Jump to content



i7 mobile vs desktop cpu


das

Recommended Posts

Έχω μια σπορεία για κατι που ετοιμάζω,ένας i7 λαπτοπισιος διπύρηνος, με τι desktop cpu ειναι αντίστοιχος θεωρητικά ; με κανέναν i3 η με κανα pentium ? Επίσης ένας τετραπυρηνος i7 λαπτοπ;

Link to comment
Share on other sites

Χοντρικά υπάρχουν οι εξής παράγοντες. Η ταχύτητα του επεξεργαστή , οι ποσότητα των πυρήνων του και η μνήμη cache του cpu. Αν δεν μας πεις σε πιο ακριβώς μοντέλο λαπτοπισιου cpu αναφέρεσαι εγώ προσωπικά δεν μπορώ να λύσω την εξίσωση.

Αλλη μια κρυφή παράμετρος είναι η κατανάλωση και το tdp του επεξεργαστή αλλά δεν έχουν άμεση σχέση με τις επιδόσεις. Επίσης εσύ ψάχνεις αντιστοιχία σε επιδόσεις εικάζω και όχι σε κατανάλωση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να βγάλεις χοντρικά την σχέση που έχουν μεταξύ τους επεξεργαστές της ίδιας αρχιτεκτονικής (το τονίζω αυτό) π.χ. haswell με haswell ή broadwell με broadwell κ.λπ. συγκρίνοντας τσιπάκια με ίδιο αριθμό πυρήνων (και χρήση ή μη hyperthreading) με βάση την συχνότητα λειτουργίας

 

Ένα χοντρικό παράδειγμα: Ένας i7 4600M (2.9Ghz-3.6GHz turbo) έχει παρόμοιες επιδόσεις με έναν χαμηλά κουρδισμένο i3 για desktop, π.χ τον 4130 (3.4-3.7GHz turbo) γιατί και οι δύο είναι Haswell, και οι δύο έχουν 2c/4t, έχουν παρόμοια cache memory (3-4MB) και σε full stress τουρμπάρουν περίπου στα 3.5-3.6GHz και οι δύο πυρήνες.

 

Αν ψάξεις διάφορα bench για αυτούς τους δύο θα δείς ότι έχουν παρόμοιο σκορ τόσο σε single όσο και σε multi threaded τεστ. 

 

Και για όλα αυτά το ξανατονίζω. Η σύγκριση είναι χοντρική γιατί είναι πολύ δύσκολο να βρεις desktop και mobile επεξεργαστές με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά. 

Έγινε επεξεργασία από pnick
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.