Jump to content



60GB SSD αλλα ποιον???


kataraman

Recommended Posts

Καθομαι μερες τωρα και διαβαζω και εδω και σε διαφορα site για επιδοσεις σε 60GB δισκους SSD και εχω καταμπερδευτει....αλλα υποσχοντε οι εταιριες και αλλα βγαζουν στην πραξη οι δισκοι!!!Θελω εναν δισκο 60GB μεχρι 100 ευρω το πολυ...ποιος ειναι ο καλυτερος σε αυτα τα λευτα????Η συνθεση του μηχανιματος μου φαινεται στην υπογραφη μου

Link to comment
Share on other sites

Φιλαρακι και εγω προς τα εκει λεω να παω αν και αποτι εχω δει και διαβασει ουτε κατα διανια δεν βγαζει αυτα που λεει αλλα εχει πολυ καλη τιμη!!!Ο δισκος ξεχασα να πω οτι ειναι καθαρα και μονο για λειτουργικο...

Link to comment
Share on other sites

Οποιον και να διαλεξεις διαφορα σε καθημερινη χρηση δεν θα δεις. Ολοι ειναι εξισου γρηγοροι σε σχεση με τον κλασσικο hdd. Ο Agility 3 ειναι καλη επιλογη, επισης μπορεις να δεις και αυτον: Crucial M4 64GB 2.5" Solid-State Drive | Skroutz.gr

Link to comment
Share on other sites

φίλε εγώ πήρα αυτόν εδώ και είμαι καταευχαριστημένος (βέβαια πήρα 2 και παίζουν Raid0 οπότε από επιδόσεις φυσάει)

OCZ Vertex 3 SATA III 2.5" SSD 60GB | Skroutz.gr

Τώρα αν θες να μειώσεις το κόστος χτύπα τον agililty 3...

Αυτό που σε νοιάζει πιο πολύ στον SSD για το λειτουργικό είναι το read speed, τώρα για το write δεν έχεις κ πολλές συσκευές που μπορούν να μεταφέρουν δεδομένα στον SSD σε μεγάλες ταχύτητες, έτσι και αλλιώς ΜΙΑ φορά θα γράψεις πράματα και αυτό είναι το OS, office blah blah blah και μετά τέρμα..

Μετά θα κάνεις tweaks για να μην γράφονται/σβήνονται πολλά πράγματα στον SSD, (pagefile delete, firefox cache θα το πας αλλού, temporary files πάλι θα τα πας αλλού) - Αυτά αφορύν άλλο thread αλλά αφού ψάχνεσαι στα αναφέρω.

EDIT: Επίσης πρόσεξε το εξής thread και δες τι πρόβλημα έχουν οι μικροί SSD ώστε να προσέξεις τι setting θα του κάνεις ή να πας σε μεγαλύτερο.

http://www.thelab.gr/skliroi-diskoi-elegktes-kai-optikes-syskeyes/vertex-3-raid0-provlima-i-gegonos-104284.html

Link to comment
Share on other sites

εγω τον εχω τον agility 3 καμποσους μηνες τωρα και ειναι απο την πρωτη μερα με 2gb ελευθερα ξερω γω. Μπορει να νουμερα στα benchmarks να μην ειναι τα ιδια αλλα δεν εχω δει/νιωσει κατι τραγικο στην χρηση του pc απο την πτωση στα νουμερα.

αν επαιρνα τωρα ssd θα επαιρνα ειτε m4 ειτε 830 αλλα την 128gb γιατι ειναι λιγα τα 60gb :)

Link to comment
Share on other sites

Και ο samsung 830 ειναι πολυ καλη επιλογη που προτεινε ο denz...

Οπως ειπε και ο the one και εχει ειπωθει πολλες φορες διαφορες σε καθημερινη χρηση δεν προκειται να καταλαβεις οποιον και να διαλεξεις..οι διαφορες φαινονται μονο στα benchmarks..

υπαρχει ριβιου το Πετρου για τον agility εδω απλα ειναι αυτος με τα 240gb..:T:

Link to comment
Share on other sites

60gb ίσως σου φανούν λίγα. Θα θες να βάλεις και έστω ένα game είτε εφαρμογές κλπ.

Κοίτα για τον 90gb είτε αν μπορείς για τον 120gb.

Δεν νομίζω να δεις διαφορές σε ταχύτητα χρήσης αν κοιτάξεις σε άλλη εταιρεία. Στα bench και στα νούμερα φαίνονται μικρές. Πρακτικά είναι απειροελάχιστες.

Link to comment
Share on other sites

Ριξε ενα ματι και στα reviews απο τους αγοραστες του newegg, εμενα με εχουν βοηθησει να αποφασισω σε πολλα πραγματα που εχω αγορασει.

Newegg.com - OCZ Agility 3 AGT3-25SAT3-60G 2.5" 60GB SATA III MLC Internal Solid State Drive (SSD)

.

Link to comment
Share on other sites

Μαγκες απο λευτα ειμαστε δυσκολα και το 100 ευρω ειναι οριακα!!!τα 60GB ειναι υπεραρκετα για λειτουργικο τα βασικα προγραματα και για κανενα GAME οποτε εκει θα μεινω κιολας...Αργοτερα εχει ο θεος!!!

Link to comment
Share on other sites

Τελικα δεν αντεξα να περιμενω και πηρα τον OCZ AGILITY 3...ειναι κατι που πρεπει να προσεξω κατα την εγκατασταση του οσο αφορα ρυθμησεις BIOS και λειτουργικου???Ξερω οτι πρεπει να τρεξει σε AHCI στο SATA PORT 0...ο δισκος θα εχει λειτουργικο κλασικα Windows 7 64bit

Link to comment
Share on other sites

1. πριν κάνεις format κλπ, ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ FIRMWARE. από το site της OCZ.

2. AHCI enable στο bios

3. κάνεις tweaks

3α. disable defrag (και γενικά μην του κάνεις ποτέ)

3β. μεταφέρεις τους φακέλους C:\WINDOWS\TMP, C:\WINDOWS\TEMP σε άλλο σκληρό HDD

3γ. Pagefile στον C το καταργείς εντελώς (εγώ που έχω 8gb δεν έχω βάλει καν pagefile και είμαι μια χαρά)

3δ. Disable indexing, ήδη ο SSD κάνει γρήγορα search από μόνος του

3ε. Hibernate? OFF!!!!

3στ. System Restore & delete restore points, σβήστα!

4. αν έχεις firefox πληκτρολογούμε about:config στο address bar -> Enter -> διπλό κλικ στο browser.cache.disk.enable όπου ορίζουμε την τιμή ως False -> Right-Click οπουδήποτε-> New -> Integer -> Preference Name "disk.cache.memory.capacity" -> value memory size in KB. Βάζουμε π.χ 32768 για 32MB, 65536 for 64MB, 131072 for 128MB, κλπ. -> restart Firefox

έχει και άλλα διάφορα tweaks, αυτά είναι τα βασικά.

Άντε με γεια.

υγ. έχεις μπει σε κυκεώνα εξόδων όπως βλέπω...

Link to comment
Share on other sites

Μια φορα στα 4 χρονια ριχνω λευτα στο pc μου, οποτε ριχνω μια και καλη για κατι καλο που θα κρατησει!!!Ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες απο αυριο λογικα θα εχω και νεα για το αποτελεσμα ;)

Link to comment
Share on other sites

Το εργαλειο πεταει στην κυριολεξια εχω παθει την πλακα μου!!!Τελικα τα windows με ολα τα σχετικα προγραματα που εχω βαλει πιασανε κατι λιγοτερο απο 18GB αρα μεχρι τα 60GB εχουμε πολυ χωρο ακομα,εκανα και ολα τα σχετικα tweak και ειμαι comple!!!Ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας παιδια...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.