Jump to content



Internet μεσω κινητου.


mathewgx

Recommended Posts

Καλημερα παιδια.

Μιας και προσφατα απεκτησα ενα smartphone , ηθελα να ρωτησω το εξης :

Στη γειτονια μου υπαρχει ελευθερο δικτυο internet απο τον δημο. Δυστυχως , το desktop που εχω στο δωματιο μου δεν το βρισκει για να συνδεθει (χρησιμοποιω ενα usb tp-link).

Μπορω αφησω το κινητο μου στο μπαλκονι , να συνδεθει με το ελευθερο δικτυο και στη συνεχεια να συνδεσω το desktop με το κινητο ;

Με ενδιαφερει , για τις περιπτωσεις που παρουσιασει προβλημα η συνδεση hol που εχω.

Μπορειτε να μου πειτε αν γινεται αυτο , καθως και με ποιον τροπο ;

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Στα Αndroid το βρίσκεις σαν HotSpot. Δυστυχώς όμως, δεν μπορείς να το ενεργοποιήσεις λαμβάνοντας δίκτυο μέσω των WiFi, αλλά λαμβάνοντας από 3G σήμα και το αναμεταδίδεις μέσω των WiFi του κινητού σε άλλες συσκευές. Πιο απλό, πιστεύω θα είναι, να πάρεις μία επέκταση καλωδίου usb, να την περάσεις μέχρι το μπαλκόνι και να πίανεις σήμα μέσω του Tp-Link.

Link to comment
Share on other sites

Στα android το tethering (αυτο που θες να κανεις), γινεται και μεσω wifi και μεσω usb.. Μαλιστα μερικα παλικαρια καταφεραν να κανουν και reverse tethering (δηλαδη απ το PC στο κινητο)

Και πρακτικα και θεωριτικα πρεπει να ειναι εφικτο, και οχι μονο για 3G.. Δυστηχως ομως θα πρεπει να καθησεις να το διαβασεις/ψαξεις αν εχεις την ορεξη.. Λογικα θα χρειαστεις ενα terminal emulator, και καποιο διαβασμα σχετικα με το πως να κανεις bridge το wifi με την usb

EDIT: Με ενα προχειρο ψαξιμο, πολυς κοσμος λεει πως γινεται αν συνδεθεις με το κινητο στο δικτυο, και μετα κανεις καπακια usb tethering.. Μαλιστα το ακριβως αντιθετο (να δινεις απο την usb στο android και μετα ασυρματα) μπορει να γινει με reverse usb tethering μεσω τερματικου, και wifi/hotspot tether επειτα.

EDIT2: Το δοκιμασα, παιζει μια χαρα.. Το μονο που πρεπει να κανεις ειναι να μπεις στο WiFi που θες, μεσω του android, και μετα να κανεις USB Tethering. Δεν χρειαζεσε ουτε ρυθμησεις ουτε τιποτε.

Συνεδεσε το μια φορα μεσω USB tethering, εχοντας internet βεβαια, για να παρεις τους drivers την πρωτη φορα που θα το συνδεσεις.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.