pleistoanaktas Posted February 7, 2012 #1 Share Posted February 7, 2012 Καλησπέρα στη παρέα του φόρουμ.Το θέμα μου είναι το εξής: Αντιγράφω/μεταφέρω ένα αρχείο από τον υπολογιστή μου σε usb stick κι ενώ κάνει ένα λογικό Χ χρόνο να αντιγραφεί/μεταφερθεί στο stick, στο "0 seconds remaining" κι ενώ η μπάρα έχει γεμίσει κολλάει για αρκετή ώρα σε σχέση με το συνολικό χρόνο αντιγραφής πχ 40" χρόνος αντιγραφής + 15" "κόλλημα"Δεν αναφέρω μητρική, stick και τύπους αρχείων γτ συμβαίνει στις θύρες 2 μητρικών (1366 +1155), 3 κουτιών (armor+, 600t, fractal r3), usb2 + usb3, με 3 διαφορετικά sticks (usb2+usb3), και με πληθώρα αρχείων σε μέγεθος όπως και filesystem των sticks (fat32, fat, ntfs)Αυτό δε νομίζω ότι συμβαίνει φυσιολογικά και απ'ότι φαίνεται δεν είναι θέμα hardware μετά τους τόσους συνδυασμούς. Χρειάζεται να κάνω κάποια ρύθμιση για να το διορθώσω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Posted February 7, 2012 #2 Share Posted February 7, 2012 Αν το κανει και σε αλλο PC, εχει φτασει στο τελος της ζωης του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Posted February 7, 2012 #3 Share Posted February 7, 2012 Και μένα μου το κάνει σε διάφορα στικς, δε γνωρίζω άμα είναι θέμα παλαιότητας των flash.Μπορεί να είναι θέμα caching/burst speeds. Π.χ. βάζεις ένα αρχείο 100ΜΒ για αντιγραφή, βλέπει το burst 100ΜΒ/s, σου λέει 1sec remaining, ξαφνικά πιάνει τις κανονικές 10ΜΒ/s ταχύτητες το stick, περίμενε άλλα 9s για το copy. Άμα πας στα policies του USB, και αλλάξεις τις ρυθμίσεις perf mode/quick removal μπορεί να αλλάξει αυτή η συμπεριφορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gns Posted February 7, 2012 #4 Share Posted February 7, 2012 εχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα σε ενα WD elements 1T Link to comment Share on other sites More sharing options...
javaneze: Posted February 7, 2012 #5 Share Posted February 7, 2012 To ειχα ψαξει παλιοτερα, googlaρωντας ειχα καταληξει οτι ειναι θεμα των windows vista/7 και το ειχα διαπιστωσει αντιγραφοντας το ιδιο αρχειο στο ιδιο στικ απο το ιδιο pc σε dual boot XP pro 32bit/vista 64 ultimate.Πολλοι προτειναν χρηση 3party software οπως το teracopy αλλα δεν το δοκιμασα ποτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pleistoanaktas Posted February 8, 2012 Author #6 Share Posted February 8, 2012 Μπορεί να είναι θέμα caching/burst speeds. Π.χ. βάζεις ένα αρχείο 100ΜΒ για αντιγραφή, βλέπει το burst 100ΜΒ/s, σου λέει 1sec remaining, ξαφνικά πιάνει τις κανονικές 10ΜΒ/s ταχύτητες το stick, περίμενε άλλα 9s για το copy.Αυτό πρέπει να ισχύει και με τη χρήση πχ του teracopy που πρότεινε ο φίλος javaneze: εξαλείφεται αυτή η καθυστέρηση στο τέλος, απλά σου δείχνει εξαρχής τις πραγματικές ταχύτητες της μεταφοράς.Δυστυχώς η αλλαγή σε better performance στα policies του drive δεν απέφερε κάποιο ορατό πλεονέκτημα αλλά μάλλον θα το αφήσω έτσι καθώς χρησιμοποιούσα την ασφαλή κατάργηση ούτως ή άλλως.υγ: Εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι μετέφερα αρχείο βίντεο των 350mb μέσα σε 10" στο stick, αλλά όταν το μετέφερα ξανά στον σκληρό (για να επαναλάβω τη μεταφορά με άλλες ρυθμίσεις) γινόταν στιγμιαία χωρίς να εμφανιστεί καν παράθυρο μεταφοράς Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.