Jump to content



προβλήματα στο playback με Nvidia FX 5200 128MB σε windows 7


mathanasakis

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους

Θα ήθελα λίγη βοήθεια σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω.

Σε ένα παλιό υπολογιστή (P4 @ 2.5GHz, 1 GB RAM, Nvidia FX 440 64 MB) που χρησιμοποιώ σαν κατεβαστήρι και file server πέρασα πρόσφατα τα win 7 x86 SP1. Με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα πως τα σήκωνε μια χαρα το pcακι. Μόνο μελανό σημείο ήταν πως η VGA, λόγω παλαιότητας δεν είχε drivers για 7, με λίγο ψάξιμο βρήκα κάποιους για xp που δούλευαν σχετικά καλά στα 7(όχι Aero και κάποια κολλήματα σε playback avi αρχείων, όχι σε βαθμό που να μην μπορείς να δεις την ταινια αλλά ενοχλητικό).

Εχθές μου δόθηκε η ευκαιρία να αλλάξω την FX 440 64 MB με μία FX 5200 128MB,πιο καινούρια και με τη διπλάσια μνήμη. Έγινε λοιπόν η τράμπα. Drivers για 7 πάλι δεν υπήρχαν, ψάχνοντας βρήκα πως μπορούσε να γίνει δουλειά με τους drivers για Vista x86. Τους πέρασα και ενώ γενικά φαίνεται να δουλεύουν καλά (παίζει ακόμα και το aero!), τα κολλήματα στο playback avi αρχείων, πλέον είναι τόσα που το να δεις ταινιούλα σε αυτόν τον Η/Υ δεν αποτελεί επιλογή (εκτός αν θές να την δεις καρέ καρέ:wall:).

Δοκίμασα to playback με το aero off, το ίδιο, κατέβασα to directx 9c, το ίδιο. Παίζοντας με τις επιλογές για display, VGA στο control panel δε βρήκα γιατρειά.

Καμιά ιδέα για τι συμβαίνει αυτό και ακόμα σημαντικότερό, πως να το ξεπεράσω έχει κανείς;:hmm:

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Υ/Γ στο λειτουργικό έχουν περαστεί όλα τα updates

Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστώ για απάντηση jiohkor3,

Να διευκρινήσω πως δε αναφέρομαι σε αναπαραγωγή hd, αλλά απλών avi αρχείων (624 x 352).

Όχι ο Ρ4 δεν έχει hypertheading.

codecs υπάρχουν, φρέσκα και η αναπαραγωγή με τα ίδια αποτελέσματα έγινε με gom, bs player και wmp. To vlc δε το δοκίμασα, το δοκιμάζω και postαρω εντυπώσεις.

Ο βασικός μου προβληματισμός είναι πως γίνεται να εμφανίζονται προβλήματα που δεν εμφανιζόντουσαν (σε τέτοιο βαθμό) όταν είχα χειρότερη VGA

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον λογω μη σωστων drivers.

propably right, αν και πολλοί, συμφωνα με όσα διάβασα στο net, χρησιμοποιούν του ίδιους drivers χωρίς προβλήματα, γιατί να είμαι εγώ ο γκαντέμης;

BTW το ίδιο πρόβλημα και με το vlc

Link to comment
Share on other sites

Με ποιον Renderer κανεις την αναπαραγωγη? Αν ειναι ο EVR δοκιμασε με VMR9 ή VMR7 στη χειροτερη. Στον VLC δεν ξερω που ειναι αυτες οι επιλογες, σιγουρα ομως πρεπει να τις εχει.

Στον MPC-HC οι αλλαγες γινονται στο Options>Playback>Output.

Link to comment
Share on other sites

Η 5200 είναι ποιό καινούργια μεν από την 440 αλλά το ίδιο crapy με αυτήν. (δυστυχώς ήταν γνωστή πατάτα ήδη από την εποχή εκείνη :( )

Σε τέτοιο μηχάνημα και επειδή δεν βοηθάει ο επεγεργαστής και η μνήμη που είναι οριακή για τα 7 μην έχεις ελπίδες ότι θα διορθωθεί το θέμα εκτός και αν βρείς καμμιά καλύτερη agp κάρτα που να μπορεί να αποκωδικοποιήσει hd...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Πρόσφατα πέρασε από τα χέρια μου ένα παλιό pc με την fx5200, τα windows 7 και σε μένα δεν την έβλεπαν κανονικά αλλά απ’ότι θυμάμαι σαν standard VGA card… παρόλα αυτά η nvidia είχε driver για την standard VGA card και μάλιστα αν δεν κάνω λάθος πρόσφατους… δες στο site της nvidia κάτι θα βρεις εκεί… η nvidia το ξέρει το πρόβλημα!

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Δυστυχώς λύση δεν βρέθηκε ακόμα, απλά αποδέχτηκα πως το pc θα δουλεύει μονο για κατεβαστηρι-file server και δε θα παίζει ταινίες.

[MENTION=12088]tamerlan[/MENTION]

Τα 7 την καρτούλα τη βλέπουν σαν fx5200 όχι σαν standard vga.

Χρησιμοποιώ τους drivers 96.85 (drivers για την 5200 για τα vista).

Το αναφέρω μήπως το δοκιμασει και κανείς άλλος με παρόμοιο state of the art pc και φανεί πιο τυχερός.

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε με pot player.

Download Daum PotPlayer English 1.5.30704 Beta - Best video player that plays all formats - CodecPack.co

Μακράν ο καλύτερος player που έχω δοκιμάσει.Σε pentium4 2.66ghz εκεί που οι άλλοι κολλούσαν αυτός έπαιζε 720p.Παίξε λίγο με τις ρυθμίσεις του.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.