Jump to content

pank

Premium Members
  • Posts

    1.650
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

pank's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. pank

    Χρεοκοπία Ελλάδας

    Θα μπορούσα να είχα γράψει κάθε λέξη του : Αρχική Σελίδα
  2. pank

    Χρεοκοπία Ελλάδας

    Κοινή πορεία οπαδών Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού την Κυριακή στο Σύνταγμα! | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
  3. [ame=http://vimeo.com/35969302]Ιατρείο για ...αόρατους ανθρώπους on Vimeo[/ame]
  4. pank

    Μεταναστευτικό Ζήτημα στην Ελλάδα

    Υπάρχει και το ντοκιμαντέρ του Κούλογλου για την υποδοχή που έτυχε η πρώτη 'φουρνιά' Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική. Βρωμοέλληνες | Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα
  5. To αγόρι με το απίστευτο μυαλό | VideoMan
  6. pank

    Χρεοκοπία Ελλάδας

    Που θα πάει ρε παιδιά αυτό το αίσχος ; Τι υπηρεσίες προσφέρει στην κοινωνία ένας γιατρός/αρχιτέκτονας/δάσκαλος που πληρώνει με δικά του χρήματα το κινητό του, και τι υπηρεσίες προσφέρει ο κύριος υπουργός που του το πληρώνει η κοινωνία ; Και μάλιστα 669 ευρώ!!! Στην τελική με ενα κονδύλι 200 ευρώ θα έκανε μια χαρά τη δουλειά του, και αν ήθελε iphone ας έβαζε τα ρέστα από την τσέπη του. Ανάρτηση Αποφάσεων στο Διαδίκτυο | ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
  7. pank

    Γιατί πιστεύετε στο Θεό;

    επεξεργασμένο με μικρές προσθήκες. ελπίζω κατα το δικαιότερο
  8. pank

    Γιατί πιστεύετε στο Θεό;

    Άλλαξε το γυναίκα με ότι άλλο θέλεις στη φράση μου, και τότε θα διαβάσεις και την πιο αντι-ανθρωπιστική. Ας μην υπερβάλλουμε. Το σχόλιο είναι εξώφθαλμα δεικτικό νομίζω, και θεωρώ ότι με παρερμηνεύεις. ###################################################################################################################################################### Πόσο καλύτερα έχει φερθεί ο χριστιανισμός στη γυναίκα ; Επικαλούμαστε την ισότητα με αίσθημα υπεροχής, επειδή εμείς δεν τυραννάμε τις γυναίκες μας ; Μήπως να θυμίσω ποια τρώει το μήλο στην αρχή της παράστασης, και φορτώνετε με ενα αρνητικό πρόσημο να αναβοσβήνει πάνω από το κεφάλι της by default ; Να θυμίσω ότι δε μπορεί να εισέλθει σε ναό με παντελόνι, το οποίο μπορεί να φοράει ανενόχλητη στο αγρό που της βγαίνει η......παναγία. Να θυμίσω ότι δε μπορεί να κοινωνήσει όταν είναι αδιάθετη, γιατί θεωρείται μιαρή, αλλά μπορεί μια χαρά να φροντίσει τα παιδιά της, ή ακόμα και να επιτρέψει παρα φύση διεισδύσεις. Σταθείτε στη βιτρίνα, και προσπαθήστε να φωτίσετε το σκοταδισμό που φοβάστε με το.....κεράκι σας. Μην παραπονιέστε όμως που κρύβονται διάφοροι επιτήδειοι στο μισόφως. Έτσι είναι τα κεράκια. Δε φωτίζουν επαρκώς το δωμάτιο. ############################################################################################################################################## Να διευκρινίσω πως διαφωνώ με την άποψη που θέλει τα θρησκευτικά να καταργούνται από τα σχολεία. Να διδάσκονται όμως όπως η ελληνική μυθολογία. Η οποία διδάσκεται χωρίς το δωδεκάθεο να είναι η επίσημη θρησκεία του κράτους, και υπερτονίζοντας το αληγορικό στοιχείο της. ################################################################################################################################################ Εκτός από ωμή απόλαυση, το κείμενο προσφέρει και προβληματισμό.Πόσες τέτοιες μεταλλάξεις έχουν συντελεστεί γύρω μας ; Πριν μίλησα για πισωγύρισμα. Είναι το μόνο που συμβαίνει γύρω μας ; Το κοινωνικό πισωγύρισμα είναι πολυεπίπεδο. Και οικονομικό, και πνευματικό και πολιτιστικό, και ... Ποιοί πολιτικοί χώροι υπερτιμούν και ποιοί υποτιμούν την κατάσταση ;(Θυμάστε το κεράκι και τους επιτήδειους Θεωρείτε πως το ακροδεξιό/εθνικιστικό/ξενοφοβικό ρεύμα που δημιουργήθηκε πανευρωπαϊκά, λίγο πριν αλλά και μέσα στην παρούσα/κοινωνική/οικονομική/πολιτική συγκυρία, δε συνδέεται με αυτήν ; Ας μη βγαίνω άλλο σχεδόν εκτός θέματος. Απλά να καταγραφεί η διαφωνία μου στο κατα πόσο απειλείται το εκκοσμικευμενο κράτος μας, οι ατομικές μας ελευθερίες, και τα θεμέλια του ευρωπαϊκού μας πολιτισμού τρίζουν, από την πραγματικά χωρίς μέτρο εισροή μεταναστών και την προφανή διεκδικητικότητα τους σε θέματα πίστης. Το κυριότερο όμως που θέλω να καταγραφεί, είναι η διαφωνία μου για ανάγκη τόνωσης της δικής μας πίστης, ως μέτρο προστασίας μας από τους όποιους κινδύνους.
  9. pank

    Γιατί πιστεύετε στο Θεό;

    Με την τροπή που έχει πάρει η κουβέντα, νομίζω ότι κοντεύουμε να πούμε πως είναι ανάγκη να διατηρηθεί η ορθοδοξία, γιατί αποτελεί το συνεκτικό αυτό υλικό, που θα διαμορφώσει την κοινή εθνική συνείδηση, και θα μας προστατέψει από τους αλλόθρησκους. Εμένα για πισωγύρισμα μου μοιάζει. Προσωπικά αμφισβητώ ότι έχουμε να προστατευτούμε από κάτι. Προς το παρών τουλάχιστον, γιατί τα οσα λέτε δεν ειναι αστήρικτα ούτε συνωμοσιολογικά. Και αν ερθει η ωρα να το κάνουμε, έχουμε αναπτύξει και τα εργαλεία και τις άμυνες, που κάνουν τις θρησκείες να μοιάζουν τουλάχιστον ξεπερασμένες και αναποτελεσματικές. Και δεν αντιλαμβάνομαι πως ανατριχιάζετε μπροστά στα τσαντόρ, και παίρνετε ανάσες πολιτισμού μπροστά στον πνευματικό βιασμό ενός 5χρονου. Η κυρία που φοράει το τσαντόρ, μπορεί να πει 'δεν το φοράω, βγάλτε με σε μια πλατεία και κάντε με κομματάκια'. Το 5χρονο τι μπορεί να πεί ; Προσπαθεί να ερμηνέψει τον κόσμο, και έρχεται αυτός που αναγνωρίζει ως το μεγαλύτερο του βοηθό σε αυτή την προσπάθεια (το σχολείο), και εγω θα πω του βάζει εμπόδια, εσείς πείτε το προκαταβάλει. ή μήπως μας τιμάει η εικόνα των εκλεγμένων για να επιλύσουν τα χειροπιαστά και καθημερινά μας προβήματα, να ορκίζονται σε αόριστα και με αναγωγές στο μεταφυσικό ευαγγέλια. Ο όρκος (νομίζω δεν ισχύει πια) στα δικαστήρια ; Οι εικόνες και οι ναοί στα νοσοκομεία ; Το προσωπικό ζήτημα τους καθενός, είναι εξω από κάθε κουβέντα. Η πολιτική και η δικαστική εξουσία, η εκπαίδευση και κάθε επίσημος κρατικός φορέας που λειτουργεί για λογαριασμό του κοινωνικού συνόλου, δεν πρέπει να έχει την παραμικρή σχέση/αναφορά με τη θρησκεία. Γιατί δεν έχει την παραμικρή σχέση/αναφορά, το έργο με το οποίο είναι επιφορτισμένος. Πρακτικό είναι το ζήτημα. Δεν κυνηγάμε μάγισσες, γιατί δεν πιστεύουμε σε αυτές.
  10. pank

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)

    Σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο
  11. pank

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)

    Έδειραν τον Σπύρο Κουβέλη;
  12. pank

    Χρεοκοπία Ελλάδας

    Θεωρώ το πρόσφατο δημοψήφισμα του Γιωργάκη μια στημένη μπούρδα, που εξυπηρέτησε την έλευση Παπαδήμου. Ωστόσο θα υποθέσω ότι θα γινόταν ενα δημοψήφισμα με θέμα : ευρώ ή δραχμή. Εγω θα ψήφιζα δραχμή, γιατί σε αυτό τον πλανήτη εχω το τομάρι μου, τα ρούχα μου και ενα αυτοκίνητο 15ετίας. Και αυτά θα τα διατηρήσω χωρίς τις θυσίες που μου ζητάει η ΕΕ για να μείνω στο ευρώ. Με το δημοψήφισμα θα μπορούσα να εκφραστώ. Κάποιος άλλος έχει περιουσία, εισοδήματα, καταθέσεις και είναι ανθρώπινο να φοβάται. Με το δημοψήφισμα θα μπορούσε να εκφραστεί. Κάποιος άλλος μπορεί να φοβάται την απότομη και βαθιά βουτιά στη φτώχεια. Με το δημοψήφισμα θα μπορούσε να εκφραστεί. Κάποιος άλλος μπορεί να έχει καταθέσεις στο εξωτερικό και να θέλει τη δραχμή, για να έρθει να αγοράσει κοψοχρονιάς τα πάντα. Με το δημοψήφισμα θα μπορούσε να εκφραστεί. Φοβόμαστε το διπλανό μας, και δε φοβόμαστε τους αδίστακτους εκπροσώπους των εταιριών και των τραπεζών ; Θεωρώ πως θα επερχόταν μιας μορφής κάθαρση στην κοινωνία. Εγω προσωπικά θα αποσυρόμουν από το δρόμο, αν ήξερα ότι αυτό για το οποίο διαμαρτύρομαι το αποφάσισε ο sotiris, ο Tsakonas, ο Hydra κτλ. Στην ερώτηση : α) προτιμάς τη δόλια γνώση ή β) την άδολη άγνοια εγω διαλέγω το β. Παραδέχομαι ωστόσο ότι και δεν είναι εύκολο να απαντήσεις, και η απάντηση που επέλεξα δεν έχει ενα (σκληρό έστω) μαξιλάρι ασφαλείας σε μια ενδεχόμενη 'στραβή'. Το ζήτημα δεν είναι μόνο να αποφασίσουμε. Είναι και να είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε το όποιο τίμημα της απόφασης μας. Και εκεί είναι κατα τη γνώμη μου που κάνουμε πίσω, αφήνουμε άλλους να αποφασίσουν για εμάς, και στο τέλος χάνουμε πάντα εμείς το παιχνίδι.
  13. pank

    Χρεοκοπία Ελλάδας

    Θυμάστε την προφητεία του Χάρυ Κλυν ; Δείτε τι έλεγε και ο Μάνος Χατζιδάκις το 1989 : Δεν εχω πια καμία ελπίδα
  14. pank

    Elder Scrolls V: Skyrim

    Πολλά θετικά σχόλια για το παιχνίδι! Βλέπω και στο steam ότι αρέσει πολύ. Ελπίζω να το ξεκινήσω μέσα στην εβδομάδα
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.