Jump to content



Portable XAMP (προβλήματα)


neuromancer

Recommended Posts

Προσπαθώ εδώ και μερικές μέρες να στήσω ένα USB drive με XAMP (Apache, PHP, mySQL) που να τρέχει κατά τα προβλεπόμενα, αλλά σε δύο διαφορετικά PCs, παίρνω 2 διαφορετικές (προβληματικές) συμπεριφορές.

Κατ'αρχήν μιλάω για αυτό το XAMP (light): XAMPP | PortableApps.com - Portable software for USB, portable and cloud drives

Σε ένα desktop pc με win7/64, IIS και mySQL, φρεσκοστημένο, το συγκεκριμένο XAMP δεν σηκώνει τον Apache. Σε σχετικό ψάξιμο, προκύπτει ότι κάποιος χρησιμοποιεί το port 80. Δεν είναι όμως ο IIS (τον οποίο και έχω κλείσει εξαρχής) αλλά κάποιο app με id 4 που προκύπτει ότι είναι το "system". Go figure.... τι να κλείσω?

Σε laptop με win7/32, IIS και mySQL, το συγκεκριμένο XAMP δεν σηκώνει mySQL. Και έδω ο IIS είναι κλεισμένος χωρίς βέβαια οι λοιπές εγκαταστάσεις να είναι όμοιες. Ώς προς mySQL όμως, αμφότερα τα PCs τρέχουν mySQL σαν service το οποίο σηκώνεται χειροκίνητα και on-demand και το οποίο προφανώς δεν είναι σηκωμένο όταν δοκιμάζω XAMP.

Το πρόβλημα του Apache είναι πιο κατανοητό, κάποιος άλλος (ψιλο-ανώνυμος - system) έχει κάτσει στην 80.

Q1: Αν όλα τ'άλλα αποτύχουν, μπορώ να ρυθμίσω τον Apache του XAMP να χρησιμοποιεί άλλο port από το 80 για να λυθεί το conflict? Πώς?

Το πρόβλημα με το mySQL RDBMS είναι πιο φευγάτο καθώς δεν δίνει κάποια πατήματα για το τι φταίει.

Q2: Τι μπορεί να φταίει?

Τελικά πόσο portable είναι αυτές οι δήθεν portable λύσεις? Γιατί αν είναι να παίζουν ΟΚ μόνο σε παρθένα PCs που δεν έχει εγκατασταθεί κάτι αντίστοιχο τότε μικρό το κέρδος. Θέλω να μπορώ να σηκώνω το XAMP σε PC εργαστηρίου χωρίς να με πρήζει με αυτό τον τρόπο.

Link to comment
Share on other sites

To xamp control panel, άρα και οι επιμέρους launchers, βλέπουν τον mySQL οτι είναι εγκατεστημένος ως service (στο xamp control panel το svc checkbox ειναι τσεκαρισμένο αλλά και disabled ταυτόχρονα) και προσπαθούν να τον ξεκινήσουν, πλην όμως δεν πρέπει να έχουν τα κατάλληλα δικαιώματα για να το κάνουν. Αν ξεκινήσω εγώ το service της μόνιμης εγκατάστασης, το xamp control panel δείχνει ότι o mysql server είναι σηκωμένος, πλην όμως δεν είναι ο portable!

Άρα ως προς τον mysql server, "portability is a myth" για την ώρα. Θέλει κι άλλο ψάξιμο....

Link to comment
Share on other sites

Σε τρίτο PC (home desktop της υπογραφής), με win7/64, IIS και mySQL, με IIS και mySQL services κλειστά, το ίδιο USB έπαιξε full, τα παντα όλα. Το περίεργο είναι ότι και εδώ όπως και τα άλλα δύο PCs, το xampp control panel έβλεπε τον mySQL ως service (τσεκαρισμένο το svc). Εδώ όμως τον σήκωσε μια χαρά, βλέπω και phpMyAdmin, τα πάντα όλα.

Τι στο δια.... γίνεται?

ΕΡΩΤΗΣΗ: αυτός ο portable mySQL, πώς θα φαίνεται σε τρίτες εφαρμογές? π.χ. στο Navicat ή στο mySQL Workbench? Σαν localhost?

EDIT: σαν localhost φαίνεται - το Navicat τον βλέπει μια χαρά.

Στο μεταξύ το xampp control panel δεν βλέπει ότι ο portable mySQL server έχει σηκωθεί... κι αυτό παρόλο που ο διακριτός mySQL laucher (mysql_start.bat) σήκωσε τον portable mySQL. Άρα το xampp control panel δεν βλέπει καλά τι γίνεται...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.