Jump to content



Motherboard για οικονομικό file server


auteur

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Ψάχνω μια οικονομικη μητρική που να δίνει όσες περισσότερες Sara συνδέσεις γίνεται...τι κουτί χωράει 10 δίσκους..

Οπότε ψάχνω κάτι που να δίνει 10 Sata συν 1 eSata,τίποτα λιγότερο να έχει 7 Sata συν 1 eSata...

Προς στιγμή έχω 7 δίσκους...

Και απο επεξεργάστη τον φτηνότερο που έχει καρτα γραφικών, εκτός και αν διαθέτει η μητρική..ή είναι ένα σε όλα όπως είναι τα amd zacate..

Budget μέχρι 150€..

Ποσά watt τροφοδοτικο χρειάζομαι; Για μέχρι 10 δίσκους..

Ο server θα σερβίρει μόνο ταινίες σε media player οπότε οι επιδόσεις δεν με ενδιαφέρουν και δεν θα λειτουργεί παρά μόνο κατα την διάρκεια της ταινίας, μετα θα κλείνει...μόνο να κάνει copy/paste γρήγορα απο το nas που έχω..

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

οι φτηνές κάρτες (που έχουν 2 sata θύρες) με το siliconimage πάνω, τραβάνε διευθύνσεις από το bios. Όταν είχα ενεργοποιήσει raid του mobo μαζί με τη κάρτα έτρωγε σκάλωμα το μηχάνημα.

Η ποιο απλή λύση είναι να αγοράσεις οποιαδήποτε mobo θες, και να βάλεις δύο port multiplier (1x Sata 6GB/s -> 4x η 5x Sata 3GB/s) και θα είναι οκ. Θα έχεις 8 με 10 sata με μόλις 2 υποδοχές του mobo σου. Το SB950 τα πάει καλά σε αυτή τη περίπτωση.

Στη πλειοψηφία στην αγορά, ακόμη και η Sabertooth 990FX βγάζει 8 sata. 10 Sata σε έτοιμο mobo θες περισσότερα €, σε X79 ξεφεύγουμε εντελώς.

Link to comment
Share on other sites

και να βάλεις δύο port multiplier (1x Sata 6GB/s -> 4x η 5x Sata 3GB/s) και θα είναι οκ. Θα έχεις 8 με 10 sata με μόλις 2 υποδοχές του mobo σου. Το SB950 τα πάει καλά σε αυτή τη περίπτωση.

Τι ειναι αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.