Jump to content



βοήθεια σε αρχάριο....


anhelito

Recommended Posts

Βασικά επειδης :-) βλέπω ότι το λίνουξάκι έχει μόνο θετικά λέω να ασχοληθώ πιό συστηματικά. Μου την έχουν σπάσει τα γουίντους με τα χιλιάδες πάτσ κ τις τρύπες ασφαλειάς. Κάθε φορά που είσαι στο νετ νομίζεις πώς είσαι γυμνός στα αγκάθια! Για προτείνεται πώς πρέπει να ξεκινήσει ένας αρχάριος. Μην με βάλετε στα βαθιά κατευθείαν. Βέβαια κ εντελώς εντελώς άσχετος δεν είμαι. Ξέρω να εγκαθιστώ, να ρυθμίζω το λίλο κ.α. Αλλά από εκεί κ πέρα κολλάω. Στα χέρια μου έχω madrake 9.2 και fedora. Βασικά το κόκκινο καπέλο είναι σπαστικό. Δεν μπορείς να μάθεις πολλά. Ο μανδραγόρας είναι πολύ εξυπηρετικός για έναν αρχάριο. Κανά slackware θα ήταν καλά για πολλά πειράματα. Ίσως βρώ στο μέλλον.

Link to comment
Share on other sites

madrake θα ελεγα εγω αναμεσα στα δυο που εχεις (suse πολυ πιο ευχρηστο για αρχαριους, , αλλα ισως το να στα παραδινουν "στο πιατο", να μη βοηθαει κι ολας πολυ. Τα redhat γενικα απαιτουν να ξερεις τουλαχιστον βασικες εντολες κονσολας (απο το λιγο που τα ειδα γιατι ειχα μια αρχαια εκδοση που δεν συνεργαζοτανε με τιποτα με το υπολοιπο Hardware!)

Link to comment
Share on other sites

βασικά δεν έχω δοκιμάσει άλλες διανομές γιατί αυτές οι δύο που έχω δεν μου ταιριάζουν. Κάτι καλό για να ξεκινήσω στα βαθιά+να μάθω πώς λειτουργεί το λειτουργικό αυτό υπάρχει? Για δώστε κανά λίνκ παρακαλώ!

Link to comment
Share on other sites

Koίτα προς fedora μεριά, είναι αρκετά εύχρηστη, διαδεδομένη και δωρεάν (υπάρχει η διανομή της στο ftp του ntua και στην redhat). Αν μπορείς κατέβασε το dvd, αξίζει γιατί έχει πολλά πακέτα μέσα

Link to comment
Share on other sites

Προφανως δεν περιλαμβάνεται ο πλούτος των προγραμμάτων που συνοδεύουν την εμπορική έκδοση του λειτουργικού...

Η διαφορά με τις προηγούμενες διαθέσιμες εκδόσεις είναι ότι αυτή μπορεί να εγκατασταθεί κανονικά...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.