KostasNK Ιανουάριος 29, 2012 #1041 Ιανουάριος 29, 2012 Όσοι έχετε 7970 σε ποιά θέση έχετε το bios switch και τί διαφορά έχει η θέση 1 από τη θέση 2; Εγώ πριν τις εγκαταστήσω τις γύρισα και τις 2 στη θέση 2. Διαβάζω τώρα στο guru3d ένα review για cf7970 και λέει οτι στη θέση 2 πέφτουν οι επιδόσεις και η κατανάλωση μερικά watt. Ισχύει; Μήπως για αυτό σέρνονται οι δικές μου; Αν γυρίσω στη θέση 1 θα πρέπει να απεγκαταστήσω και επανεγκαταστήσω τους drivers;
Nephiλiμ Ιανουάριος 30, 2012 #1042 Ιανουάριος 30, 2012 Όσοι έχετε 7970 σε ποιά θέση έχετε το bios switch και τί διαφορά έχει η θέση 1 από τη θέση 2;Εγώ πριν τις εγκαταστήσω τις γύρισα και τις 2 στη θέση 2. Διαβάζω τώρα στο guru3d ένα review για cf7970 και λέει οτι στη θέση 2 πέφτουν οι επιδόσεις και η κατανάλωση μερικά watt. Ισχύει; Μήπως για αυτό σέρνονται οι δικές μου; Αν γυρίσω στη θέση 1 θα πρέπει να απεγκαταστήσω και επανεγκαταστήσω τους drivers; a Switch, it's actually a Dual BIOS toggle switch. Setting two returns the card to factory default, setting 1 is an unprotected 'performance' mode which allows you to overclock and tweak. Putting it on Mode 2 actually lowered power consumption a few watt more. ????
Nephiλiμ Ιανουάριος 30, 2012 #1043 Ιανουάριος 30, 2012 Τα βρηκα στο PDF της CLUB3DThis feature is controlled by the Unlocking Switch, which toggles between the factory-supported Performance BIOS (BIOS2), and an Extreme Performance BIOS (BIOS1) that can potentially unlock higher clock speeds of mindblowingperformance!Caution:Do not use the Extreme Performance setting unless you are familiar with overclocking and are using high-quality system components to ensure maximum system stability. If you encounter system instability or other unexpected system performance while using the Extreme Performance setting, return the graphics card to the Factory defaults setting, as your system may not be properly equipped to handle the increased demands of the Extreme Performance setting.The following procedure describes how to switch between BIOS settings using the Unlocking Switch on your Club 3D Radeon™ HD 7970 graphics card.1. 1.Locate the yellow caution sticker adjacent to the AMD CrossFireX™ connector on your Club 3D2. Radeon™ HD 7970 graphics card. This sticker covers the Dual BIOS Switch and must be removed3. to access and change dual-BIOS switch positions.4. 2.WARNING: Before proceeding, thoroughly review the documentation of your Club 3D5. HD 7970 graphics card and assure that your computer meets all minimum system requirements.6. 3. Remove the protective sticker on the Dual BIOS toggle Switch and set to desired setting: Position 1 — Unlocked - Extreme Performance BIOS (BIOS1). Position 2 — Factory defaults (shipping position) - Performance BIOS (BIOS2).Για να το λενε...Θα ισχυει.
KostasNK Ιανουάριος 30, 2012 #1044 Ιανουάριος 30, 2012 Τα βρηκα στο PDF της CLUB3D Για να το λενε...Θα ισχυει. Πωπω! Εγώ νόμιζα ήταν το αντίθετο... Άντε τώρα να τρέχω όλα τα benches από την αρχή και να ξαναπερνάω drivers! Zpaf μπορείς να επιβεβαιώσεις ότι το ίδιο ισχύει για την sapphire 7970; Πάντως στο κουτί ήταν ρυθμισμένες στη θέση 1,οπότε λέω στη θέση 2 θα είναι για overclock και τις γύρισα εκεί... Για την sapphire βρήκα αυτό: This dual BIOS switch has one side as a protected BIOS while the second position allows for custom BIOS flashes without fear of bricking the card. A bad flash can be remedied with the flick of a switch.
zpaf Ιανουάριος 30, 2012 #1045 Ιανουάριος 30, 2012 Πωπω! Εγώ νόμιζα ήταν το αντίθετο...Άντε τώρα να τρέχω όλα τα benches από την αρχή και να ξαναπερνάω drivers! Zpaf μπορείς να επιβεβαιώσεις ότι το ίδιο ισχύει για την sapphire 7970; Πάντως στο κουτί ήταν ρυθμισμένες στη θέση 1,οπότε λέω στη θέση 2 θα είναι για overclock και τις γύρισα εκεί... Για την sapphire βρήκα αυτό: This dual BIOS switch has one side as a protected BIOS while the second position allows for custom BIOS flashes without fear of bricking the card. A bad flash can be remedied with the flick of a switch. Να σου πω δεν θυμαμαι τα position (ειμαι στην δουλεια τωρα) αλλα εδω και λιγες μερες την εχω flashαρει με asus bios και σε συνδυασμο με τους οδηγους αυτους εδω http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/RC11Driver.aspx η καρτουλα εχει μπει σε afterburner mode. Στην αρχη 31/12 Σημερα
Lazy Dog Ιανουάριος 30, 2012 #1046 Ιανουάριος 30, 2012 Την ιδια απορια ειχα και γω πριν λιγες μερες. Στις Sapphire πρεπει να ειναι και τα δυο τα ιδια bios
Lazy Dog Ιανουάριος 30, 2012 #1048 Ιανουάριος 30, 2012 [MENTION=14033]KostasNK[/MENTION] ή οποιος άλλος. Στειλτε μου το bios(θεση 1) γιατι θελω να δοκιμασω κατι αλλά δεν βρισκω που το εχω σωσει (τωρα εχω asus στη θεση 1)
gbak Ιανουάριος 30, 2012 #1049 Ιανουάριος 30, 2012 τελικα με ασους βιος,πα καλυτερα? το φοραμε η οχι? σε σαφαιρ δεν ειδα καμια διαφορα παντως το βιος σε 1 η 2 θεση.
Lazy Dog Ιανουάριος 30, 2012 #1050 Ιανουάριος 30, 2012 [MENTION=560]gbak[/MENTION] σωσε το με το gpu-z και στειλτο μου ρε φιλαρακι Με το asus bios εγω τουλαχιστον εχω καλυτερα ρολογια στις μνημες....
Lazy Dog Ιανουάριος 30, 2012 #1052 Ιανουάριος 30, 2012 χαχα,Γιωργος ρε, πoυ να στο στειλω ρε κομμαντο? σε εμαιλΧαιδευτικο ηταν το Μητσος ρα Κατσε, σου στελνω pm
yog-sothoth Ιανουάριος 30, 2012 #1053 Ιανουάριος 30, 2012 Ερχεται σημερα και η δικια μου, αντε να δουμε!! (sapphire 7970)
zpaf Ιανουάριος 30, 2012 #1054 Ιανουάριος 30, 2012 Παιδες για bios εδω techPowerUp! :: Video Bios CollectionΕγω ειμαι με το ASUS 2012-01-04 και η καρτουλα τα παει αρκετα καλυτερα με τα ρευματα.GPU Device Id: 0x1002 0x6798113-C3860100-X00ASUS OC Test bios© 1988-2010, Advanced Micro Devices, Inc.ATOMBIOSBK-AMD VER015.012.000.004.000346C3860100.106
zenonn Ιανουάριος 30, 2012 #1055 Ιανουάριος 30, 2012 Στις καρτούλες της sapphire το bios είναι ακριβώς το ίδιο, απλά η θέση 1 είναι unprotected και μπορούμε να flasharουμε οτι bios θέλουμε.Το Asus bios που κάποιοι έχετε βάλει έχει πιο loose timings για τις μνήμες γι΄αυτό παρατηρήτε και καλύτερη συμπεριφορά στο OC της μνήμης.Τώρα το "extreme" bios που βλέπουμε εδώ an Extreme Performance BIOS (BIOS1) that can potentially unlock higher clock speeds of mindblowingperformance! είναι υπαρκτό (έχει απλά τα OC limits τελείως ανοιχτά στο CCC, χωρίς να χρειάζεται tweaking). Τώρα αν κάποιος θέλει να το δοκιμάσει στην καρτούλα του ας μου στήλει PM να του πω που να το βρεί. Απλά σημειώνω οτι έιναι για "μερακλήδες" χρήστες και όχι για όλους και απαιτείται δέουσα προσοχή.
KostasNK Ιανουάριος 30, 2012 #1056 Ιανουάριος 30, 2012 Να σου πω δεν θυμαμαι τα position (ειμαι στην δουλεια τωρα) αλλα εδω και λιγες μερες την εχω flashαρει με asus bios και σε συνδυασμο με τους οδηγους αυτους εδω http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/RC11Driver.aspx η καρτουλα εχει μπει σε afterburner mode. Στην αρχη 31/12 Σημερα Τι διαφορά έχει η αρχή από το σήμερα, εκτός από το bios; Τα ίδια clocks βλέπω. Είναι πιό σταθερή με το ASUS Bios; Θέλει λιγότερα volts για 1125-1575; @KostasNK ή οποιος άλλος. Στειλτε μου το bios(θεση 1) γιατι θελω να δοκιμασω κατι αλλά δεν βρισκω που το εχω σωσει (τωρα εχω asus στη θεση 1) Είμαι στη δουλειά τώρα δυστυχώς δεν μπορώ να στείλω... @gbak σωσε το με το gpu-z και στειλτο μου ρε φιλαρακι Με το asus bios εγω τουλαχιστον εχω καλυτερα ρολογια στις μνημες.... Τι εννοείς καλύτερα ρολόγια στις μνήμες; Ανεβάζει περισσότερο; Για πες που φτάνεις χωρίς artifacts... Παιδες για bios εδω techPowerUp! :: Video Bios CollectionΕγω ειμαι με το ASUS 2012-01-04 και η καρτουλα τα παει αρκετα καλυτερα με τα ρευματα. GPU Device Id: 0x1002 0x6798 113-C3860100-X00 ASUS OC Test bios © 1988-2010, Advanced Micro Devices, Inc. ATOMBIOSBK-AMD VER015.012.000.004.000346 C3860100.106 Για πες που πάει και πόσο και με πόσα volts αν μπορείς... Θα δοκιμάσω και εγώ με Asus Bios στη θέση 2 μήπως είναι πιο καλό με τις μνήμες ή και τον πυρήνα ακόμα... Οδηγίες για φλασάρισμα έχετε; Κανένα link και τις εντολές που πρέπει να γράψω για να διαλέξω την μια κάρτα πρώτα και μετά την άλλη; Link με το .exe; Πρέπει να γίνει με usb flash σε περιβάλλον dos ή γίνεται και μέσα από windows; Επίσης μετά την αλλαγή του bios πρέπει να ξααπεραστούν οι drivers; Sorry αν σας ζάλισα...
zpaf Ιανουάριος 30, 2012 #1057 Ιανουάριος 30, 2012 Τώρα το "extreme" bios που βλέπουμε εδώ είναι υπαρκτό (έχει απλά τα OC limits τελείως ανοιχτά στο CCC, χωρίς να χρειάζεται tweaking). Τώρα αν κάποιος θέλει να το δοκιμάσει στην καρτούλα του ας μου στήλει PM να του πω που να το βρεί. Απλά σημειώνω οτι έιναι για "μερακλήδες" χρήστες και όχι για όλους και απαιτείται δέουσα προσοχή. Για καντο μας λιγο πιο λιανα. Προσοχη σε τι ακριβως ;
zenonn Ιανουάριος 30, 2012 #1058 Ιανουάριος 30, 2012 Για καντο μας λιγο πιο λιανα. Προσοχη σε τι ακριβως ; Απλά καλό είναι να το δοκιμάσει κάποιος που μπορεί να το βγάλει άμα δεν του "κάτσει" καλά Επίσης μην περιμένετε θαύματα (απλά έχει unlocked τα OC limits στο CCC) Δες το PM σου
KostasNK Ιανουάριος 30, 2012 #1059 Ιανουάριος 30, 2012 Απλά καλό είναι να το δοκιμάσει κάποιος που μπορεί να το βγάλει άμα δεν του "κάτσει" καλάΕπίσης μην περιμένετε θαύματα (απλά έχει unlocked τα OC limits στο CCC) Δες το PM σου Στείλε και από εδώ κανένα pm...
yog-sothoth Ιανουάριος 30, 2012 #1060 Ιανουάριος 30, 2012 και απο δω κανενα πμ αν μπορεις !!! ευχαριστω
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.