Jump to content

yog-sothoth

Premium Members
 • Content Count

  516
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

About yog-sothoth

 • Rank
  Registered User
 • Birthday 01/27/1984

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Ενδιαφέροντα
  O/C, gaming, heavy metal.
 • Επάγγελμα
  Data Scientist

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Το σκέφτομαι για έναν 7702p. Ας δούμε πρώτα τις μητρικές και αν λειτουργεί το zen state oc. 8x nvme gen4 σε raid 0 είναι δελεαστικό!
 2. Πήρα και εγώ πρόσφατα μια τέτοια. Το καλό είναι πως έχει Samsung μνήμες (και το ίδιο και οι κάρτες 2 φίλων που αγοράσαμε μαζί). Οπότε το λογικό ήταν να μπει bios MSI Airboost Vega 64 (το βρίσκεις στο techpowerup). Δεν κάνει για αθόρυβο overclocking το blower. Μόνο για undervolting και για περίπου 200w reported είναι σχετικά αθόρυβο. Περιμένω waterblock από watercool (heatkiller) και βλέπουμε!
 3. Η κάρτα είναι αξιοπρεπέστατη. Τα frametime της είναι πολύ καλά (ίσως καλύτερα απο RTX 2080) και βασικά είναι σαν ελβετικός σουγιάς. Αφήνει το χρήστη να τη χρησιμοποιήσει σε πλήθος διαφορετικών σεναρίων (gaming, video editing/exporting, 3d rendering, fea/cfd simulations, machine learning με PlaidML). Αυτό που λογικά ΘΑ υπερτερεί η RTX 2080 θα είναι το DLSS (αν και μένει να το δούμε στην πράξη κατά το πόσο θα το ενσωματώσουν οι game devs) γιατί το Ray Tracing δεν είναι γι αυτή τη γενιά.
 4. Στο δικό μου πάντως (ίδιο setup) είδα 13.6GB/sec Reads (RAID-0 mdadm software raid)
 5. Καινούριο τροφοδοτικό για το Ncase M1
 6. Χρόνια πολλά σε όλους! Καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία!!!
 7. Μακάρι να μας βγεί καλή γιατί δεν σου κρύβω ότι ένα φόβο τον έχω και μου περνάει από το μυαλό να γυρίσω σε μια Noctua TR4 U9!
 8. Είναι ήδη διαθέσιμο για TR4 από καλοκαίρι. Ελπίζω βέβαια να μην έχει τα προβλήματα του Liqtech 1.
 9. Ας ελπίσουμε να μην είναι έτσι, γιατί χρειάζεται ανταγωνισμός και πάλι σε όλα τα τμήματα της αγοράς. Ελπίζω η AMD να παρουσιάσει κάτι το πραγματικά καλό γιατί είδατε τι γίνεται με τις τιμές. Και για να μην παρεξηγηθώ δεν είμαι fanboy καμιάς εταιρίας, επιλέγω ανάλογα με το τι είναι καλύτερο και πιο συμφέρον με ότι έχω να κάνω. (Συνεχίζω να πιστεύω ότι η καλύτερη κάρτα που είχα ποτέ ήταν η AMD 7970, αν και τώρα είμαι πολύ βαθειά στο nvidia ecosystem, 2xGV100, TitanV, GTX 1070)
 10. Machine Learning / Deep Learning
 11. Το νέο workstation! Δεν έχει φτιαχτεί για "looks".
 12. Τα άτομα που έπαιρναν 2χ Titan V προφανώς για άλλο σκοπό τις ήθελαν γιατί δεν υποστηρίζεται sli και τα nvlink connectors ειναι απενεργοποιημένα.
 13. Η αγορά μιας ακριβής υλοποίησης στην ουσία ακυρώνει την ανάγκη να αγοραστεί waterblock. Καλύτερα μια φθηνή υλοποίηση σε reference pcb και waterblock ώστε το κόστος αγοράς να βγει περίπου όσο μια ακριβή υλοποίηση, αλλιώς το VFM γίνεται αισθητά χειρότερο. Απο κει και πέρα ένα waterblock στις Pascal & Turing nVidia GPUs περισσότερο για την εμφάνιση είναι παρά για τις επιδόσεις αφού το scaling δεν υφίσταται και ίσως να δικαιολογηθεί μόνο στην Ti, οι υπόλοιπες παράγουν λίγα watt σε σχέση με τις εξαιρετικές ψύξεις που είναι εξοπλισμένες πλέον οι περισσότερες κάρτες.
 14. Στο θέμα του επεξεργαστή συμφωνώ μαζί σου. Ειδικά σε 1440p Ultrawide δεν έχει κανένα νόημα είτε 8700κ, είτε 2700χ, είτε 9700κ είτε 9900κ έχεις. Οπότε καλά κάνεις και περιμένεις Zen 2 (αλλά και πάλι δεν θα κερδίσεις τίποτα, πέραν της αναβάθμισης πλατφόρμας που θα αντέξει ίσως μια ακόμη γενιά). Η 2080ti βγάζει τα λεφτά της σε professional workloads που χρησιμοποιούν τα tensor core της. Τώρα για Ray tracing πιστεύω ότι θα χρειαστεί επόμενη γενιά. Το μόνο σωτήριο ίσως είναι το DLSS αλλά χωρίς παραδείγματα από τουλάχιστον 5-6 μεγάλους τίτλους να το χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή, είναι κάτι το οποίο θα απαντηθεί στο μέλλον (και ίσως να περιμένεις μήνες).
 15. Τι περιμένεις τότε; Πέρα από την πλάκα εκεί βασίζεται και η nVidia και αυξάνει τις τιμές και φτάσαμε στα 1300 για το high end.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.