Jump to content



Το μέλλον των επεξεργαστών ... ειναι ασυγχρονο !!!!


backgman

Recommended Posts

Διάβασα πρόσφατα στο περιοδικό "Το περισκόπιο της επιστήμης" τεύχος Ιουνίου 2004 ένα άρθρο για ασυγχρονους επεξεργαστές.

Οι ασύγχρονοι επεξεργαστές μπορούν να δώσουν λύση στα διάφορα προβλήματα των συγχρονων επεξεργαστών, όσο αναφορά την αύξηση της ταχύτητας και την μείωση της κατανάλωσης και της θερμότητας.

Καθώς δεν μπορώ να γράψω το άρθρο του περιοδικού, παραθέτω καποια ενδιαφέροντα links :

http://www.ics.forth.gr/carv/async/

http://www.scism.sbu.ac.uk/ccsv/ACiD-WG/

http://www.sunlabs.com/techrep/1995/annualreport95/async.html

ftp://ftp.cs.man.ac.uk/pub/amulet/papers/patmos01.pdf

http://user.it.uu.se/~eh/courses/tic/Papers/Lectures5-6/p1.pdf

http://www.era.lib.ed.ac.uk/retrieve/1024/Rebello_thesis_pdf

http://eeprojects.technion.ac.il/Kasher/2000/2000VLSI.pdf

Link to comment
Share on other sites

Από ότι καταλαβαίνω (/me ΤΕΙτζής στούρνος) η κβαντομηχανική όσο πάει και μπαίνει περισσότερο στη ζωή μας. Αν δε με απατά η μνήμη μου, είχε αναφερθεί ότι σε περίπου 2 δεκαετίες θα έχουμε στα χέρια μας (οι τελικοί καταναλωτές) κβαντικούς υπολογιστές

(Υ.Γ. να δω τι και πώς θα overclockάρετε τότε:whistling :p )

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει να κάνει τόσο με την κβαντική μηχανική και τους κβαντικούς υπολογιστές, όσο με το πως ενας επεξεργαστής "διαχειρίζεται" το χρόνο.

Οι συν-χρονοι επεξεργαστές χρησιμοποιούν ενα μηχανισμό συγχρονισμού για όλα τους τα κυκλώματα (το ρολόι), ο οποίος είναι τόσο γρήγορος όσο το πιο αργό κυκλωμα του επεξεργαστή. Οι ασύγχρονοι επεξεργαστές δεν χρησιμοποιούν ενα τέτοιο μηχανισμό, και τα κυκλώματα τους αυτοσυγχρονίζονται μόνα τους με αποτέλεσμα κάθε επιμέρους κυκλωμα να καταναλώνει όσο χρόνο χρειάζεται για κάθε στοιχειώση εργασία.

Το γεγονός αυτό αυξάνει την ταχύτητα του επεξεργαστή, μειώνοντας την κατανάλωσή του σε ενέργεια και άρα τα watt θερμότητας.

Η κβαντική μηχανική είναι κλάδος της φυσικής που ασχολείται με τη συμπεριφορά του μικρόκοσμου, σε ατομική και υποατομική κλίμακα.

Οι κβαντικοί υπολογιστές ειναι υπολογιστές οι οποίοι θα διαχειρίζονται φωτόνια αντι για ηλεκτρόνια που διαχειρίζονται οι σημερινοί υπολογιστές.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.