Jump to content



Προβλημα στο lan gaming


taramas

Recommended Posts

Παιδευομαι απο χθες να δω γιατι εχω κολληματα χοντρα στο δικτυο στο BATTLEFIELD VIETNAM :sick:

Ειναι δυο μηχανηματα με lan στο mobo, το δικτυο οριστηκε με σταθερο tcp/ip, καλωδιο utp crossed απευθειας και η συνδεση γινεται στο 1gbit.

Φαινεται να σερνεται το δικτυο ενω σε ελεγχο δεν παρουσιαζει σφαλμα, σχεδον σε ολα τα games δειχνει να μην ανταποκρινεται σωστα αλλα τουλαχιστον υποφερτα, στο συγκεκριμενο κυριολεκτικα σπαει συνεχως.

Ενα αλλο που παρουσιαζει στο συγκεκριμενο game ειναι οτι μονο στον ενα απο τους δυο υπολογιστες δημιουργει παιχνιδι, στον αλλο αμεσως μετα την δημιουργια του παιχνιδιου με πεταει στο desktop.

Αυτα τα φαινομενα εμενα μου θυμιζουν καλοκαιρινη ιωση αλλα δεν βρισκω τιποτα σε οσα scanning εχω κανει.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Johnakis12 [Σήμερα, στις 11:21]

Οταν λες σταθερό ip εννοείς ότι έχεις δώσει εσύ διεύθυνση χειροκίνητα ?

Εχεις κάποιο firewall στα pc ?

Σωστο, στο σικτυο εχω δωσει ip αλλα δοκιμασα και auto, firewall ειναι μονο του service pack 2 το οποιο απενεργοποιω αλλα ουτως η αλλως εχει ελευθερο το δικτυο.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από ταραμας [03-07-2004 21:13]

..............

Φαινεται να σερνεται το δικτυο ενω σε ελεγχο δεν παρουσιαζει σφαλμα, σχεδον σε ολα τα games δειχνει να μην ανταποκρινεται σωστα αλλα τουλαχιστον υποφερτα, στο συγκεκριμενο κυριολεκτικα σπαει συνεχως...........

Τα pings ειναι χαλια ή ειναι κανονικα για lan και σου δινεται απλως η αισθηση οτι σερνεται το game?

Link to comment
Share on other sites

....βασικα....μου φενεται οτι για να δουλεψει στο full 1gbs ....δεν χρειαζεται ενα απλο crossover οπως στα 100mbps ...ναι μεν λειτουργει και δειχνει 1gbs αλλα χρειαζεται να αλλαξεις καποια ζευγη ακομα για να πιασει fullspeed....τεσπα.......και παλι και στα 100 να σου δουλευει δεν επρεπε να εχεις προβληματα........ενα που σκεφτομαι ειναι το pc που κανεις create game επειδη το συκγεκριμενο ειναι ποολυ βαρυ......αν εχεις 512 μνημη και παιζεις κιολας απο αυτο.... μπορει να ειναι ενας λογος.....αλλα αν σου κανει και στα αλλα games κολληματα....κατι παιζει με το καλωδιο η με καποια καρτα δυκτιου.........αν εχεις καρτα δυκτιου gigabit με broadcom chip φροντισε να βαλεις ενα ψυκτρακι γιατι ζεματαει και υπηρχαν πολλα προβληματα με τις συγκεκιμενες με Lan Games....

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά δες αν το δίκτυο λειτουργεί καλά κάνοντας μια αντιγραφή αρχείου π.χ 100ΜΒ ,λογικά θα κάνει λίγα δευτερόλεπτα.Αν αργεί κι εκεί δοκίμασε να απεγκαταστήσεις τους drivers του δικτύου και να τους ξαναεγκαταστήσεις και δες μήπως έχουν βγει νέες εκδόσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις απαντησεις,

το lan ειναι πανω στα mobo και ειναι ακριβως τα ιδια, τελευταιοι οδηγοι ειναι εγκατεστημενοι, το καλωδιο βεβαια εχει τις αναστροφες του 100 αλλα δεν παιζει ρολο θα επρεπε να αποδιδει σωστα. Οσο λειτουργουν και οι δυο υπολογιστες το δικτυο δειχνει 1gb οταν κλεισεις τον ενα απο τους δυο δειχνει 100mb συνδεση ενω δεν υπαρχει.

Και στην μεταφορα αρχειων δεν αποδιδει τα μεγιστα, ο server του game εχει βεβαια 512ΜΒ μνημης και ειναι δεκτο οτι δεν θα ηταν 100% επαρκης για το συγκεκριμενο game αλλα γενικα το δικτυο δεν συμπεριφερεται σωστα.

Τωρα δεν αφηνει και το ανοιγμα δισκου απο τον ενα στον αλλο υπολογιστη :eek: ενω δεν εχει γινει καμμια μεταβολη σε firewall η αλλο περιορισμο, αρχιζει και μου βρωμαει λιγο ολη η ιστορια, παρα το γεγονος οτι ξαναεγκατεστησα το δικτυο για να ειμαι σιγουρος οτι δεν εχω κατα λαθος βαλει καποιο περιορισμο, βλεπει ο ενας τον αλλο αλλα δεν μπορουμε να ανοιξουμε δισκους παρολο που ειναι shared.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ για το καλώδιο , κάνε τον κόπο να δοκιμάσεις κι άλλο καλώδιο μπας και...

και επίσης ρίξε μια ματιά στα services μήπως και δεν σου ξεκινάει κάποιο service σχετικό με το δίκτυο.

Link to comment
Share on other sites

.....κατι με το καλωδιο μου μυριζει και μενα......η κατι με τις καρτες δικτυου.....εχεις δοκιμασει κανα ρεσετ στις καρτες δικτυου.....να καθαρισουν απο ip που εχουν παρει???....για δοκιμασε σε cmd να κανεις ενα ipconfig /renew και ipconfig /release .....μπας και γινει τιποτα......αφου βεβαια εχεις βαλει τις ip σε automatic ....και κανε ενα shutdown μετα..!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.