Jump to content



Μικρο overclocking στον 2500Κ και μνημες απο 1333 στα 1600


ikskarda

Recommended Posts

Σημερα εφτιαξα νεο συστημα με i5 2500k , gigabyte Z68P-DS3, 2x4gb corsair , 6950 2gb, corsair gs600 watt, corsair A50 cooler, cm690 advanced :dance3: .

Ετσι ειπα για 1η φορα και εγω να ασχοληθω λιγο με το bios και το overclocking

Αρχικα ειπα να αλλαξω τις μνημες απο 1333 στα 1600 και βρεθηκα αντιμετωπος με 2 επιλογες και δε ξερω ποια ειναι η καλυτερη και γιατι βγαζει διαφορετικα νουμερα.

oj03ft.jpg2w722iq.jpg

Ποια ρυθμιση ειναι καλυτερη με ενεργο το XMP η αλλαγη του SPD σε 16 ? :hmm:

Δευτερον μη εχοντας καμια εμπειρια απο o.c αλλαζοντας το CPU Clock απο 33 σε 38 (ας πουμε) αυτοματως κανω o.c στον cpu στα 3.8Ghz ? Νομιζω οτι δε χρειαζομαι παραπανω και θελω να τον κλοκαρω εκει τριγυρω. Αν βαλω λοιπον τον πολλαπλασιαστη στο 38 και παρω 3.8 χρειαζεται να πειραξω τιποτα ρευματα, να ενεργοποιησω η να απενεργοποιησω τιποτα αλλο ? Με το intel turbo boost τι γινεται ? θα μου δουλευει ο επεξεργαστης σαν stock πλεον ταχυτητα στα 3.8 και με turbo θα τραβαει μεχρι τα 4.1 ? Υπαρχει κατι αλλο που θελει ρυθμιση ?

2hwi9mf.jpg

Link to comment
Share on other sites

Γιατί σου βγάζει άλλα νούμερα δεν ξέρω αλλα δοκίμασε ενα bios update και μετά κράτα οποιά απο τις 2 ρυθμίσεις στο εμφανίζει νορμαλ.

Επίσης επειδή και η δικιά μου Gigabyte είχε απο default την επιλογή Performance enhance:Extreme και μου δημιούργησε θέμα με την σταθερότητα του συστήματος θα έλεγα να το βάλεις normal ή όποια είναι η χαμηλότερη ρυθμιση.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.