Jump to content

Πρόβλημα με εγκατάσταση XP Pro SP3 από USB (multi-boot)

sadako

Recommended Posts

Λοιπόν.. Θα εξηγήσω αναλυτικά τα βήματα τα οποία έκανα, για να μου πείτε μήπως βρίσκετε το πού σκαλώνει.. Το "project" έχει ως εξής:

Πήρα πρόσφατα μεταχειρισμένο ένα παλιό netbook (χωρίς CD/DVD Drive) και θέλω να το κάνω quad-boot (Windows 7/Windows XP/Puppy Linux/Ubuntu). Πρόκειται για το ASUS 1101HA αν αυτό έχει κάποια σημασία. Τα XP και τα Ubuntu περισσότερο θέλω να τα περάσω για να δω πώς τα πάει σε σχέση με 7 και Puppy, παίζει να τα βγάλω μετά..

Όταν το netbook έπεσε στα χέρια μου, είχε πάνω μόνο Windows XP SP3. Τα οποία όμως έφαγαν σούτι επειδή ήταν σε άλλη γλώσσα, όπως σούταρα και το recovery partition..

Έχοντας 4 λειτουργικά που θέλω να περάσω, μαζί με το 100ΜΒ System Reserved Partition που δημιουργήθηκε μόλις πέρασα τα 7 και ένα ακόμα Library Partition που θέλω να έχω για να έχω εκεί όλα τα υπόλοιπα αρχεία για να τα κάνω mapping σε όλα τα λειτουργικά, έχουμε συνολικά 6 partitions..

Μιας και ήδη είχα κάνει εγκατάσταση τα 7 σε ένα primary partition, με το GParted-Live μέσω USB έκανα ένα άλλο extended partition, και εκεί μέσα άλλα 4 partitions. 2 σε ntfs (για τα XP και το Library) και 2 σε ext4 (για το Puppy Linux και τα Ubuntu- ή οποιαδήποτε άλλη διανομή δοκιμάσω εκτός του Puppy)..

Κάνω εγκατάσταση στο ένα ext4 το Puppy, περνάω και το GRUB στο MBR, όλα μια χαρά, μου βγάζει στο boot το μενού, επιλέγω αν θα μπω στα 7 ή στο Puppy..

Μετά όμως πάω να περάσω τα XP και εδώ συναντώ 1002 προβλήματα. Να πω κατ'αρχάς ότι δεν τα κατάφερα και στην πρώτη προσπάθεια, στο πρώτο φορμάτ, που είχα μόνο τα 7 πάνω, πριν περάσω το Linux..

Ψάχνω λοιπόν στο ίντερνετ για "XP install USB". Δεν τα κατάφερα με τις προηγούμενες προσπάθειες, απλά δεν κράτησα αναλυτικές σημειώσεις με τα προβλήματα που αντιμετώπισα, οπότε θα επικεντρωθώ στην τελευταία, που την έχω και φρέσκια, έχω και όλα τα errors που βγάζει πρόχειρα..

Πέφτω λοιπόν σε μια εφαρμογή που λέγεται Wintoflash, υποτίθεται η πιο απλή:

WinToFlash - Install Windows From USB - Overview page

Την κατεβάζω, έχω ήδη CD με XP SP3 (δοκιμασμένο κάπου 35 φορές σε άλλα PC), αντιγράφω μέσω της εφαρμογής τα αρχεία σε ένα USB stick, κάνω boot από το USB, μου βγάζει ένα menu (1ο attachment), από ό,τι καταλαβαίνω πρέπει πρώτα να περάσει τα αρχεία, αλλά ΠΡΙΝ βγάλω το USB για να μπει σε περιβάλλον windows και να αρχίζει εγκατάσταση πρέπει να ξανακάνω boot από το USB και να επιλέξω την δεύτερη επιλογή. Το κάνω λοιπόν, με την πρώτη επιλογή αντιγράφει κανονικά τα αρχεία στον σκληρό, στο δεύτερο boot πατάω την δεύτερη επιλογή και μου λέει ότι λείπει το HAL.dll (2o attachment). Σαν λογική επιλογή βρίσκω στο επόμενο boot να επιλέξω την 3η επιλογή του μενού, που εξάλλου λέει ότι είναι για αυτόν ακριβώς τον λόγο, κι εκεί τρώω στην μάπα ένα i/o error στο bootsec.dos (3o attachment).

Βγάζω λοιπόν τελείως το USB, πάω να κάνω boot από τον σκληρό και τρώω ένα μεγαλοπρεπέστατο error (4o attachment)..

Και ρωτώ, τι κάνω από δω και πέρα; Οι εγκαταστάσεις των 7 και του Puppy Linux υπάρχουν σε 2 ξεχωριστά partitions, λογικά έχει φάει άκυρο απλά ο bootloader (μιλάω για το τελικό μήνυμα)..

Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος όμως να περάσω τα XP; Είτε debugging τον συγκεκριμένο τρόπο, είτε άλλο (δοκιμασμένο όμως)..

ΥΓ. Αν λυθεί αυτό το θέμα, ίσως επανέλθω στο ίδιο τόπικ για βοήθεια στην εγκατάσταση ubuntu. Γιατί δοκίμασα το μεσημέρι (πριν επιχειρήσω τα XP) και δεν ξεκινούσε το live-usb..

post-14254-1416075775,3423_thumb.jpg

post-14254-1416075775,4131_thumb.jpg

post-14254-1416075775,4664_thumb.jpg

post-14254-1416075775,5218_thumb.jpg

Νομίζω πως δεν γίνεται να βάλεις τα xp μετα τα 7 .Λογικά πρέπει να τα βάλεις με αυτή την σειρα. xp-7-ubuntu-puppy.Τα δύο τελευταία δεν έχουν σημασία στο πως θα μπουνε

Λογικά πρέπει να τα βάλεις με αυτή την σειρα. xp-7-ubuntu-puppy.

+1 Και εγω έτσι θα το έκανα, έχει τις καλύτερες πιθανότητες να πανε όλα καλά.. επισης ισως να έβαζα και τα xp σε primary partition για να παιξω οσο πιο safe γινεται.

Μπα, τελικά δεν έχει σχέση.. Έπαιξα λίγο με το EasyBCD (αφού κατάφερα να μπω στο desktop των ΧΡ πειράζοντας λίγο το boot.ini του USB), έκανα reset το BCD configuration και έκανα από την αρχή new entries, τα 7 και τα ΧΡ μπήκαν μια χαρά στο Windows Boot Loader..

Για το linux, απλά γίνεται link από μια επιλογή του Windows Boot Loader στον GRUB. Δηλαδή αν βάλω και δεύτερη διανομή linux, για να μπω θα πρέπει να το κάνω σε 2 βήματα.. Αυτό μόνο δεν ξέρω αν μπορώ να το παρακάμψω κάπως..

Εκτός αν κάνω τον Boot Loader να πηγαίνει by default στον GRUB (μηδενίζοντας και το waiting time) και χειρίζομαι όλα τα OS από τον GRUB..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.