Jump to content

anonymous-root

Premium Members
  • Posts

    792
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

anonymous-root's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Από Ελλάδα θα φύγεις; Χρεωστική Πειραιώς VISA. Χρεώνει τη μετατροπή συναλλάγματος και 2% επί τη συναλλαγή (με κάποιο μέγιστο όριο αν θυμάμαι καλά). Είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, πόσο μάλλον αφού στα πληρώνει η εταιρία. Εναλλακτικά, δεν κάνεις καθόλου συνάλλαγμα και πας Σουηδία, οπότε και κάνεις ανάληψη κορώνες από κάποιο ΑΤΜ με την Κάρτα της Εθνικής. Χρεώνει κάποια ευρώ για την ανάληψη εκτός ευρώ. Έχε υπόψη σου ότι το μετρητό δεν παίζει πολύ στη Σουηδία, ακόμα και τσίχλα από το περίπτερο με κάρτα αγοράζουν :D.
  2. τρέχεις κάποιο antivirus από πίσω; δοκίμασε να δεις, αν σου κάνει το ίδιο και σε safe mode.
  3. οι μνήμες παλιά δουλεύαν οκ στο pc; είσαι σίγουρος οτι το BIOS έδειχνε 4 GB, με τις 2Χ 2GB μνήμες που έχεις ήδη; Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι το εξής: Το manual της μητρικής αναφέρει: "This motherboard does not support memory modules made up of 128Mb chips" Οι μνήμες 2GB είναι: 256M x 64-bit, >128Μb. Οπότε είναι ασύμβατες. (https://www.kingston.com/dataSheets/KHX8500D2_2G.pdf). Βέβαια, στο QVL, έχει μνήμες 2GB με το παραπάνω configuration (https://www.kingston.com/dataSheets/KHX6400D2_2G.pdf), ως συμβατές. Είναι κάπως μπλεγμένα τα πράγματα. Για να τις διαβάζει μισές, συνήθως είτε κάτι παίζει με το configuration του chip, είτε με το single / double sided. Φυσικά πρώτα θα πρέπει να δοκιμάσεις τις 2GB μνήμες σε άλλο μηχάνημα, να επιβεβαιώσεις ότι τις βλέπει κανονικά.
  4. 4TB = GPT και λογικά όλα αυτά τα τύπου NAS χρησιμοποιούν κάποιο linux file system. Μπορείς να κάνεις αυτό που είπε ο grigas ή να δοκιμάσεις και το https://www.diskinternals.com/linux-reader/ για να τον διαβάσεις από windows. Απλά είναι αργό. Σιγουρέψου ότι ο ίδιος ο δίσκος είναι σε καλή κατάσταση.
  5. anonymous-root

    Σφαλμα χωρις προβλήματα

    αμα δεν έχεις πρόβλημα, κάποια μπορείς να τα αγνοήσεις, μπορει να είναι από προβληματικές εφαρμογές. για το συγκεκριμένο https://www.google.gr/search?q=iocagent https://rog.asus.com/forum/showthread.php?91684-IOCAgent-error-in-event-viewer https://communities.intel.com/thread/113469
  6. anonymous-root

    Aπροσδιόριστο πρόβλημα Hardware

    Τα δοκίμασες αυτά; Με απενεργοποιημένη την κάρτα γραφικών του επεξεργαστή στο κάνει πάλι;
  7. anonymous-root

    Aπροσδιόριστο πρόβλημα Hardware

    Τα παγώματα εμφανίζονται όταν το λειτουργείς με τα γραφικά του επεξεργαστή; τα έχεις απενεργοποιήσει / έχεις βάλει εξτρά κάρτα γραφικών; Δώσε στο bios (αν εχει επιλογή) iGPU voltage offset +50mV. Eπίσης δώσε λίγη παραπάνω τάση στον επεξεργαστή. Δες και την κάρτα δικτύου σου, το ενα blue screen την αναφέρει.
  8. anonymous-root

    Server μικρομεσαίας εταιρείας.

    Ναι, όλα σε ένα μηχάνημα. Δεν είναι state of the art λύση, αλλά με βάση τις ανάγκες και του clients είναι οκ. Δε διαφωνούμε, κοιτάμε όμως τι budget υπάρχει, τι τεχνογνωσία και τι ανάγκες κτλ. Δυστυχώς (στην Ελλάδα) έτσι είναι, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μικρές επιχειρήσεις. Αν υπάρχει κάποια γνώση σε διαχείριση VM και τους είναι εύκολο, μπορούν να στηθούν. Υπάρχει;
  9. anonymous-root

    Server μικρομεσαίας εταιρείας.

    Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Windows 2012 std με SQL Server επάνω. Το ERP (softone; ) σου στην ουσία είναι ο SQL Server (βάση δεδομένων). Για τα δεδομένα της επιχείρησης σου, εκτιμώ ότι 8-10GB RAM είναι αρκετά. Στα Windows 2012 μπορείς να στήσεις παράλληλα και Active Directory και Fileserver. 4 - 6 GB μνήμη είναι αρκετά για αυτή την περίπτωση. Οπότε το ελάχιστο σου είναι 16GB, ανάλογα με το κόστος θα έλεγα να δεις και τα 32 GB. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπλέξεις με VM's που αυξάνουν το διαχειριστικό κόστος. Όλα αυτά με βάση τα δεδομένα για 10 άτομα, έτσι; Όλα αυτά σε δίσκους με διάταξη RAID-1, τουλάχιστον 7200rpm. Ενδεικτικά αν έχεις μεγάλη κίνηση στις βάσεις βάζεις και δύο SSD, πάλι σε διάταξη RAID-1 και πετάς τη βάση εκεί. Οι enterprise class SSD, έχουν διάφορες "ποιότητες" και τύπους: mixed use, write intensive, read intensive κτλ. Επίσης έχουν και τύπους ανάλογα με την αντοχή εγγραφής. Δεν θα αγοράσεις samsung pro φυσικά. O server νομίζω παίρνει μέχρι 8 δίσκους, οπότε αν θέλεις μπορείς να βάλεις τα αρχεία για τον fileserver σε άλλους δίσκους. Όλα αυτά θα πρέπει να λαμβάνονται backup (πχ στο NAS) offsite. Δημιουργήστε ένα πλάνο για backup. Ο server σου θα συνοδεύεται από εγγύηση Next Bussiness Day 3 τουλάχιστον ετών.
  10. anonymous-root

    Server μικρομεσαίας εταιρείας.

    Γιατί; Vmware κτλ είναι κάτι παραπάνω από overkill.
  11. anonymous-root

    Server μικρομεσαίας εταιρείας.

    Αν μιλάμε για βάση δεδομένων, οι SSD κάνουν τη διαφορά. Η αλήθεια είναι ότι οι τιμές έχουν πάει στο θεό (σχετικά) λόγω μεγάλης ζήτησης και μειωμένης παραγωγής. 3 δίσκους σε τι διάταξη θα τους χρησιμοποιήσεις; Θα πρέπει οπωσδήποτε να έχεις κάποιο redudancy (RAID-1 πχ). o E5-2620 v3 έχει έξι πυρήνες και όχι οκτώ, όπως λεει στο word. Μήπως εννοεί τον Ε5-2630 v3; Πάντως όπως βλέπω τα specs και ο E5-2620 v3. Υποθέτω θα είναι ένας επεξεργαστής και όχι δύο. Τι θα χρησιμοποιήσετε; Microsoft SQL Server / Windows server ή Oracle; Η μνήμη είναι λίγη, θα έλεγα να πας στα 32 - 64 GB και να έχεις στο νού σου δυνατότητα επέκτασης. Το nas θα το χρησιμοποιήσεις. Τα δεδομένα του server θα πρέπει να λαμβάνονται backup κάπου μακριά από αυτόν. Για τη σύνδεση των χρηστών, αν δε θέλεις τίποτα με κεντρική ταυτοτοποίηση (τύπου active directory) η σύνδεση τους θα είναι όπως αυτή σε απλό fileserver. Αλλιώς χρειάζεσαι έκδοση PRO στα Windows. H Pro σε καλύπτει γενικά, δε νομίζω ότι χρειάζεται να πας παραπάνω. edit: Όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω, καλύτερα να μιλήσεις και με μια εταιρία ΙΤ.
  12. anonymous-root

    Λαπτοπ που σερνεται

    Είναι διάφορα τα services, μπορείς να ψάξεις στο ιντερνετ να δεις τι κάνει το καθένα. Πχ το windows search. Εξαρτάται τη χρήση. http://www.askvg.com/windows-7-services-that-can-be-safely-set-to-manual/
  13. anonymous-root

    Λαπτοπ που σερνεται

    όταν είναι ΠΟΛΥ αργό, μπορεί να ψοφάει ο δισκος, όπως είπαν τα παιδιά πιο πάνω. Οπότε την αλλαγή δεν τη γλυτώνεις. Υποθέτω έχεις απενεργοποιήσει services που δε χρειάζονται κτλ κτλ. Επεξεργαστής 8ετιας και λαπτοπ ενός έτους δεν πάνε μαζί (συνήθως). Το πιο πιθανό είναι να το αγόρασε μεταχειρισμένο. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σιγουρευτεί ότι έγινε κάποιος καθαρισμός πάστας / σκόνης εσωτερικά. (μπορεις να το καταλάβεις και εμπειρικά αμα δεις ότι δουλεύει συνέχεια ο ανεμιστήρας.) 80 βαθμοί είναι υπερβολικοί για το λαπτοπ, εκτός αμα κάνει τίποτα video encoding για ώρες.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.