Jump to content

pnick

Premium Members
 • Content Count

  1,705
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

About pnick

 • Rank
  Registered User

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Ενδιαφέροντα
  Ψάρεμα, Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική, FSX

Recent Profile Visitors

2,045 profile views
 1. Ξέχασα και τον βασικό κορμό. Όλοι οι πρώην Πασόκοι φυσικά, ειδικά οι του δημοσίου τομέα.
 2. Ζούν και κινούνται ανάμεσα μας. Έχω και στο σόι μερικούς. Πέρα από τους "βολεμενους", που υπάρχουν σε κάθε κόμμα, υπάρχει και μια κατηγορία που δεν μπορούν να παραδεχθούν οποιοδήποτε λάθος της κυβέρνησης, σαν να είναι οι του ΣΥΡΙΖΑ φορέας κάποιας μεταφυσικής αλήθειας που δεν μπορεί ο απλός λαός, η πλέμπα, να αντιληφθεί. Είπε και ο Αλέξης στην Γαλλία μετά το συλλαλητήριο, απαντώντας στον Μακρόν, ότι υπέρ της συμφωνίας ήταν "Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέφτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους". Οι υπόλοιποι που διαφωνούμε είμαστε κρετίνοι μάλλον. Πού να πιάσουμε τα υψηλά νοήματα που διαχειρίζεται ο Αλέξης και το υπουργικό συμβούλιο (Βλ. Πολάκης, Παππάς, Γεροβασίλη και λοιποί φωστήρες).
 3. Υ/γ Δεν χρησιμοποίησα τον όρο μειονότητα με την νομική του έννοια. Θα έπρεπε να γράψω μειοψηφία, αν και οι πολύτεκνοι είναι ευαίσθητη κοινωνική ομάδα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που οφείλει κάθε κυβέρνηση να προστατεύσει. Εν πάση περιπτώσει, γράφω κάποια πράγματα με την διασταλτική ερμηνεία, χωρίς να στέκομαι στην αυστηρή νομική ερμηνεία. Ήλπιζα ότι αυτό θα ήταν πιο σαφες, και δεν θα χρειαζόταν επεξηγήσεις. Το επίκεντρο των όσων έγραψα ελπίζω να έγινε σαφές πλέον.
 4. Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. Όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άλλο ένα οπορτουνιστικό κόμμα (είναι και από αυτό φυσικά). Είναι το πιο εθνομηδενιστικό πολιτικό μόρφωμα που είδαμε ποτέ. Προσπαθεί να ξεπουλήσει και να αλλοιώσει τα πάντα στον λίγο χρόνο που του απέμεινε. Σε επίπεδο εθνικό, οικονομικό, ηθικό κλπ. Πολιτικούς της αρπαχτης πάντα είχαμε. Αυτόν τον πολιτικό απόπατο ποτέ... Και όχι, φυσικά δεν ψήφισα ποτέ ΣΥΡΙΖΑ. Το ακριβώς ανάποδο συμβαίνει με αυτό που λες. Εγώ βαρέθηκα να βλέπω ανθρώπους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ να δικαιολογούν με ανήκουστα επιχειρήματα την κυβέρνηση, θέλοντας να αισθανθούν λιγότερο ένοχοι (για να μην πω κάτι πιο βαρύ). Για τους πολύτεκνους δεν θα συνεχίσω. Αισθάνομαι πολύ άσχημα για την τροπή που πήρε η συζήτηση. Έχεις έναν τρόπο να ερμηνεύεις τα λεγόμενα του αλλού με τρόπο που δεν τα εννόησε ποτέ. Αν οι 160.000 πολύτεκνοι που έχουμε απομείνει στην Ελλάδα θεωρείς ότι είμαστε ακμαίο κομμάτι της και ότι αποτελούμε τιμώμενη κοινωνική ομάδα και ευνοημένη από τις πολιτικές των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, τότε ζούμε σε παράλληλο σύμπαν. Όχι, δεν μας βάζω στο ίδιο επίπεδο με τους Ρομά. Δεν είμαστε μειονότητα με την έννοια που είναι αυτοί. Μειοψηφουμε όμως στην προτίμηση της συγκεκριμένης κυβέρνησης. Αυτό προσπαθώ να πω. Δεν είμαστε αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν. Ο δικαιωματισμός τους έχει συγκεκριμένη ατζέντα, όπως τονίζει ωραία ο Στάθης σε ένα άρθρο του που κάπου ποσταρα σε άλλο θέμα. Και μην έχεις αυταπάτες. Κανένας δεν πλησιάζει τους συλλόγους πολυτέκνων για προεκλογικές υποσχέσεις. Ειδικά οι του ΣΥΡΙΖΑ. Ο μόνος που έγραψε και είπε κάτι ουσιαστικό για εμάς (γιατί αόριστα μισόλογα λένε διάφοροι από όλα τα κόμματα), και οφείλω να το σημειώσω για να είμαι δίκαιος, είναι ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Δεν με εκφράζει ο τρόπος του, αλλά φιλτάτη η αλήθεια.
 5. @acct Σκοπός των μηνυμάτων μου δεν ήταν ούτε να κλαφτώ για τα δικαιώματα των πολυτέκνων, ούτε να παραπονεθώ που οι κυβερνήσεις δεν δίνουν παραπάνω. Ούτε να απολαύσω κάποιας ιδιαίτερης εκτίμησης για τις επιλογές μου. Καμία σχέση. Ήλπιζα ότι αυτό που ήθελα να πω θα γινόταν σαφές: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένη ατζέντα. Κάνει συγκεκριμένες επιλογές. Μην εθελοτυφλούμε. Θέλει μια άλλη Ελλάδα. Όχι αυτήν που ονειρεύομαι εγώ και άλλοι απλοί πολίτες σαν εμένα, για τα παιδιά μας. Και δεν μιλάω για Δεξιά ή Αριστερή Ελλάδα. Σκέτο Ελλάδα. Αν θέλεις κάπως να τον δικαιολογείς σαν κόμμα και φορέα συγκεκριμένης ιδεολογίας, ή να υποβαθμίζεις την αξία των όσων τραγικών βλέπουμε καθημερινά από εκπροσώπους του κόμματος ή τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, είναι δικαίωμά σου. Εγώ δεν μπορώ να μη μιλήσω για τα αίσχη που βλέπω καθημερινά. Μπορεί η κίνηση να αυξήσουν τα ποσοστά συγκεκριμένων ομάδων στην ΕΕΔΑ να είναι ανέξοδη και άνευ πρακτικής σημασίας, όπως λες, και να περιορίζεται στα προεκλογικά παιχνιδάκια τους. Έχει όμως έντονη σημειολογία για τις εν γένει επιλογές της συγκεκριμένης κυβέρνησης. Θέλει κάτι να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ με όλα αυτά. Αυτό διαβάζω στις επιλογές του, και απλά κάθομαι και το γράφω, περισσότερο με πόνο για το πού πάμε σαν χώρα το τελευταίο καιρό.
 6. Και γιατί επιλέγει τις συγκεκριμένες μειονότητες, συμπληρώνω εγώ; Γιατί αυτές ταιριάζουν με τα ήθη που θέλει να φέρει. Μειονότητα είμαστε και εμείς οι Έλληνες πολύτεκνοι, ας πούμε. Γιατί δεν προσπαθεί να αλιεύσει και μας ψηφοθηρικά έστω; Μα γιατί εμείς δεν ταιριάζουμε με την Ελλάδα που θέλει αυτό το κόμμα. Απλά πράγματα. Οραματίζονται Ελλάδα μεταναστών, ΛΟΑΤΚΙ, όπως επίσης και μια χώρα έρμαιο του κάθε αναρχο-κάτι ακτιβιστού. Είναι εξοργιστικοί αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλεια και παύλα.
 7. "[Η ΕΕΔΑ] Λειτουργεί στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια, με πλήρη ανεξαρτησία, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες και έχει να παρουσιάσει ένα σημαντικότατο έργο. Η ανεξαρτησία της έχει ενοχλήσει και στο παρελθόν, τώρα όμως υφίσταται καίριο πλήγμα. Η Κυβέρνηση θέλοντας να αλλοιώσει τη σύνθεσή της, αλλά και να την καταστήσει δυσλειτουργική έως πλήρως αδρανή, προχωρεί μονομερώς σε μια άμετρη και άκριτη προσθήκη 5 μελών από μια μόνο Κοινότητα, εκείνη των ΛΟΑΤΚΙ, και 2 ακόμη μελών, εκτός από το ήδη υφιστάμενο μέλος, από άλλη, την Κοινότητα των Ρομά, κατά παράβαση κάθε αρχής ισότητας έναντι των λοιπών φορέων προστασίας των δικαιωμάτων που είναι ήδη μέλη της ΕΕΔΑ και διαθέτουν μόνο μια ψήφο στην Ολομέλειά της." Τα bold δικά μου. Τα έχουμε πει 1000 φορές για την παρούσα κυβέρνηση και τα ήθη που θέλει να φέρει, αλλά κάνει ό,τι μπορεί για να μας επαληθεύσει πλήρως και η ίδια...
 8. Το επίπεδο της πολιτικής ζωής είναι πλέον κάτω και από τον πάτο.. Δεν έχουν αφήσει τραγουδιστή για τραγουδιστή, αθλητή για αθλητή κ.ο.κ. Δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους, αλλά αυτό είναι ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η κοινωνία μας σήμερα; Απελπισία...
 9. https://www.google.gr/amp/s/www.ethnos.gr/politiki/30251_tzeison-antigoni-stis-ekloges-ston-syndyasmo-tis-doyroy%3fam Έτσι, για να μην υπάρχει αμφιβολία για τα νέα ήθη που θέλουν να φέρουν οι πολιτικοί αυτής της παράταξης και για το πόσο απροκάλυπτα στηρίζουν ανθρώπους που προκαλούν συνέχεια το δημόσιο αίσθημα και προσβάλλουν την δημόσια αιδώ (αν έχει μείνει καθόλου τέτοια στην χώρα μας...)
 10. Διάβασες το κείμενο ολόκληρο ή απλά τον τίτλο;
 11. Πήγα να το βάλω από κινητό... Τί περιμένεις; https://slpress.gr/ethnika/o-zaef-epivevaiose-pos-oi-kotzias-kai-tsipras-epesan-stin-pagida-nimits/#
 12. Ο Ζάεφ επιβεβαίωσε πως οι Κοτζιάς και Τσίπρας έπεσαν στην παγίδα Νίμιτς (Σταυρός Λυγερός)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.