Jump to content



Προβλημα με την οθονη


NiRou

Recommended Posts

Καλησπερα εδω και καιρο η οθονη μου εχει προβλημα..Κατα καιρους οταν ανοιγα τον υπολογιστη η οθονη γυρναγε στο power saving mode με αποτελεσμα να ειναι μαυρη.Το προβλημα αυτο εξαφανιστηκε ομως τωρα πια οταν ανοιγω τον υπολογιστη παραμενη μαυρη και πολλες φορες οταν φτανει να βαλω τον κωδικο επανερχεται.Αλλες φορες δεν επανερχεται καθολου και αλλες φορες λειτουργει κανονικα και αλλες φορες οταν κλεινω την οθονη για να μην καιει ρευμα παλι γινεται μαυρη.Χθες ομως ηταν ολη την ωρα μαυρη,οσο και να εβγαλα την μπαταριουλα οσο και να το αφησα εκτος μπριζας και να αδειαζα τους πυκωτες οσο τα απειρα restart τιποτα..Οταν ομως κλεινω το κουμπακι και την ανοιγω στελνει σημα για κλασματα του δευτερολεπτου και μετα σβηνει.Πιστεψα οτι θα εφταιγε η καρτα γραφικων και ετσι συνδεσα το laptot αλλα και παλι τα ιδια.Εγγυηση δεν εχω.Μηπως ξερετε τι εχει??

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον θα χάλασε το τροφοδοτικό της οθόνης. Το έχω πάθει σε οθόνη Sony. Δεν θυμάμαι τη ακριβώς πλήρωσα για την επισκευή αλλά αν το πας για σέρβις μπορούν να κάνουν ένα ελεγχο πρώτα και να σε πάρουν τηλ πρην προχωρησουν. Μάλλον δεν θα αξίζει γιατί με 100 παίρνεις καινούρια με εγγύηση 3 χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

εγω θα σου προτεινα να την ανοιξεις και να δεις την πλακετα της ,οπως επισης και να ποσταρεις μια φωτο αυτης.υπαρχει θεμα μεσα στο φορυμ με επισκευη οθονων.

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά από που θα βρει ανταλλακτικό πλακέτα?

οι πλακετες τροφοδοσιας των οθονων και γενικα ολων των συσκευων αποτελουνται κυριως απο πυκνωτες,αντιστασεις,τρανζιστορ και διαφορα αλλα εξαρτηματα κοστους περιπου 20 λεπτων του ευρω,τα οποια τα βρισκεις ευκολα σε ενα μαγαζι με ηλεκτρονικα.επομενως επισκευαζεται ευκολα με τα καταλληλα εργαλεια,και ειναι αρκετοι που εχουν επισκευασει με παρα πολυ μικρο κοστος την οθονη του,χωρις να εχουν ιδιαιτερες γνωσεις μικροηλεκτρονικης

Δεν σκοπευω να την παω τεχνικο θα παρω καινουρια.Και δεν θα με χαλαγε αν μπορουσα να την φτιαξω μονος μου τα εργαλια τα απαραιτητα τα εχω..

Ποιο ειναι το μοντελο την οθονης σου?

Link to comment
Share on other sites

Λογικα τροφοδοτικό πρέπει να είναι, το ίδιο έπαθα πρόσφατα με τη δικιά μου LG και την έχω στον μάστορα...Για κόστος, μιας και δεν πιάνουν τα χέρια μου, γύρω στο 50άρικο....

Link to comment
Share on other sites

Το προβλημα ειναι οτι δεν ειναι ολη την ωρα μαυρη αλλα ουτε δεν μαυριζει οποτε θελει.Οταν ανοιγω τον υπολογιστη δειχνει το bios για κλασματα και μαυριζει μεχρι να φορτωσουν τα windows οπου αναβει για κλασματα παλι και σβηνει..Πολυ παραξενο...:hm:

Link to comment
Share on other sites

λογικά, είναι κάποιος πυκνωτής στην πλακέτα του τροφοδοτικού της οθόνης σου. Είναι σχετικά εύκολο να το επισκευάσεις μόνος σου, αν έχεις τα εργαλεία. Αρχικά, θα ανοίξεις την οθόνη σου, και θα κοιτάξεις τους πυκνωτές, και αν βρεις κάποιον που έχει ''φουσκώσει'', θα πας να αγοράσεις έναν ίδιο και θα τον αλλάξεις. Κόστος, 3-5 ευρώ, τουλάχιστον σε μια Nec που έκανα. Αν έχεις απορίες για το πώς και τι, υπάρχουν αναλυτικά βίντεο στο Youtube.

Link to comment
Share on other sites

Είναι μερικές φορές που ένας πυκνωτής αν και είναι χαλασμένος δεν έχει "σκάσει".

Δες για παράδειγμα εδώ:

P2329_01_06_12.jpg

Χαλασμένος φαίνεται μόνο ο πρώτος, κοίτα όμως από την κάτω μεριά:

P2330_01_06_12.jpg

Οι δυο πρώτοι είναι χαλασμένοι, ο πρώτος -που είναι αυτός που έσκασε- με τον τελευταίο δεν έχουν και μεγάλη διαφορά, όμως κοίτα τον μεσαίο...

a%3E

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Συγνωμη που ανακινω ενα τοσο παλιο θεμα αλλα οι καιροι δυσκολοι και πια μονοι μας πρεπει να βγαλουμε ακρη.

Εχω μια LG L1730S η οποια δουλθει κανονικα απλα καθε λιγο κανει ενα παρομοιο προβλημα εκει που παιζει σβηνει για κανα 4-5 δευτερα και ξαφνικα ξανα αναβει.Σαν να χανει το σημα..το power ειναι παντα πρασινο.Τι λετε ειναι τροφοδοτικο η πλακετα ?

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.