Jump to content

Gzr

Members
  • Posts

    3
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Gzr's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Gzr

    27" ή 32" οθόνη σε 2560x1440 ανάλυση, [ αγορά ]

    Καλησπέρα! Όπως έγραψα, η χρήση είναι κυρίως για browsing, ταινίες/σειρές, gaming (σχεδόν αποκλειστικά AAA τίτλους κι ούτε ίχνος fps ή οτιδήποτε esports), βασικό video editing και μουσική (ηχογράφηση-μίξη κτλ.). Συγκεκριμένα σε τίτλους, αν βοηθάει, όσον αφορά το gaming σκέλος, witcher 3, gta v, sottr, γενικώς "eye candy", RPG στυλ παιχνίδια, τίποτα ιδιαιτέρως fast paced, τίποτα online. Δεν έχω 100% κλειδώσει στις 32 ίντσες γιατί όσο το ψάχνω, βλέπω πως οι επιλογές είναι σαφώς περισσότερες στις 27 και οι τιμές είναι μάλλον πιο φιλικές προς τον προϋπολογισμό μου. Δε νομίζω να χάσω τόσο πολύ σε μέγεθος, απλά έχω τον ενδοιασμό όσον αφορά το γεγονός πως, σε καμιά-δυό 27άρες που έχω δει, όλα μου φαίνονταν πολύ μικρότερα και λιγότερο "άνετα" στο μάτι (σε 1080 27" βέβαια μου φαίνονταν ακόμα χειρότερα...). Παρ'όλα αυτά, εδώ ζητώ τις γνώμες σας και δεν το αποκλείω, τόσο γιατί και η απόσταση είναι σχετικά μικρή όσο και για το γεγονός πως υποθέτω πως όλα συνηθίζονται, κι αν είναι να πάω σε κάτι αντικειμενικά καλύτερο, θα προτιμήσω τις 27 από τις 32, ελλείψει επιλογών στις τελευταίες. Να πω κάπου εδώ πως κάτι που μ'ενδιαφέρει πολύ είναι να'ναι στο ελάχιστο το motion blur. Δεν έχει να κάνει με παιχνίδια ή οτιδήποτε τέτοιο, απλά είναι κάτι που τείνει να μ'ενοχλεί. Ομολογώ πως δεν έχω ακόμα κατανοήσει 100% αν υφίσταται κάποιος απτός συσχετισμός μεταξύ χρόνου απόκρισης και ρυθμού ανανέωσης, σημείο στο οποίο θα ήθελα επίσης τα φώτα σας. Αν π.χ. ένα 144hz monitor είναι σαφώς καλύτερο σ'αυτόν τον τομέα, θα το προτιμήσω ασυζητιτί. Ένας λόγος μάλιστα που θ'απέκλεια τα VA είναι το ότι λέγεται πως είναι τα χειρότερα, σ'αυτόν τον τομέα. Έμφαση στο "λέγεται", δεν έχω ιδία εμπειρία. Ευχαριστώ και πάλι.
  2. Gzr

    27" ή 32" οθόνη σε 2560x1440 ανάλυση, [ αγορά ]

    Καλησπέρα σε όλους! Αν κι έχω ξεκοκκαλίσει ολίγον τι (πολύ) τα θέματα, τόσο εδώ όσο και αλλού, θα ήθελα τις απόψεις σας, δεδομένου πως έχω δει πως υπάρχουν πολλοί εδώ που γνωρίζουν επί του θέματος. Προφανώς κι εγώ είμαι ανάμεσα σε 27" ή 32" monitor, ως upgrade απ'το τωρινό μου (LG 24MK430H-B). Αρχικά να πω πως το monitor είναι ουσιαστικά καινούριο, το έχω κανένα μήνα περίπου και δεν μπορώ να πω πως έχω κάποιο παράπονο. Ούτε το γνωστό IPS glow έχει (ή αν το έχει είναι τόσο λίγο που δεν το αντιλαμβάνομαι ώστε να μ'ενοχλεί), 75hz είναι που οκ, νορμάλ για την δική μου χρήση, πάρα πολύ καλές γωνίες θέασης κτλ. Το μόνο ουσιαστικό παράπονό μου είναι πως δεν έχει displayport και με nvidia gpu έχω tearing ό,τι και να κάνω. Ευτυχώς όχι ανυπόφορο (απεχθάνομαι με πάθος το tearing) αλλά υφίσταται. Ο κύριος-κύριος λόγος που θέλω να πάω σε άλλο monitor είναι απλά πως θα'θελα κάτι μεγαλύτερο, δεδομένου πως θ'αναβαθμιστεί και η gpu (προς το παρόν έχω μια 1660 super). Κοιτώντας λοιπόν για μεγαλύτερο, ξεχώρισα αυτά τα δύο μεγέθη του τίτλου. Σε UW δεν θα'θελα να πάω, νομίζω δεν έχει ιδιαίτερο νόημα για την δική μου χρήση. Η οποία ν'αναφέρω πως είναι το κλασσικό browsing, ταινίες/σειρές, gaming (σχεδόν αποκλειστικά AAA τίτλους κι ούτε ίχνος fps ή οτιδήποτε esports), βασικό video editing και μουσική (ηχογράφηση-μίξη κτλ.). Η απόστασή μου απ'το monitor κυμαίνεται από 50-60cm το κοντινότερο έως και 1.5m ίσως και λίγο παραπάνω για ταινίες/σειρές κτλ. Αρχικά σκεφτόμουν να κινηθώ προς 27άρι λόγω pixel density που θα δω την διαφορά έναντι ενός 32" αλλά η αλήθεια είναι πως όταν είδα από κοντά 27άρι σε 1440p με ξένισε και ομολογώ με κούρασε κιόλας. Με την έννοια πως όλα μου φαίνονται υπερβολικά μικρά (βρίσκω το ppi της 23.8" στα 1080 ιδανικό για τα μάτια μου, πίξελ δεν έχω προσέξει ποτέ). Έτσι λοιπόν, νομίζω πως θα προτιμούσα ένα 32άρι. Κι εδώ αρχίζουν τα προβλήματα και θα'θελα τις συμβουλές σας. Αρχικά, το budget, όπου είναι αυστηρά έως 350€. Το οποίο κατανοώ πως περιορίζει τις επιλογές μου αλλά, αν και θα μπορούσα (θεωρητικά) και παραπάνω, δεν θα ήθελα γιατί θα "τραβήξει" από άλλα προγραμματισμένα upgrades. Δεύτερον, μετά την άριστη εμπειρία μου με IPS panel, και ακούγοντας διάφορα (χωρίς να'χω ζήσει ιδιαίτερα από κοντά όμως) για VA (TN δεν το σκέφτομαι καν) και τις γωνίες θέασης και το αργό response(το οποίο επίσης δεν συμπαθώ καθόλου-βλ.ghosting/motion blur), θα'θελα να παραμείνω σε IPS. Έξτρα περιορισμοί... Τρίτον και ίσως και φαρμακερότερον, ομολογώ πως εμπιστεύομαι αρκετά την LG, τόσο σε υποστήριξη όσο και ποιότητα. Αλλά σ'αυτά τα χρήματα, έχω βρει μόνο ένα και μοναδικό LG 32άρι monitor, οπότε οποιαδήποτε εναλλακτική "δοκιμασμένη" ευπρόσδεκτη. Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε συμβουλή/πρόταση κτλ. Ευχαριστώ προκαταβολικά, σχωράτε μου το σεντόνι και καλώς σας βρήκα!
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.