Jump to content



Πιθανό project zero db σε ένα HTPC...


Zarko1

Recommended Posts

Καταρχήν θέλω να πω ότι δεν είμαι σίγουρος εάν αυτή είναι η σωστή κατηγορία για το project, μια και αφορά πολλλαπλές κατηγορίες των pc, εάν οι mods κρίνουν διαφορετικά, ας μετακινήσουν το θέμα σε οποιαδήποτε κατηγορία κρίνουν σκόπιμο.

Παιδιά, θα ήθελα τη βοήθεια των εξειδικευμένων HTPCάδων, σε ένα project που σκέπτομαι να υλοποιήσω. Αφορά το δεύτερο HTPC μου, είναι στημένο στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού και ταΐζει έναν προβολέα ή ένα μικρό μόνιτορ ανάλυσης 1366x768 αντίστοιχα. Αυτό που θέλω να κάνω, είναι να μετατρέψω το συγκεκριμένο HTPC σε ένα ακουστικά νεκρό μηχάνημα, δηλαδή με μηδέν db θόρυβο. Εάν αυτό μπορεί να γίνει φυσικά, δεν είμαι καθόλου σίγουρος για αυτό!

Το HTPC αυτό στήθηκε αρχές του 2009 και η σύνθεσή του είναι η εξής:

α. Case: Moneual MonCaso 301

β. Μητρική: GIGABYTE GA-MA78GM-S2H

γ. CPU: AMD ATHLON 64 X2 7750 2.7GHZ DUAL-CORE

δ. CPU cooler: SCYTHE SCSK-1000 SHURIKEN

ε. Μνήμη: GEIL GB22GB6400C4DC DDR2 2GB (2X1GB) BLACK DRAGON PC6400 800MHZ DUAL CHANNEL KIT

ζ. Κάρτα γραφικών: ATI Radeon HD5450 Silent 1GB DDR3 PCI-E VGA DVI HDMI (Asus) (η έκδοση με τα 512ΜΒ μνήμη)

η. Σκληρός: WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA2

θ. Τροφοδοτικό: THERMALTAKE W0136 TR2 RX 500W CABLE MANAGEMENT

ι. Blu-ray drive: LG GGC-H20L BLU-RAY COMBO BLACK RETAIL

Η χρήση του HTPC περιορίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο να παίζει ασυμπίεστα Blu-ray με οποιονδήποτε τρόπο, δηλαδή: Blu-ray ISO ή δομές Blu-ray μέσω δικτύου από άλλο pc ή να παίζει δισκάκια Blu-ray μέσω του LG. Άντε και λίγο σερφάρισμα μέσω Firefox, μου αρέσει να σερφάρω στις 84 ίντσες του προβολέα!

Δεν παίζω ΠΟΤΕ παιχνίδια και δεν με ενδιαφέρουν στο ελάχιστο. Τα μοναδικά προγράμματα λοιπόν που θα εγκατασταθούν είναι τα εξής: anydvd, virtual clone drive, Powerdvd 11 (ίσως και το 12), Total Media Theater 5 και Firefox. Απολύτως τίποτε άλλο δεν μου χρειάζεται.

Ο τρόπος που προσεγγίζω το θέμα είναι ο εξής: Από όλα τα παραπάνω, θέλω να κρατήσω μόνο α) το κουτί της Moneual το οποίο λατρεύω εμφανισιακά, και δεν θέλω να αποχωριστώ, β) το Blu-ray drive της LG. Αξιόπιστο και αθόρυβο στην λειτουργία του, γ) την κάρτα γραφικών της Asus. Πέρα από το ότι είναι passive, αποδίδει εξαιρετική εικόνα στα πατερνάκια αναφοράς, δεν το συζητώ καν να την αντικαταστήσω!

Όλα τα υπόλοιπα components απλά παίρνουν πόδι! Η πρώτη αλλαγή που πρέπει να γίνει φυσικά, μια και είναι η βάση μας για να πατήσει όλο το project, είναι η αλλαγή του τροφοδοτικού με κάποιο passive. Το έχω βρει ήδη και είναι το Silverstone SST-ST30NF. Θα προτιμούσα βέβαια κάποιο σε μαύρο χρώμα και με αποσπώμενα καλώδια τροφοδοσίας, αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι, και μια και το Silverstone βρέθηκε σε πολύ καλή τιμή, αποφάσισα να το τσιμπήσω.

Ο σκληρός της WD 640GB θα αλλαχτεί φυσικά (μια και ακούγεται αρκετά στην λειτουργία του) με κάποιον ssd στα 60GB χωρητικότητα, θεωρώ ότι είναι overkill οποιαδήποτε μεγαλύτερη χωρητικότητα, εφόσον δεν χρειάζεται. Θα εγκατασταθούν Windows 7 64bit Ultimate, καθώς και όλα τα προγράμματα που ανέφερα παραπάνω. Το πολύ να φτάσουμε λοιπόν στα 20-25GB για το λειτουργικό.

Σαν μνήμη θα μπει ένα οποιοδήποτε σετάκι 4GB DDR3 (2x2GB).

Και εδώ μπαίνουμε τώρα στα δύσκολα. Όλα τα λεφτά είναι η επιλογή της CPU, που πρέπει να είναι όσο πιο «κρύα» είναι δυνατόν! Το MonCaso έχει καθαρό ύψος εσωτερικά εννέα μόλις εκατοστά, επομένως το μέγιστο ύψος της ψύκτρας που θα τοποθετηθεί, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από εφτά εκατοστά. Πρέπει να διαλέξουμε λοιπόν ένα σετ CPU-ψύκτρας ύψους εφτά εκατοστών, που να διατηρεί κάποιες ελπίδες να παίξει passive.

Κι εδώ είναι που χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Την προσοχή μου τράβηξε αρχικά ο αναμενόμενος πολύ σύντομα i3-3225, που είναι στα 22nm και με TDP 55 watt, αλλά αμέσως μετά πρόσεξα τους i3-2100T και i3-2120T που είναι μεν στα 32nm, αλλά μόλις στα 35 watt TDP!!! Ποιος συνδυασμός από τις παραπάνω CPU, θεωρείτε ότι είναι ο καλύτερος υποψήφιος για να παίξει passive; Ή μήπως κάνω λάθος, και υπάρχουν άλλες CPU με καλύτερες πιθανότητες;

Ύστερα είναι είναι φυσικά το θέμα της ψύκτρας. Εγώ δεν γνωρίζω άλλη υποψήφια, πέρα από τη νέα Noctua με τα 6,6 εκατοστά ύψος (χωρίς τον επάνω ανεμιστήρα φυσικά). Η συγκεκριμένη ψύκτρα έχει και το πλεονέκτημα ότι στην περίπτωση που η CPU δεν τα καταφέρνει τελικά να παίξει passive, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ο κάτω μικρός ανεμιστήρας της, ρυθμισμένος φαντάζομαι σε πολύ χαμηλές στροφές (700-800), έτσι ώστε να περνάει ακουστικά απαρατήρητος. Υπάρχει άλλη καλύτερη λύση σε αυτό το ύψος;

Τέλος, εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα ηλεκτρικά φορτία του MonCaso αυτή τη στιγμή με την τωρινή του σύνθεση, κάτω ακριβώς από τις συνθήκες που με ενδιαφέρουν, δηλαδή αναπαραγωγή Blu-ray. Έχουμε και λέμε:

α) αναπαραγωγή Blu-ray από τον εσωτερικό σκληρό με το Powerdvd 11 (συνολική κατανάλωση περίπου 96 watt, και χρήση cpu 5-10%).

Powerdvd11_harddisk.jpg

β) αναπαραγωγή Blu-ray από τον εσωτερικό σκληρό με το Total Media Theater 5 (συνολική κατανάλωση περίπου 105 watt και χρήση cpu 20-25%).

TMT5_harddisk.jpg

γ) αναπαραγωγή Blu-ray από το Blu-ray drive της LG με το Total Media Theater 5 (συνολική κατανάλωση περίπου 106 watt και χρήση cpu 20-25%).

TMT5_LG.jpg

Με τη νέα μητρική και CPU, καθώς και τη χρήση του ssd και αναπαραγωγή Blu-ray μέσω δικτύου τουλάχιστον, αυτά τα φορτία θα κατέβουν φυσικά, το ερώτημα βέβαια είναι το πόσο. Το ιδανικό θα ήταν να κατέβαιναν στα 60 έως τα 80 watt, στα οποία το Silverstone είτε θα μείνει εντελώς κρύο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος δηλαδή, είτε απλά θα χλιαρώσει στο εξωτερικό του case, μην επιβαρύνοντας έτσι με υψηλές θερμοκρασίες το εσωτερικό του MonCaso, όπως μπορείτε να δείτε από αυτό το review.

UPDATE 1: To Silverstone passive τροφοδοτικό μου ήρθε και τοποθετήθηκε ήδη με επιτυχία στο MonCaso. Όλα πήγαν καλά, πλην ενός θέματος: με τα τωρινά φορτία από 95 watt idle έως 150 watt full load ζεσταίνεται δυστυχώς αρκετά! Δεν ψήνεται βέβαια, αλλά μετά από 1-2 ώρες αναπαραγωγή Blu-ray, η θερμοκρασία στο πίσω μέρος του έχει ανέβει αρκετά. Δεν έχω θερμόμετρο για να μετρήσω την θερμοκρασία του στο εξωτερικό κουτί του, αλλά υπολογίζω ότι πρέπει να ανεβάζει τουλάχιστον 10-15 βαθμούς πάνω από την θερμοκρασία περιβάλλοντος. Άρα επιβαρύνει με θερμοκρασίες το εσωτερικό του MonCaso. Οι πρώτες δοκιμές έγιναν με συνθήκες καύσωνα βέβαια.

Εδώ βλέπετε το MonCaso στο πρώτο στήσιμο με το τροφοδοτικό της Thermaltake to 2009. η διαχείριση των καλωδίων βέβαια, είναι απλά τραγική! :tomato:

MonCaso_first_setup.jpg

Ενώ εδώ το βλέπετε με το passive τροφοδοτικό της Silverstone τοποθετημένο. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα και με τα καλώδια σε ένα τόσο μικρό κουτί, νομίζω ότι το αποτέλεσμα δεν είναι και πολύ άσχημο. :bigsmile:

MonCaso_Silverstone.jpg

Εδώ να πω ότι δεν περίμενα να ζεσταίνεται τόσο το Silverstone, είχαμε βάλει πριν κάποια χρόνια το 450άρι passive τροφοδοτικό της Silverstone σε ένα απίστευτο HTPC που είχαμε στήσει στο κουτί-ναυαρχίδα της Origen το S21T, και παρόλο που είχε να αντιμετωπίσει πολύ μεγαλύτερα φορτία, από 150 έως 200 watt τουλάχιστον, δεν έπαιρνε κυριολεκτικά χαμπάρι και το εξωτερικό του κουτί έμενε εντελώς παγωμένο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος! Βέβαια, το είχαμε στήσει Γενάρη μήνα, μέσα στο καταχείμωνο, δεν έλεγξα ποτέ τη συμπεριφορά του τροφοδοτικού σε συνθήκες καύσωνα!

Ελπίζω πάντως ότι με τον i3-2100T να κατέβω σε συνολικά φορτία από 50 watt idle έως 70 watt μάξιμουμ μια και η Asus HD5450 φαίνεται να καταναλώνει 20 watt μάξιμουμ, οπότε και η συμπεριφορά του Silverstone να αλλάξει προς το καλύτερο, και να ζεσταίνεται πολύ λιγότερο.

Τι λέτε παιδιά, θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας, έχουμε κάποιες ελπίδες να το κάνουμε να παίξει εντελώς passive καταρχήν, με αυτά τα δεδομένα;

Link to comment
Share on other sites

Το fanless τροφοδοτικό δεν είναι λύση για μένα. Ακριβώς για το λόγο του όταν ζορίζεται και είναι και λίγα τα watt τότε ζεσταίνεται και παραπάνω.

Καλύτερα να έπαιρνες λίγο πιο μεγάλο τροφοδοτικό fanless είτε κάποιο τροφοδοτικό που γίνεται αθόρυβο σε idle και κατανάλωση κάτω απο 100watt.

Έτσι και αλλιώς όταν βλέπεις ταινία δεν ακούς τον ελάχιστο θόρυβο του τροφοδοτικού.

Γιαυτό το λόγο είχα πάρει εγώ της silverstone το 400άρι με fan όμως.

Link to comment
Share on other sites

Το fanless τροφοδοτικό δεν είναι λύση για μένα. Ακριβώς για το λόγο του όταν ζορίζεται και είναι και λίγα τα watt τότε ζεσταίνεται και παραπάνω.

Καλύτερα να έπαιρνες λίγο πιο μεγάλο τροφοδοτικό fanless είτε κάποιο τροφοδοτικό που γίνεται αθόρυβο σε idle και κατανάλωση κάτω απο 100watt.

Έτσι και αλλιώς όταν βλέπεις ταινία δεν ακούς τον ελάχιστο θόρυβο του τροφοδοτικού.

Γιαυτό το λόγο είχα πάρει εγώ της silverstone το 400άρι με fan όμως.

Για το θέμα fanless τροφοδοτικό ή όχι, δεν τίθεται καν θέμα, ο άρχικός μου στόχος μου είναι ένα HTPC με μηδέν db θόρυβο, θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν να το πετύχεις αυτό με ένα τροφοδοτικό με ανεμιστήρα.

Για το θέμα του μεγέθους του τροφοδοτικού πάντως έχεις δίκιο, είχα θεωρήσει κι εγώ αρχικά ότι θα έπρεπε να πάρω κάποιο 450 ή και 500άρι fanless, αλλα είπαμε, οι καιροί είναι δύσκολοι...

Πάντως, αν τελικά κατέβουμε σε φορτία από 50 έως 70 watt, θεωρώ ότι ακόμα και το 300άρι πρέπει να είναι αρκετό, χωρίς να ζεσταίνεται πολύ. Θα δείξει...

Link to comment
Share on other sites

Εχω τον 2120..με fanless psu 400αρι(nesteq)

Σαν καταναλωση ειμαι καπου στα 45watt ..idle...και καπου στα 70 prime.(2 μηχανικοι -προς το παρων και 16γβ ραμ)

Δεν τιθεται θεμα τροφοδοτικου.Και μεγαλο ειναι κατ εμε.

Αν θες να παρεις αλλο psu ...παρε ειτε καποιο brick 120-160watt ειτε καποιο sfx 250watt.

(βγαινει ενα χρυσο της fsp σε νορμαλ λεφτα απο εξω βεβαια μιας και η ελλαδα προτιμαει LC)

Link to comment
Share on other sites

Να διαβάζουμε και καμιά είδηση, τόσο κόπο κάνουν τα παιδιά να τις βρουν και να τις μεταφράσουν :p

http://www.thelab.gr/eidiseis/to-neo-micro-tower-v2-fanless-tis-110846.html

Σωστός, αλλά είπα ήδη ότι μου αρέσει εμφανισιακά το MonCaso και δεν θέλω να το αλλάξω. Αν δεν τα καταφέρω τελικά με αυτό το κουτί να παίξει εντελώς passive, απλά θα συμβιβαστώ με την ιδέα να παίξει π.χ., με την ψύκτρα της Noctua και τον κάτω ανεμιστήρα της...

Link to comment
Share on other sites

Εχω τον 2120..με fanless psu 400αρι(nesteq)

Σαν καταναλωση ειμαι καπου στα 45watt ..idle...και καπου στα 70 prime.(2 μηχανικοι -προς το παρων και 16γβ ραμ)

Δεν τιθεται θεμα τροφοδοτικου.Και μεγαλο ειναι κατ εμε.

Αν θες να παρεις αλλο psu ...παρε ειτε καποιο brick 120-160watt ειτε καποιο sfx 250watt.

(βγαινει ενα χρυσο της fsp σε νορμαλ λεφτα απο εξω βεβαια μιας και η ελλαδα προτιμαει LC)

Ουπς! Αυτό είναι ενθαρρυντικό μήνυμα! :T:

Σε ποιο κουτί παίζεις τον 2120; Και με ποια ψύκτρα; Βάλε και καμιά φωτό, εάν είναι δυνατόν.

Μια χαρά θεωρώ ότι θα είμαι με το Silverstone, εφόσον δεν θα ζεσταίνεται τόσο όσο τώρα...

Link to comment
Share on other sites

μαμα ψυκτρα η οποια ειναι αθορυβη ..σε ζεστο περιβαλλον 31-32 ambient (λαρισα γαρ)

37 idle-ing..με τον ανεμστηρα απλα να γυριζει.

Aπο κουτι θα σε στεναχωρησω καθοτι μου εχει ξεμεινει το cosmos S απο το προηγουμενο setup .

(ακομα δεν εχω κατασταλλαξει αν θα παω σε itx με αλλαγη μητρικης ή σε καποιο micro κουτακι.Ανεμηστηρες εχω μονο τον στο cage για τους δισκους και της μαμας ψυκτρας.

O πισω εχει αποσυνδεθει και ο πλαινος ξεκουραζεται εδω και χρονια σε καποιο ραφι..

υ.γ

για καρτα γραφικων μαμα ιντελ..

Link to comment
Share on other sites

μαμα ψυκτρα η οποια ειναι αθορυβη ..σε ζεστο περιβαλλον 31-32 ambient (λαρισα γαρ)

37 idle-ing..με τον ανεμστηρα απλα να γυριζει.

Aπο κουτι θα σε στεναχωρησω καθοτι μου εχει ξεμεινει το cosmos S απο το προηγουμενο setup .

(ακομα δεν εχω κατασταλλαξει αν θα παω σε itx με αλλαγη μητρικης ή σε καποιο micro κουτακι.Ανεμηστηρες εχω μονο τον στο cage για τους δισκους και της μαμας ψυκτρας.

O πισω εχει αποσυνδεθει και ο πλαινος ξεκουραζεται εδω και χρονια σε καποιο ραφι..

υ.γ

για καρτα γραφικων μαμα ιντελ..

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. :T:

Από τα λεγόμενά σου, συμπεραίνω ότι θεωρείς κι εσύ τους Intel i3 2100T/2120T σαν τις πιο «κρύες» CPU της αγοράς αυτή τη στιγμή, άρα τους καταλληλότερους και για μένα, έτσι δεν είναι;

Αν και το δικό μου κουτί είναι «μινιατούρα» σε σχέση με το δικό σου, και με σαφώς μικρότερες δυνατότητες ψύξης, θεωρώ ότι έχω κάποιες, έστω μικρές πιθανότητες να παίξω εντελώς passive κι εγώ, ιδιαίτερα τον χειμώνα, άνοιξη, φθινόπωρο.

Τώρα αν στον καύσωνα έχω μόνο τον κάτω μικρό ανεμιστήρα της Noctua να παίζει σε πολύ χαμηλές στροφές, ε, τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα σε αυτή τη ζωή.

Παιδιά, θα ήθελα να ακούσω κάποιες γνώμες και για το θέμα της ψύκτρας. Υπάρχει μήπως πιο «δυνατή» λύση από αυτή της Noctua σε εφτά εκατοστά μέγιστο ύψος;

Link to comment
Share on other sites

ειναι κρυοi ναι....Δεν εχεις λογους να ψαχνεσαι απο τωρα για ψυκτρα.

Δες πως θα παει πρωτα και με τις 2 που εχεις(μαμα και νοκτυα)..και το βλεπεις απο κει και επειτα.

Η μαμα ψυκτρα ιντελ σε μενα παρα την οποια λειτουργια της ειναι πρακτικα αθορυβη.

Πιο πολυ ενοχλει σαν θορυβος το συνεχες spinning του μηχανικου (που με κανει να αναπολω τις σσδ εποχες) παρα οτιδηποτε αλλο.

Link to comment
Share on other sites

+1 και απο εμενα για τον i3 2100

εχω τον ιδιο σθυνδιασμο με τον [MENTION=699]ΝTG[/MENTION]

τον εχω σε ενα cosmos s (και εμενα μου ξεμεινε απο το προηγουμενο setup)

ο 2100 ειναι πανω σε μια giga ud3 με hdmi

το μηχανημα το χρησιμοποιω για κατεβαστηρι (δουλευει 24/7) και για HTPC οταν χρειαστει

με την ενσωματομενη καρτα της ιντελ

και ειμαι πολυ εθχαριστημενος

Link to comment
Share on other sites

ειναι κρυοi ναι....Δεν εχεις λογους να ψαχνεσαι απο τωρα για ψυκτρα.

Δες πως θα παει πρωτα και με τις 2 που εχεις(μαμα και νοκτυα)..και το βλεπεις απο κει και επειτα.

Η μαμα ψυκτρα ιντελ σε μενα παρα την οποια λειτουργια της ειναι πρακτικα αθορυβη.

Πιο πολυ ενοχλει σαν θορυβος το συνεχες spinning του μηχανικου (που με κανει να αναπολω τις σσδ εποχες) παρα οτιδηποτε αλλο.

Σωστός! :T:

Ψύκτρα της Noctua δεν έχω, απλά διάβασα το review της εδώ και... την ερωτεύτηκα! :inlove:

Άρα, αγοράζω πρώτα μια micro ATX μητρική, έναν i3 2100T/2120T και μνήμη, και δοκιμάζω αρχικά με την μαμίσια ψύκτρα.

Για το θέμα του δίσκου δεν το συζητάω καν, θα πάω φυσικά σε ssd, ο δικός μου WD640GB που έχω στο MonCaso ακούγεται πολύ, για τα δικά μου κριτήρια βέβαια, είμαι... ψυχάκιας κυριολεκτικά με τον θόρυβο! :p

Link to comment
Share on other sites

+1 και απο εμενα για τον i3 2100

εχω τον ιδιο σθυνδιασμο με τον @ΝTG

τον εχω σε ενα cosmos s (και εμενα μου ξεμεινε απο το προηγουμενο setup)

ο 2100 ειναι πανω σε μια giga ud3 με hdmi

το μηχανημα το χρησιμοποιω για κατεβαστηρι (δουλευει 24/7) και για HTPC οταν χρειαστει

με την ενσωματομενη καρτα της ιντελ

και ειμαι πολυ εθχαριστημενος

Σε ευχαριστώ επίσης για τις πληροφορίες! :T:

Άρα, ειδικά όσον αφορά τη CPU, νομίζω ότι κλείσαμε, i3 2100T/2120T... :victory:

Link to comment
Share on other sites

εχω την "μεγαλη" εκδοση:p

Σαν ελαχιστη καταναλωση δεν διαφερουν πολυ...εως καθολου.

Αν πιστευεις οτι θα λειτουργει υπερωριες (οκ οχι 100% λοαδ) τοτε ειτε για λογους τροφοδοτικου(αν ειχες υπερβολικα μικρο) ειτε για λογους θερμοκρασιας καλα κανεις και προτιμας τον Τ.

Γενικα δεν θα δεις ιδιαιτερες διαφορες αν μενει αρκετα στο idle.(το οποιο διαφερει με τον αν τον χρησιμοποιεις).

Μουσικη ταινιες ιντερνετ και photoshop η χρηση του δικου μου.Δεν εχω παραπονο σε κανεναν τομεα.

Link to comment
Share on other sites

Σωστός! :T:

Ψύκτρα της Noctua δεν έχω, απλά διάβασα το review της εδώ και... την ερωτεύτηκα! :inlove:

Άρα, αγοράζω πρώτα μια micro ATX μητρική, έναν i3 2100T/2120T και μνήμη, και δοκιμάζω αρχικά με την μαμίσια ψύκτρα.

Για το θέμα του δίσκου δεν το συζητάω καν, θα πάω φυσικά σε ssd, ο δικός μου WD640GB που έχω στο MonCaso ακούγεται πολύ, για τα δικά μου κριτήρια βέβαια, είμαι... ψυχάκιας κυριολεκτικά με τον θόρυβο! :p

Ειχαι οντως ψυχακιας.. χα χα!

δε χρειαζεται βρε να πας σε "Τ". Μια χαρα θα ειναι σε fanless και ο απλος.

επισης, passive-PASSIVE δε χρειαζεται να ειναι. Αν παρεις εκεινα τα τροφοδοτικα (πχ Χ450) σπανιως δουλευει ο ανεμιστηρας.

Οσο για την καταναλωση.. θα πρεπει να πας σε mini-itx μητρικη. Εγω εχω αυτην της ιντελ και σε idle η καταναλωση ειναι κατω απο 20VA με τον 2600Κ

Link to comment
Share on other sites

Ειχαι οντως ψυχακιας.. χα χα!

δε χρειαζεται βρε να πας σε "Τ". Μια χαρα θα ειναι σε fanless και ο απλος.

επισης, passive-PASSIVE δε χρειαζεται να ειναι. Αν παρεις εκεινα τα τροφοδοτικα (πχ Χ450) σπανιως δουλευει ο ανεμιστηρας.

Οσο για την καταναλωση.. θα πρεπει να πας σε mini-itx μητρικη. Εγω εχω αυτην της ιντελ και σε idle η καταναλωση ειναι κατω απο 20VA με τον 2600Κ

Είμαι όντως ψυχάκιας, μου το έχουν πει κι άλλοι! :p

Αλλά θα με τρελλάνεις όμως. Οι i3 2100/2120 έχουν 65 watt TDP, ενώ οι 2100Τ/2120Τ έχουν μόλις 35 watt TDP, σύμφωνα με αυτό το site, δηλαδή σχεδόν το μισό θερμικό φορτίο, και μου λες ότι δεν θα κάνει καμία απολύτως διαφορά σε ένα τόσο μικρό κουτί όπως το MonCaso 301, ειδικά όταν προσπαθείς να παίξεις εντελώς passive, δηλαδή κανένας ανεμιστήρας στο κουτί;! :o

Link to comment
Share on other sites

Οσα mhz και να ειναι ή αλλιως οποιο μοντελο και να παρεις τον περισσοτερο καιρο τον περνανε @ 1600mhz για αυτο και δεν διαφερουν πολυ (εως καθολου οι καταναλωσεις)

Ουσιαστικα το tdp σε ενδιαφερει αν εχεις το μηχανημα να κανει καποια δουλεια ενω λειπεις.(seeding/ταινιες και λοιπα δεν θεωρουνται δουλεια ..κατι που να στρεσσαρει τον επεξεργαστη εννοω).

εδιτ

εχουμε χρηστη "1600"...ο μυθος του 1600??

post-699-1416076380,7934_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.