stkos Posted January 29, 2012 #1 Share Posted January 29, 2012 Καλημέρα σας,Έχω έναν παλιό δίσκο (10ετίας+) και όπως ήταν αναμενόμενο παρέδωσε πνέυμα.Το πρόβλημα είναι ότι δεν πρόλαβα να μεταφέρω τα δεδομένα στο νέο μου PC.Βάζω την δισκέτα εκκίνησης και:Starting Windows 98...Type the name of the command Interpeter (e.g., C:\WINDOWS\COMMAND.COM)A>Τι κάνω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitogiros Posted January 29, 2012 #2 Share Posted January 29, 2012 Τι ακριβώς προσπαθείς να κάνεις με την δισκέτα εκκίνησης????Οταν λες παρεδωσε πνευμα ο δισκος τι εννοείς ,σταμάτησε να γυρνάει, κάηκε, δεν τον βλέπει το BIOS , ή απλά δεν ξεκινάνε τα Windows?Αυτο που κάνεις συνήθως για να πάρεις τα αρχεία (εφόσον ο δίσκος είναι τουλάχιστον λειτουργικός σαν εξάρτημα) είναι να τον συνδέσεις στο καινούργιο σου pc εσωτερικά αν έχεις θέση IDE (πλατύ 40πιν βύσμα) και να ξεκινήσεις τον καινούργιο υπολογιστή . Μεσα στα Windows στο My Computer πλεον θα εμφανίζεται ο παλιός δίσκος.Αν τώρα δεν παιρνει μπρος καν ο παλιος δισκος τοτε δεν υπάρχει ευκολη και φθηνή λύση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stkos Posted January 29, 2012 Author #3 Share Posted January 29, 2012 Ευχαριστώ γαι τις ερωτήσεις.Να ενημερώσω ότι ο δίσκος δεν φαίνεται όταν τον συνδέω στο νέο PC.Ούτε σαν δεύτερος αλλά ούτε και με εξωτερική σύνδεση (USB).Όταν τον τοποθετήσω στην θέση του (παλιό PC), δουλεύει (ακούγεται δηλαδή - δεν έχει κολλήσει) αλλά δεν φορτώνει. Έτσι ζητάει τη δισκέτα.Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν ξέρω τι εντολή αν δώσω όταν μου λέει το ακόλουθο για να προχωρήσει.Starting Windows 98...Type the name of the command Interpeter (e.g., C:\WINDOWS\COMMAND.COM)A> Link to comment Share on other sites More sharing options...
pithiki Posted January 29, 2012 #4 Share Posted January 29, 2012 Μπορεις να δοκιμασεις με καποιο live cd η με το hiren που εχει minixp για να περασεις τα αρχεια σου σε φλασακι Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitogiros Posted January 29, 2012 #5 Share Posted January 29, 2012 Από ότι καταλαβαίνώ σου βγάζω το μήνυμα "disk boot failure insert system disk"αυτό δεν σημαίνει ότι δουλέυει ό δίσκος σου ή οτι κάτι πρέπει να κάνεις με την boot disk .Αυτό που σημαίνει πάντα είναι ότι δεν βρήκε δίσκο που να έχει δυνατότητα να κάνει boot το μηχάνημα. ΑΣΕ την δισκέτα εκκίνησης , περισσότερη ζημιά θα κάνεις .Το πιο πιθανό είναι ότι χτύπησε η κεφαλή στο δίσκο, και χάλασαν οι πληροφορίες των partition.Όταν το βάζεις σαν δευτερο στα windows, έλεγξε μέσα από το: controlpanel=>administrative tools=>computer managment=> disk managment αν εμφανίζεται εκεί ο δίσκος σου. Δηλαδή ο δίσκος ανάβει αλλά πλέον δεν έχει κανένα χρήσιμο αρχείο και partition μεσα του.Η λύση σε αυτή την περίπτωση είναι αφου των συνδέσεις να τρέξεις ένα πρόγραμμα για ανάκτηση δεδομένων και να ελπίζεις ότι η κεφαλή δεν είναι σε τόσο χάλια κατάσταση που να μην μπορεί να διαβάσει.Αν στο καινούργιο μηχανημα δεν εμφανίζεται στο bios , ελεγξε τα jumperakia που έχει πίσω ώστε να ειναι στο σωστή θέση. (βαλε CS -cable select για να εισαι σίγουρος εαν δεν γνωρίζεις ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rory Posted January 29, 2012 #6 Share Posted January 29, 2012 Ο δισκος δεν πρεπει να εχει προβλημα!Το ποιο πιθανο ειναι να εχει χαθει-καταστραφει καποιο αρχειο. Δοκιμασε της εντολες CD Windows\Command μετα Fdisk /mbr και πατα enter. Αν δεν φτιαξει τα πραγματα ειναι ποιο περιπλοκα,θα πρεπει να αντιγραψεις τα boot files απο το cd/dvd του λειτουργικου σου ξανα για να bootαρι! Η οπως ειπε ο pithiki δοκιμασε στο παλιο σου pc(εφοσον τον "βλεπει" το δισκο) με καποιο live cd να παρεις τα αρχεια σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.