Jump to content



ati 6850 vs nvidia cuda/physics


Dj_Seps

Recommended Posts

Καλημέρα στο forum, επειδή μου "κάηκε" η 8800gt(ενώ παίζει κανονικά σε 2d στα 3d κρασάρει γεμίζοντας την οθόνη με πολύχρωμες κουκκίδες και μετά πετάει μπλε οθόνη) λέω να περάσω στην ati 6850,Το θέμα είναι πως έχω βολευτεί με cuda/physics της nvidia και ρωτάω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην ati η γενικά αν θα συναντήσω κάποιο πρόβλημα σε επιδόσεις. Γενικά τι παίζει με τις εν λόγο τεχνολογίες?

Link to comment
Share on other sites

Για τα παιχνίδια μη σε στεναχωρεί καθόλου. Η 6850 έχει τρελή διαφορά από την 6850.

Physx = χρησιμοποιεί την κάρτα γραφικών (nvidia) για περισσότερο πολύπλοκη φυσική ingame. Δε το χρησιμοποιούν πολλα παιχνίδια, και με την 8800gt σαν μόνη κάρτα, δε θα το αξιοποιούσες ιδιαίτερα ούτως ή αλλως.

Cuda = χρησιμοποιεί την κάρτα γραφικών για υπολογισμούς σε διάφορες εφαρμογές αντί για τον επεξεργαστή. Τέτοιες εφαρμογές ειναι π.χ. encoding. Πάλι, μιας και η 8800 είναι όλιγον αρχαία κάρτα πλέον, δε κέρδιζες και πολλά. Έχει αντίστοιχη τεχνολογία και η 6850 που θα πάρεις, απλά μιας και είναι πιο καινούρια και πολυ πιο ισχυρή κάρτα, έχει και μεγαλύτερο αντίκτυπο. Με λίγα λόγια μη σε απασχολεί.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.