Jump to content



Πρόβλημα με Asus P8Z68V-Pro


kxanthop

Recommended Posts

Παρακαλώ τη βοήθεια σας για ένα πρόσφατο πρόβλημα που εμφανίστηκε στο σύστημά μου: μετά τη διαδικασία απενεργοποίησης του υπολογιστή κι ενώ το λειτουργικό φαίνεται να κλείνει κανονικά, ο υπολογιστής παραμένει εν λειτουργία (ανεμιστήρες, LEDs κτλ). Ο μοναδικός τρόπος να σβήσει το σύστημα είναι η παρατεταμένη πίεση του πλήκτρου ενεργοποίησης. Το ίδιο συμβαίνει κι όταν ο υπολογιστής τίθεται σε κατάσταση Hibernate. Σε αυτήν την περίπτωση η οθόνη σβήνει, αλλά οι ανεμιστήρες παραμένουν εν λειτουργία και για να επανεκκινήσει το σύστημα πρέπει να απενεργοποιηθεί ο υπολογιστής με παρατεταμένη πίεση του πλήκτρου ενεργοποίησης και στη συνέχεια να επανεκκινηθεί, οπότε ξεκινάει το resume των windows.

Το όλο πρόβλημα μοιάζει με το παλιό πρόβλημα που εμφανιζόταν στα XP, όταν δεν ενεργοποούνταν η επιλογή APM στα Windows. Προσπάθησα να βρω κάτι αντίστοιχο στα Windows 7, αλλά δε βρήκα. Επίσης στο bios δε βρήκα κάτι σχετικό, ενώ το reset στα default settings δεν απέδωσε.

Το σύστημα αποτελείται από τη μητρική P8Z68V-Pro (με bios BIOS 3203), CPU Intel 2600Κ, RAM Corsair XMS 3 (2x4 Gb, 1333 MHz), GPU Twintech 450 GTS, με λειτουργικό Win 7 Pro 64 bit. Μέχρι πρότινος (ακόμα και μετά την ανανέωση του bios) το σύστημα λειτουργούσε δίχως κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε μετά την προσθήκη της κάρτας γραφικών (έως τότε χρησιμοποιύσα την onboard κάρτα γραφικών του επεξεργαστή).

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.