Jump to content



Πρόβλημα με εξωτερικό σκληρό...


Zarko1

Recommended Posts

Η συνεργάτιδά μου στην δουλειά της, αντέγραφε δεδομένα από έναν εξωτερικό σκληρό Seagate FreeAgent Goflex 500GB σε έναν άλλο εξωτερικό σκληρό 4ΤΒ. Έκανε την ανοησία και έριξε κατά λάθος κάτω τον Seagate των 500GB. Αρχικά και οι δύο δίσκοι βγήκαν off, το pc της δεν μπορούσε να δει πλέον κανέναν από τους δύο! :nono:

Ευτυχώς σύνδεσαν τον εξωτερικό σκληρό των 4ΤΒ σε άλλο pc που τον είδε κανονικά, ενώ μετά από αυτό τον έβλεπε κανονικά και το δικό της pc. Το μεγάλο πρόβλημα τώρα είναι με τον μικρό Seagate των 500GB, ο οποίος έχει μέσα αρχεία του InDesign της δουλειάς της, που φαίνεται ότι δεν υπάρχουν σωσμένα πουθενά αλλού! Ας μην σχολιάσω καλύτερα το γεγονός ότι δούλευε κάποια αρχεία της κατευθείαν στον συγκεκριμένο εξωτερικό σκληρό των 500GB, χωρίς να τα σώζει ταυτόχρονα στους δύο εσωτερικούς σκληρούς του 1ΤΒ που έχει το δικό της pc!!! :o

Μόνο μια ξεροκέφαλη γυναίκα θα μπορούσε να το κάνει αυτό, αλλά τέλος πάντων, τώρα η ζημιά έχει γίνει. Πήγα και πήρα τον Seagate και τον σύνδεσα και στα τρία pc του σπιτιού (όλα με 7, 64μπιτα), τζίφος, κανένα δεν τον βλέπει. Στο δικό μου Shinobi, αλλά και στο HTPC του σαλονιού, καθώς και στο netbook μου, ο Seagate κάνει απλώς ένα ελαφρό ντιν, ντιν, το λαμπάκι του δεν αναβοσβήνει, μένει συνέχεια αναμμένο, ενώ και ο δίσκος δεν δονείται, το platter δηλαδή δεν παίρνει μπροστά. Μόνο στο HTPC της κρεβατοκάμαρας ο Seagate αναβόσβηνε το λαμπάκι του, σημάδι ότι πήγαινε να πάρει μπροστά, αλλά και πάλι το platter του δεν ξεκινούσε, ενώ φυσικά το HTPC δεν τον έβλεπε καθόλου.

Μετά σκέφτηκα ότι η μοναδική λύση είναι να προσπαθήσω να τον συνδέσω εσωτερικά στο HTPC, βρήκα [ame=http://www.youtube.com/watch?v=Lkakc7QEtFs]αυτό το βιντεάκι[/ame] στο YouTube, δεν ήξερα καν ότι αποσπάται τόσο εύκολα η πρόσοψή του, αποκαλύπτοντας τις συνδέσεις SATA τροφοδοσίας και δεδομένων. Τον άνοιξα λοιπόν...

SeagateFreeAgentGoflex500GB_1.jpg

και τον σύνδεσα εσωτερικά στο HTPC της κρεβατοκάμαρας. Πάλι τζίφος, το ίδιο ντιν, ντιν, ενώ φυσικά το platter του δίσκου δεν παίρνει μπροστά. :angry:

SeagateFreeAgentGoflex500GB_2.jpg

Τι προτείνετε βρε παιδιά, υπάρχει κάποια λύση; Τα αρχεία της του InDesign είναι μεν σημαντικά, αλλά μπορεί φυσικά να τα ξαναφτιάξει δουλεύοντας κάποιες μέρες, δεν νομίζω ότι αξίζει να πληρώσουμε 500 έως 1000 ευρώ σε εταιρεία ανάκτησης δεδομένων. Αλλά και αν ακόμα πάμε σε αυτούς, από την στιγμή που το platter του δίσκου δεν παίρνει μπροστά, μπορούν να ανακτηθούν δεδομένα;!

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη...

Link to comment
Share on other sites

Εγκατέστησα και το GetDataBack στο HTPC, με συνδεδεμένο πάντα εσωτερικά τον Seagate, όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Αλλά από ότι καταλαβαίνω, το GetDataBack δεν μπορεί να με βοηθήσει, δουλεύει μόνο σε κάποιον δίσκο που ένα pc μπορεί να τον "δει", ή κάνω λάθος;

Το HTPC δεν μπορεί να δει δυστυχώς καθόλου τον Seagate, ούτε στον explorer, ούτε στο disk management... :angry:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.