Jump to content



Bit-perfect playback χωρίς παραχωρήσεις


Martyras

Recommended Posts

Μπορεις να εχεις bit-perfect εαν ορισεις στα windows τα bit και τα Hz που εχει το σημα που αναπαραγεις.

Εαν στελνεις ως ψηφιακο σημα dolby 'η dts δεν παιζει ρολο.

.

Link to comment
Share on other sites

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος τρόπος να έχεις bit-perfect playback χωρίς όμως να γίνονται mute οι ήχοι των windows, flash player, broswers και λοιπών προγραμμάτων.:hmm:

Εξαρτάται τι εννοείς με το bit-perfect (σε ποιο βαθμό δηλαδή) και τι ακριβώς θέλεις να αναπαραγεις.

Για Hi-End ήχο π.χ. εγώ χρησιμοποιώ αυτό --> http://www.m2tech.biz/hiface.html

το οποίο έχει δικό του clock για μειωμένο jitter, kernel mode drivers για να μην περνάει το σήμα από το μίκτη των windows και αλλοιώνεται κλπ κλπ (μπορείς να διαβάσεις στη σελιδα του προϊόντος).

Για πιο μικρές απαιτήσεις μπορείς να παίξεις και με την κάρτα ήχου σου. Στην περίπτωση αυτή όμως το "perfect" θα είναι ευφημισμός.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι καθώς ακούω τα τραγούδια στο foobar2000 να μην χρειάζεται να κάνω αλχημείες για να δω ένα βίντεο στον firefox.

Ψάχνοντας στο νετ δεν βρήκα κάποια λύση έκτος αυτής:

x-fi(audo creation mode)-dac-speakers

Σκοπός μου είναι να έχω ένα setup pc-dac-speakers χωρίς όμως να εχω δώσει τόσα χρήματα και η χρήση του pc να αποκτήσει ιδιοτροπίες.

Στην τελική η ερώτηση που θα έπρεπε να κανω εξ' αρχής είναι αν αξίζει όλη αυτή η φασαρία με το bit perfect playback ή απλά είναι το κερασάκι στην τούρτα;

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις καλό DAC, προενισχυτή, ενισχυτή και ηχεία, μαζί με κατάλληλα καλώδια, τότε αξίζει τον κόπο να πάρεις και ένα Hiface. Εγώ μπορώ να ακούω όλους τους ήχους του υπολογιστή μου με αυτόν τον τρόπο και να στέλνω από το foobar2000 μουσική στο σύστημα παρακάμπτωντας εντελώς τα windows.

Αν όμως έχεις ηχεία για υπολογιστή, τσάμπα ασχολείσαι, δε θα δεις κάποια διαφορά διότι το ποιοτικό σου bottleneck είναι σε πολλά άλλα σημεία πριν από αυτό που ψάχνεις.

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται τι εννοείς με το bit-perfect (σε ποιο βαθμό δηλαδή) και τι ακριβώς θέλεις να αναπαραγεις.

Ή είναι bitperfect κάτι ή δεν είναι. Να μην γίνεται resampling το σήμα είναι ουσιαστικά το bitperfect(και να μένουν ίδια τα μπιτ). Δεν υπάρχουν βαθμοί. Εκτός και αν αναφέρεσαι στο jitter. Το clock jitter είναι θέμα του dac της κάθε κάρτας, αλλά με τα τωρινά τεχνολογικά δεδομένα είναι αρκούντως χαμηλό.

[MENTION=6537]Mart[/MENTION]yra

Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται. Η εφαρμογή(π.χ. foobar) παίρνει τον αποκλειστικό έλεγχο σε κάθε περίπτωση. Σε μένα που έχω xonar η κάρτα δεν υπακούει καν στο πρόγραμμά της. Όλα ρυθμίζονται μέσω του foobar. Ακόμα και το sample rate. Αν δεν υπάρχει αποκλειστικός έλεγχος τότε δεν γίνεται να μιλάμε για bitperfect playback. Με παλιούς drivers η xonar έπαιζε έτσι όπως το θες. Με τους τελευταίους όχι.

Κάνε απλά αυτό που σου λέει ο Nix για να μην γίνεται resampling ο ήχος του foobar. Ούτως ή άλλως τα βίντεο στο youtube είναι 44.1Khz. Και πάλι οι αλλοιώσεις είναι πολύ μικρές και δεν ακούγονται. Ο αδύναμος κρίκος σε αυτό το θέμα είναι τα αυτιά σου.

Να ξέρεις πάντως ότι αν στέλνεις σήμα σε εξωτερικό dac σε συμφέρει το ποιοτικό upsampling του foobar(24μπιτ 96 Κηζ μέσω plugin). Γιατί έτσι ελαχιστοποιείς την σημασία των λαθών που εισάγει το καλωδίο και τα οποία δυστυχώς δεν διορθώνονται από το dac.

Link to comment
Share on other sites

Μια ακομα λυση ειναι η χρηση δυο καρτων.Η μια μπορει να ειναι η ενσωματωμενη στη μητρικη και η αλλη μια επιπροσθετη.

Το foobar μπορει να ειναι ορισμενο να αναπαραγει μεσω της επιπροσθετης με χρηση asio,αρα παρακάμπτονται οι μικτες των windows και της καρτας.

Στα windows θα ειναι ορισμενη ως default η αλλη.

Απαιτουνται ομως δυο ζευγαρια ηχεια.Το ενα θα ειναι για τους ηχους των windows και αλλων προγραμματων και το αλλο για αναπαραγωγη μουσικης.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.