Jump to content

Προβλημα...

Chosen

Recommended Posts

Στα πλαισια του "ο,τι θυμαμαι χαιρομαι" και σε συνδιασμο με την αεναη ανησυχια που με διεπει με το hardware, εκανα ο,τι μπορουσα να κανω απο αποψη ασυμβατοτητας και πολυπλοκοτητας: συνδιασα την DFI Lanparty (που απο μονη της ειναι προβληματικη σαν σειρα), με τις Geil μου (που ολοι φωναζουν "οχι Geil σε DFI!") και εναν WD Raptor 74Gb (αλλη μια λοξα μεταξυ Sil3114-DFI-Raptor).

Αποτελεσμα, η μητρικη ειναι απο την καινουρια γενεια και απο Taiwan, χωρις κανενα προβλημα (ουτε καν τα περιβοητα cold/warm boot problems), και οι Geil μα και οι OCZ που δουλευω τωρα παιζουνε λιγο πιο κατω απο τα 250MHz με CPC=on (1T), δυαρια, error-free και 3dMark03 all-night-looping stable, o Raptor ειναι κατι παραπανω απο αψογος και σφαιρατος.

Συν τοις αλλοις, δεν αφησα τιποτα default και απειραχτο. Νερα σε CPU & chipset, Spire γουρουνοψυκτρα στην 9800 Pro, ψυκτρες στα mosfets, στο SB και σε οτιδηποτε αισθανομουν εστω και "θερμο" με το χερι, 2ο τροφοδοτικο, 9-10 fans στα λιγοτερα δυνατα volts/decibel.

Δηλαδη μεσα σε τρεις μηνες, δοκιμασα σχεδον τα παντα, απο RAID0 και RAID1, dual & τριπλο boot, ρισκαρησα συνδιαζοντας hardware απο την "πορτοκαλι ζωνη" και στην τελικη ελυσα ο,τι προβλημα ειχε βρεθει μπροστα μου, μονος μου ή με την αφιλοκερδη και παντα διαθεσιμη βοηθεια των TheLabητων.

Το προβλημα: εχω αρχησει να βαριεμαι με το PC. Εννοω οτι εδω και δυο μηνες σχεδον χωρις προβλημα και δεν ξερω τι να δοκιμασω και με τι να πειραματιστω.

Τι δεν μπορω να κανω: Δεν θελω και δεν μπορω να καταπιαστω με xtreme cooling γιατι δεν ειμαι μονος στο σπιτι. Δεν θελω να ασχοληθω με καλλοπιστικα mods, με απασχολουν θερμοκρασιες ρευματα και αλλα βασικα στοιχεια, αλλα οχι neon, uv, κοψιματα, βαψηματα κλπ. Δεν θελω να ψαξω για ορια καινουριων επεξεργαστων κλπ γιατι καλοκαιριατικα εχω κατεβασει 1.5 multi για να μην βλεπω 4αρια και 5αρια στο ΜΒΜ. Τι μου μενει να καταπιαστω; Καλο το καλοκαιρι και θα παρω κανα μηνα αδεια, αλλα για την μεχρι τωρα ωρα που ειχα αφιερωμενη στο pc, με τι μπορω να καταπιαστω; Εχετε καμια ιδεα;

Είναι να μην μας πουν βιτσιόζους μετά; Δουλεύει φωνάζουμε.. δε δουλεύει πάλι φωνάζουμε.. Είμαστε για να 'μάστε.. :p

Δε παίζεις κανά παιχνιδάκι να το χαρείς (τώρα που δουλεύει) ;

Έχω τη λύση στα προβλήματά σου.... Αν θες να περάσεις άπειρες ώρες ξεψαχνίσματος και δημιουργικού troubleshooting... Μία είναι η λύση....

Εγκατέστησε τα WINDOWS 95!!!! (όχι τα OSR2...):upside:

Αρχική απάντηση από JiMk

Έχεις ADSL? αν όχι βάλε. Αποκτάς άλλη αίσθηση στο pc... Κατεβάζεις τα πάντα, και όσο είσαι μέσα δεν το σκέφτεσαι.

Αλλο project κι αυτο. Εχω εδω και 6 μηνες δωρεαν DSL μεσω wireless απο το γραφειο της γυναικας, που ειναι στα 30μ απεναντι. Next!

Αρχική απάντηση από DJD

Είναι να μην μας πουν βιτσιόζους μετά; Δουλεύει φωνάζουμε.. δε δουλεύει πάλι φωνάζουμε.. Είμαστε για να 'μάστε.. :p

Δε παίζεις κανά παιχνιδάκι να το χαρείς (τώρα που δουλεύει) ;

Αυτο ειναι το βαρετο. Εδω και 2 μηνες, ανοιγω PC, παιζω κανα UT2004, κουραζομαι/βαριεμαι, σερφαρω.

Καποτε μολις εκλεινα το UT, προσπαθουσα ωρες να βρω το πιο overclockable BIOS. Tο βρηκα και ειμαι στα 2615MHz (10.5X249MHz) CPC enable, 2-2-2-11 και βγαζει ολο το βραδυ λουπες 3dMark03.

Εψαχνα να βρω λυση για την "σφυριχτρα" που βαλανε αντι για φαν πανω στην 9800, εβαλα την Spire με τον 80αρη.

Εψαχνα λυση για τις θερμοκρασιες, γεμισα το κουτι ανεμιστηρες.

Εψαχνα λυση για τον θορυβο, εβαλα περισσοτερους μεγαλυτερους ανεμιστηρες σε λιγοτερες στροφες.

Εψαχνα λυση για τις τασεις του τροφοδοτικου που πεφταν απο τους πολλους ανεμιστηρες, βρηκα ενα δευτερο μικρο τροφοδοτικο.

Ηθελα να μειωσω των αριθμο των σκληρων στο πισι, και καταφερα να βρω και BIOS που ελυνε τα προβληματα συμβατοτητας 3114-Raptor ΚΑΙ φτηνο Raptor 74Gb.

Τι να κανω τωρα; Απο μερα σε μερα θα φτασουν και τα sleevings που στελνει ο φιλος Κοπριτης και πολυ φοβαμαι οτι θα ειναι ο τελευταιος λογος που θα βγει κατι εξω απο αυτο το πισι. Τωρα ανοιγω το PC, παιζω, βαριεμαι, το κλεινω και περναω 2 ωρες στην TV (αδιανοητο) μεχρι να νυχτωσει και να βγω εξω με την γυναικα για βολτιτσα, ποτακια, κοινωνικες υποχρεωσεις κλπ

Aλλαξε πλατφορμα!Δωστα ολα και πηγαινε κανε τα ιδια σε intel.Kαι μετα ανεβασε ενα review με τις εμπειριες που αποκομισες να μαθουμε κι εμεις.

κανε Undervoltage. θα κολλαει συνεχεια, θα σου σπασει τα νευρα, και θα πας χαρουμενος διακοπες.

μπορεις επισης να κλεισεις ολους τους ανεμιστηρες, παραλληλα με την πρωτη λυση. τα αποτελεσματα θα ερθουν πολυ πιο γρηγορα, οποτε θα παρακαλας να πας διακοπες.

Εχω ένα φίλο γιατρό,που στις ελεύθερες του ώρες φτιάχνει παζλ.......το βρήκα εντελώς παλαβό αλλά μου εξήγησε ότι τον βοηθά να χαλαρώσει και να ανασυντάξει την σκέψη του. Πάντως εγώ δεν το δοκίμασα,προτιμώ το neverwinter nights.

Αρχική απάντηση από Voudas [Σήμερα, στις 16:32]

σαμποτάρισε κρυφά (μην σε καταλάβεις) την υδρόψυξή σου με μια καρφίτσα και ψάξε μετά να βρεις από πού είναι η διαρροή!

:jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump:

:worship: :worship: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Νασαι καλα γελασα με την ψυχη μου.

Αρχική απάντηση από Voudas

σαμποτάρισε κρυφά (μην σε καταλάβεις) την υδρόψυξή σου με μια καρφίτσα και ψάξε μετά να βρεις από πού είναι η διαρροή!

Ολ δε φρικινγκ μανυ (ακομα στο πατωμα ειμαι και γελαω!)

Αρχική απάντηση από gfa3

Aλλαξε πλατφορμα!Δωστα ολα και πηγαινε κανε τα ιδια σε intel.Kαι μετα ανεβασε ενα review με τις εμπειριες που αποκομισες να μαθουμε κι εμεις.

Βασικα περαν της πλακας, αυτο ειναι το πιο πιθανο σεναριο που βλεπω σιγα σιγα να κανω. Αλλα οχι με Intel φυσικα, δεν εχει καμια καινοτομια να προσφερει. Μονο τις ηφαιστιακες θερμοκρασιες, αλλα κι αυτες ειναι πατεντα AMD 2000-1.

Τα καλα στην υποθεση ειναι οτι δεν πιεζομαι, εχω καλο πισι, οτι μπορω να αλλαξω μονο επεξεργαστη & μητρικη, οτι δε θα μου κοστισει οτι ενα PC from scratch κ.α.

Το κακο ειναι οτι αν ειναι να πουλησω Κ7 στα 26ΧΧ ΜΗz με 250ΜΗz FSB, θα πρεπει να πεσω σε πολυ κομματαρα για να δικαιολογησω τα λεφτα της αναβαθμισης.

Τουλαχιστον με χαροποιει που το 754 οχι μονο δεν εχει πεθανει, αλλα (imho) ειναι και στην καλυτερη του φαση. Η Intel απο την αλλη εχει να μου δειξει πολλα για να με πεισει. Οι τελευταιες της κινησεις ειναι ειτε αποτυχια (Prescott) ειτε απελπισια (ΕΕ).

Αν θα επαιρνα "μπλε" σημερα, θα επαιρνα μονο Northy, που ειναι πολυ καλο bang for the buck αυτη την εποχη και οι επιδοσεις του ειναι κι αυτες στον τομεα τους πολυ δυνατες, αλλα δε με βλεπω για κει. Με γοητευουν οι καινοτομιες :)

Οψωμεν.

Αρχική απάντηση από Voudas

cunao.gif

Μια καλη αλλαγη θα ηταν να παρεις το πισι απο κει που ειναι τωρα (πχ σαλονι) και να το πας αλλου (πχ μπανιο). Μπορω επισης να σου στειλω εναν ιο και να τον αφησεις να στα καταστρεψει ολα. Φυσικα δεν θα εχεις backup (θα τα δωσεις σε μενα και θα με βαλεις να ορκιστω οτι οσο και να χτυπιεσαι στο πατωμα δεν θα στα δωσω) και θα αναγκαστεις να τα ξανακατεβασεις και να τα εγκαταστησεις ολα απο την αρχη. :D

Αρχική απάντηση από saxon_747

Μια καλη αλλαγη θα ηταν να παρεις το πισι απο κει που ειναι τωρα (πχ σαλονι) και να το πας αλλου (πχ μπανιο). Μπορω επισης να σου στειλω εναν ιο και να τον αφησεις να στα καταστρεψει ολα. Φυσικα δεν θα εχεις backup (θα τα δωσεις σε μενα και θα με βαλεις να ορκιστω οτι οσο και να χτυπιεσαι στο πατωμα δεν θα στα δωσω) και θα αναγκαστεις να τα ξανακατεβασεις και να τα εγκαταστησεις ολα απο την αρχη. :D

Αμαν! Να ασχοληθω κανα δυο ωριτσες την ημερα ειπαμε, οχι τους επομενους εξι μηνες 24/7! :ρρρ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.