Jump to content



Μάλλον τα κατάφερα και τη σκότωσα... - Πάμε για άλλα!!


npetras

Recommended Posts

Ένα μήνα τώρα το είχα ταράξει στις δοκιμές , stress test ,διαφορετικά oc profiles κ.τ.λ . Το profille που έτρεχε ήταν αυτό που δοκίμαζα την τελευταία βδομάδα και ήταν σταθερό . ο Q9550 στα 4ghz (8χ500), Η MOTHERBOARD στο κατασκευαστικό της όριο στα 2000fsb , vcore 1,3 , θερμοκρασίες 36 idle , full load 49-55 . Αν στρεσαριζόταν πάρα πολύ και ξεπερνούσε τους 55o overall ( 75o per core ) έμπαινε το throttling και κατέβαζε τη συχνότητα .

Πώς με έπιασε και είπα να δώ πόσο ψηλά όρια έχει η cpu ,μιας και γενικά η intel φημίζεται για αυτό και απενεργοποιώ το cpu throttling και ενεργοποιώ της asrock το vdrop control ( μάλλον αυτό μας έφαγε...) . Τρέχω prime για λίγη ώρα και οι θερμοκρασίες δεν ξεπέρασαν τις 35 για mobo και 55 για cpu .βάζω να τρέξει καπάκι και intel burntest σε standard και όλα μια χαρά .Βάζω καπάκι intel burntest στο high και ενω δεν μου είχε ανεβάσει πάνω απο 75 per core ,σβήνει ο υπολογιστής και αυτό ήταν .... Μάλλον μας άφησε η mobo θεωρώ παρα η cpu . πατάω ν ανάψει αλλα κάνει πώς πάει να ανάψει και σβήνει ακαριαία .τη δεύτερη φορά αμα πατήσεις δεν κάνει τίποτα . πρέπει να κλείσω psu , να το ξανανάψω και ξανα τα ίδια. δοκίμασα χωρίς μνήμες κάρτες,clear csmos κ.τ.λ το ίδιο .οι πυκνωτές όλοι μια χαρά . Καμένο δεν μυρίζει . Μονο αμα βγάλω το 12v απο τη mobo πέρνει ρεύμα το υπόλοιπο σύστημα (fans,σκληροί κ.τλ) . Αλλα χωρις καρτα γραφικών και μνήμες ουτε κάνει bip ,ουτε εμφανίζεται τίποτα στο lcd poster της μητρικής . οπότε μάλλον καπούτ μητρική . :innocent::innocent:

να αλλάξω ξανα μητρική δεν το κόβω ... τσάμπα τα λεφτά όποτε μάλλον μας βλέπω για αλλαγή socket . Θελω να ελπίζω οτι φρεσκοαγορασμένες μου geil ddr3 8gb 1600mhz και η MSI HAWK να μην πάθαν τίποτα γιατι θα είναι μεγάλο το πλήγμα .

Εχω να πάθω τέτοια ήττα πολλά χρόνια όταν ακολουθώντας στο the lab τα τρελά του Hipro και πορωμενος απο μια συζήτηση περι παρακολούθησης της θερμοκρασιας της cpu βάζωντας το σένσορα ανάμεσα στα πινάκια της cpu ,βραχυκύκλωσε η cpu και τα είχα πάρει όλα στο χέρι ...:wall:

Σκέφτομαι να αποφύγω 2011 λόγω αυξημένου budget και δεν ξέρω αν οι μνήμες μου έχουν αξία στο quad-channel

και προσανατολίζομαι στα εξής :

socket 1155 me cpu i7 2600k ή2700k ( για 20 ευρώ μπορεί να αντέχει μεγαλύτερα ζόρια)

motherboard χάζευα μία απο τις παρακάτω :

1.ASUS Maximus IV GENE-Z/GEN3, 90-MIBHL0 .Την έχει το e-gate 170 euro.

2.Gigabyte Z68XP-UD4 (GA-Z68XP-UD4) στα 200euro. Μπορώ να πώ οτι εντυπωσιάστικα απο την πληθώρα των χαρακτηριστικών

3.ASROCK P67 FATAL1TY PROFESSIONAL, B3, s1155 sta 206 ευρώ

Και οι τρεις φαίνονται σκυλιά για overclocking εμπειρίες.

Τροφοδοτικό για να καλύψω τυχόν ερώτηση έχω της XFX to 850 και τα θεωρώ οτι θα τα σηκώνει μια χαρά.

Τέλος σίγουρα θα χρειαστώ νέο cpu waterblock για βάλω της therlmatake to bigwater που εφοδίαζε το armor μου στη νέα cpu . Θεωρώ οτι είναι κρίμα να το πετάξω ,είχα πολύ καλές θερμοκρασίες στο q9550. Δεν ψύχω τίποτα άλλο ,παρα μόνο cpu ,οπότε λογικά θα πρέπει να καλύπτει το φόρτο του i7. Κανα μαγαζί εδώ στην Αθήνα για waterblock έχει ,ή πρέπει να παραγγείλω απο e-world;

Όλα αυτά λογικά με ένα 600αρι καθάρισα μάλλον!!!:hmm:

Βέβαια όλα αυτά είναι δικές μου σκέψεις . Περιμένω και καμια δική σας και βλέπουμε...

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ οτι άμα είχε καεί τελείως το τροφοδοτικό ,με το που θα έβγαζα το 8pin ρευμα δεν θα αναβαν ανεμιστηρες ,υδροψυξη , usb, σκληροί κ.τ.λ . Αν πάλι πουμε οτι κάηκε το μεμωνομένα το 8pinο rail , λογικα οταν αποσυνδεσα τα πάντα για να μειώσω το load και έβαλα άλλη 8pin τροφοδοσία θα έπαιρνε τουλάχιστον μπρός . Σαφώς , θα προσπαθήσω να δανειστώ απο ένα γνωστό μου τροφοδοτικό , ή θα ψάξω να βρώ μια παλιά s775 μητρική που είχα , μην τυχόν και βρώ τι έχει γίνει ,αλλα κάτι μου λέει οτι δεν το γλυτώνω...

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να κάηκε οτιδήποτε μέσα στο τροφοδοτικό. Ξεκίνα απο χαμηλά και αν φταίει τελικά το τροφοδοτικό δώσε μου 100 απο τα 600 που σκεφτόσουν να πετάξεις... χαχαχα...

Χαλάρωσε γιατί μπορεί να μην είναι τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Δανέιστηκα το σύστημα ενός φίλου μου και έκανα τις απαραίτητες δοκιμές .

- PSU Οκ!

- Ram δεν μπόρεσα να δοκιμάσω ,μιας και η δική του mobo ήταν ddr2,αλλα νομίζω οτι θα έιναι εντάξει .

- MOBO Καπούτ . δεν ξεκίνησε καθόλου με την άλλη CPU.Δείχνει να έχει καεί η τροφοδοσία της cpu .

- CPU ,σχεδόν καπούτ . Πόσταρε το άλλο σύστημα κανονικά με τον Q9550 , μπήκα bios χαρούμενος . Λέω τη γλύτωσε η CPU άλλα πού τέτοια τύχη .... Μπαίνω system monitor και βλέπω τη θερμοκρασία που ήταν ήδη 45 να χτυπάει τα δευτερόλεπτα και να φτάνει τους 80+ σε χρόνο ρεκόρ . Έκλεισα το σύστημα να αποφύγουμε τα χειρότερα . Δυστυχώς προφανώς η CPU έπαθε ανεπανόρθωτη ζημιά ...

Οπότε τελικά πάμε για mobo + cpu . Λέω να προσπαθήσω να περιμένω τους ivy ,να δώ οι τιμές πώς θα διαμορφωθούν . Για την ώρα netbook me atom 1,5 και 1 gb ram ..... Αποτοξίνωση ....αν και μου λείπει ο BAZO .:weep::weep:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.