπως και  ο υπολογιστης και το κινητό, απλα δεν ήξερα αν επαιρνα αυτό που πλήρωσα ή κάτι  λιγότερο. Να είστε καλά όλοι σας για τη βοήθεια.

     

    Σας έχω πρήξει σήμερα  αλλά έχω μια τελευταία ερώτηση.  Το  ΖΤΕ  που έχω  (h367n)  ή το  H300s  που θα μου στείλουν ειναι καλύτερο;   Ψάχνω στο ιντερνετ και  δεν μπορω να βρω πληροφορίες  ούτε  συγκρίσεις. 

    Επίσης armageddon  τώρα είδα ότι εγραψες  ότι δεν με έχουν βάλει στο  κοντινότερο κιβώτιο  κάτι. ...  Εχει γίνει λάθος ;   Να τους πάρω τηλέφωνο ; 

    Ευχαριστώ.

    • Like 1
  7. Just now, minast said:

    Μήπως το παρακάνουμε; ?

    Το modem κλειδώνει στα 85+ Mbps και όλα τα speedtest που έχει ήδη κάνει είναι τα αναμενόμενα.

     

    Μεγειά την κατοστάρα και να την χαίρεσαι. Πιθανόν να υπάρχουν μικροβελτιώσεις που μπορείς να κάνεις, αλλά στην θέση σου ούτε το νέο modem/router θα έβαζα, ούτε θα το έψαχνα περισσότερο. Αν κάποια στιγμή θελήσεις να μαστορέψεις λίγο και να ξεζουμίσεις και το τελευταίο Mbps, μπορούμε να το συζητήσουμε περισσότερο σε χωριστό θέμα...

    Παρεμπιπτόντως, ένα άλλο speedtest που μπορείς εύκολα να θυμάσαι είναι και το fast.com, του Netflix.

     

    Ευχαριστώ,  ρωτάω απλά  γιατί φοβάμαι ότι λένε  100 αρα αλλα  δίνουν   λιγότερο και αυτό ανέκαθεν με ενοχλούσε. Πάντα φουσκώνουν αυτά που δίνουν μερικές φορές μάλιστα   με το παραπάνω. 

  8. Μόλις έκανα ενα  speedtest  στο  speedtest.org  που μου είπε κάποιος φίλος και   εβγαλε  τα παρακάτω αποτελέσματα

    image.png.594e46a7ff9d8db0933083d632f296ce.png

    όμως   εκεί που  πήγαινα εγώ  στο speedtest.gr   μου εβγαζε  πάντα μικρότερα αποτελέσματα 

    image.thumb.png.8265f4ecb26b1899a48384db9c43e129.png

     

    Ποιό ειναι το  αληθινό;   Διότι αν είναι τι πρώτο  τότε   τα πραγματα ειναι κάπως  υποφερτά. Αν ειναι όμως το δεύτερο δεν βλέπω γιατί η Vodafone  λέει ότι μου έβαλε  100 αρα  γραμμή .    Πολύ μπέρδεμα .

  9. 5 hours ago, minast said:

     

    Το Η367Ν υποστηρίζει και vectoring, επομένως από πλευράς διαμόρφωσης σήματος δεν έχεις να περιμένεις ιδιαίτερη αναβάθμιση.

    Εάν θέλεις, ανέβασε τις σελίδα με τις πληροφορίες κλειδώματος του router για να έχουμε περισσότερα δεδομένα.

    Το τηλέφωνο λειτουργεί;

    Με σχετική ασφάλεια, μάλλον δεν θα δεις μεγάλη διαφορά βάζοντας το νέο modem/router που θα σου στείλουν.

    Πάντως δεν χρειάζεσαι μάστορα για να το συνδέσεις, έχουν ακριβώς την ίδια συνδεσμολογία. Εάν συνεχίζεις να έχεις διακλαδώσεις στα τηλεφωνικά καλώδια για να χρησιμοποιείς τηλέφωνο σε διάφορες πρίζες, μπορείς να κερδίσεις μερικά Mbps φτιάχνοντας την καλωδίωση του σπιτιού σου (ούτε αυτό χρειάζεται μάστορα αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου).

     

    Ευχαριστώ για την απάντησή σου.

    Εχω και  τηλέφωνο που συνδέτεαι στο ρουτερ.

    Τώρα  αν ειναι όπως μου τα λες γιατι  λενε οτι πουλανε  100αρα γραμη που θα πιάνει  κατ' ελαχιστον   95  κι εγω έχω μονο  60 ;

    Τα ίδα  γινόταν και με  την παλιά σύνδεση  υποτιθεται ηταν  24 αρα και  επαινα  10

    Αρχείο κλειδώματςοι μήπως είναι αυυτό εδώ ...  δεν  ξέρω που αλλού να  κοτάξω

    image.thumb.png.2e42e4edb27946d1b7039cbe8dce4bdb.png

     

    Λέει  87600   αυτή είναι η ταχύτητα  που  θα πρέπει να πιάνω μάλλον;

     

    Ευχαριστώ.

  10. Συγγνωμη παιδιά  .. δεν ξερω αν πρέπει να   ρωτήσω  εδώ ... αλλα ειμαι καινούργια ακόμη και δεν γνωρίζω  τα κατατόπια.

    Λοιπόν, εχω μια απορία.

     

    Πήρα μια προσφορά που εκανε  η  vodafone και μου εδωσε  100mpbs.  Εγώ στο  σπίτι μου  εχω ενα  ρουτερ  ZTE  (και ZXHN Η367Ν  λέει  όταν   γραφω 192.168.2.1 και παω να συνδεθω).  Αυτό το ρουτερ  το εχω από το 2016  που ειχα βαλει  24mbps.  Τωρα με την αναβάθμιση  η  vodafone θελει να μου  δώσει  λέει αλλο  ρουτερ .. σε μηνυμα που μου εστειλαν  λεει  H300S θα ειναι το νεο μου ρουτερ. Αυτη τη στιγμη με το παλιο  πιάνω ταχύτητα στο  speedtest που μου ειπαν να κανω    περιπου 60.

    Η ερωτησή μου ειναι ... 

        με το H300s θα αυξηθει αυτη η ταχύτητα και θα φτάσει 100  ή θα με βαλουν σε μπελαδες να πληρωνω  και μαστορα να το συνδεσει κλπ

        Πιανω  60   λογω  του παλιου εξοπλισμού  δλδ ή  τόσα   ειναι  οκ ;   

     

    Σας ευχαριστώ πολύ

     

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.