Jump to content



Ενω ολα δειχνουν οτι το μηχανημα φορτιζει η μπαταρια ΔΕΝ φορτιζει...


pnsdls

Recommended Posts

λοιπον εχω ενα acer travelmate 3040 και εχω το εξης προβλημα...

Μεχρι προσφατα η μπαταρια που ειχα επανω δεν εντοπιζοταν καν απο το μηχανημα ηταν νεκρη. Αγορασα μια καινουρια λοιπον η οποια ηρθε με ενα ποσοστο προφορτωσης 50% χρησιμοποιησα την μπαταρια μεχρι εξανλτησεως της και εν συνεχεια συνδεω πανω το καλωδιο απο τη μπριζα κατευθειαν για να παρει ρευμα το μηχανημα και να φορτισει παραλληλα και τη μπαταρια εκ νεου αλλα ενω αναβει το λαμπακι που δεχνει οτι φορτιζει η μπαταρια και τα windows μου λενε πως η μπαταρια φορτιζει το ποσοστο της μπαταριας παρεμενει κολλημενο στο 0% πρακτικα δλδ ενω ολα δειχνουν οκ δουλεια δεν γινεται το αφησα να φορτισει μια ολοκληρη νυχτα παλι τιποτα δεν ανοιγει καθολου το μηχανημα μονο με τι μπαταρια λογικο αφου ειναι αδεια βεβαια...

τωρα τι φταει και τι μπορει να γινει....??

ευχαριστω εκ τοων προτερων για τις απαντησεις σας....

Link to comment
Share on other sites

Αν υπαρχει προσβαση σε φορητο με ιδια μπαταρια μπορεις να δοκιμασεις την μπαταρια εκει, αν δεν ειναι ελαττωματικη η μπαταρια το πιο πιθανο ειναι να εχει προβλημα το ΜΒ του φορητου.

Μπορεις να δοκιμασεις να κανεις update to bios και να τσεκαρεις με live cd οτι η μπαταρια δεν φορτιζει. Επισης το πιο προφανες καθαρισε τις επαφες του φορητου και τις μπαταριας με αερα η πινελακι και δοκιμασε την σωστη εφαρμογη της μπαταριας στο φορητο.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεις να μετρησεις με ενα πολυμετρο την τάση που βγάζει ο φορτιστης όταν είναι στο ρευμα. Αν συμφωνεί με τις προδιαγραφες που γράφει στο ταμπελακι του , τοτε ειναι οκ.

Οσο για το φορητο , ενα BIOS update ειναι αναγκαιο. Αν συνεχίσει να συμπεριφέρεται έτσι, τότε το ψάχνεις για αλλαγη του dc-dc board που έχει μέσα. Συνήθως είναι ξεχωριστό απο την μητρική.

Link to comment
Share on other sites

φιλε πιτογυρε εχω το τελυταιο βιος καταρχας θα μετρισω με το πολυμετρο αν ειναι τι βγαζει ο φορτιστης οσο για το dc-dc που λες εχο ανοιξει το μηχανημα και ειδα μεσα οτι εκει που περνει την παροχη απο το jack του φορτιστη ειναι ενα μικρο πλακετακι που δυνδεεται με ενα 5pin πανω στη μητρικη λες να θελει μονο αυτο αλλαγη δλδ ι ετσι οπος το κοβεις εσυ θα ειναι πανω στη μητρικη???

Link to comment
Share on other sites

επισης μπορεις να με βοιθησεις λιγο πως να κανω την μετρηση με το πολυμετρο το ταμπλεακι λεει 19V 3.42A στο φυς θα βαλω τους ακροδεκτες και θα μετρησω ταση? βαζω το ενα εξωτερικα και το ενα μεσα στη τρυπα του φυς και περνω μετρηση για volt και το πολυμετρο ειναι στα 20V αλλα δειχνει 0,00 τι κανω λαθος??:wall:

Link to comment
Share on other sites

Απο ένα service manual , που βλέπω το πλακετάκι ειναι αρκετα μικρό και δεν μπορώ να δω αν έχει κάποιο άλλο ηλεκτρονικό στοιχείο πέραν απο τους δυο κοννέκτορες. Αν δεν έχει όπως το ειδες τότε μάλλον το dc-dc το έχει ενσωματωμένο επάνω στην μητρική, άρα όπως είπε ο pithiki πας για μητρική.

Link to comment
Share on other sites

Τιποτα, δεν κανεις λάθος. Εαν εισαι σίγουρος ότι πατανε καλά οι ακροδέκτες πάνω στο βύσμα τότε μάλλον βρήκες τον ενοχο!!

Εαν εισαι θεσσαλονικη , εχω εναν 19v 7Αμπερ που ταιριαζε στο acer2001Wlci το οποιο κανονικα παιρνει 19v 3.42Αμπερ. Μπορουμε να βρεθουμε να τον δοκιμασεις

Link to comment
Share on other sites

φιλε πιτογυρε ευχαριστω πολυ δεν ειμαι απο θεσσ αλλα υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να ερθω εντος των ημερων ισως σου στελω πμ αν δεν βρω απο αλλου...

εντωμεταξυ ριξε μια ματια εδω στο Link μηπω βγαλεις ακρη που ειναι το dc-dc τελικα

http://tim.id.au/laptops/acer/travelmate%203030%203040.pdf

αν και απο οτι καταλαβα εγω πρεπει να ειναι πανω στην μητρικη τελικα

Link to comment
Share on other sites

$(KGrHqMOKisE6(eVnmFQBOnLjjU7G!~~60_3.JPG

αυτο ειναι το MB φιλε πιτογυρε βλεπεις εδο ποιο ειναι το dc-dc ?? και αν αλλαζει ευκολα μπορει να διακρινεις κατω δεξια τα pin της μπαταρια και το 5pin σε λευκο που ερχεται απο το dc-jack

Link to comment
Share on other sites

Εχεις δίκιο ότι κανονικά θα έπρεπε να μην ανάβει κιολας και γεννάται η απορία μου γιατι μέτρησες μηδεν τάση όταν το δοκίμασες?!

Δεν είναι βεβαιο αλλά μπορεί για κάποιο λόγο η τάση που δίνει να είναι αρκετή για να ανάψει αλλά όχι για να φορτίσει , δεν γνωρίζω το κύκλωμα του συγκεκριμένου πιο αναλυτικά.

Μια δοκιμή που μπορεις να κάνεις είναι την ώρα που έιναι αναμμένο το λαπτοπ χωρίς μπαταρία να κουμπώσεις την μπαταρία και να δεις μήπως ξεκινήσει να την φορτίζει.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.