Jump to content



Περίεργο πρόβλημα μετά απο OC.


alexandertm8

Recommended Posts

Καλησπέρα και καλό μήνα!

Πριν λίγους μήνες πήρα έναν q6600 g0 για να αντικαταστήσω έναν E7300. Η μητρική μου είναι ή Asus P5N-E SLI με το NVIDIA nForce 650i SLI. Με τον E7300 και έναν Ε8400 που είχα δοκιμάσει η μητρική έκανε θαύματα και δεν είχα κανένα πρόβλημα, τώρα με τον 4 πύρινο μου κάνει κάτι ναζάκια...

Έχει με τους quad ένα κενό στο fsb από 1200MHz έως ~1500MHz και θέλει την μνήμη 1:1. Οι ρυθμίσεις μου είναι 3.4GHz με fsb 1510MHz και 1.456v, οι μνήμες (2x 2GB Corsair 6400 C4 DHX) τρέχουν 756ΜΗz σε 4-4-4-12 στα ~ ~2.18v και το nb στα ~1.56v.

Έχω περάσει 20 ώρες Prime95, 1 ώρα OCCT, 4 100% test μνήμης memtest και χθες βράδυ έκανε ακόμα 12 ώρες memtest86+ από usb.

Το πρόβλημα: Γενικά μου διαβάζει σωστά την κάρτα γραφικών -drivers, catalyst, aero των windows κ.λπ.) και άλλες φορές όταν τον ανοίγω, ενώ εμφανίζει την κάρτα σωστά στο υλικό με τους drivers της, δεν έχω περιβάλλον Aero και αν πάω να δω μία ταινία μου αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάρτα συμβατή με το directx κ.λπ.

Στην αρχή θεωρούσα ότι ήταν θέμα λογισμικού και όχι υλικού, καθάρισα λοιπόν τους οδηγούς της κάρτας, αφού είδα ότι συνεχιζόταν πήγα σε παλαιότερους και τέλος έκανα και format. Το πρόβλημα συνεχιζόταν... Υποπτευόμουν πρόβλημα στην κάρτα γραφικών αλλά ευτυχώς πριν πάω να πάρω άλλη κατάργησα όλους τους υπερχρονισμούς και για μια εβδομάδα που τον δούλευα δεν εμφάνισε το παραμικρό!

Έχω παίξει με τα ρεύματα του nb (1.75v) και τις μνήμες τις έβαλα σε 2Τ παρόλο που τα τεστ τα πέρασε σε 1Τ αλλά δεν άλλαξε κάτι!

Η μητρική δεν έχει τη stock ψύκτρα αλλά μία μεγάλη με χάλκινη βάση από παλιό P3 με 5άρη ανεμιστήρα, το sb έχει χάλκινο heatpipe απο laptop που ψύχετε απο την ενεργητική του nb και στα MOSFETs έχω φτιάξει μια μεγάλη αλουμινένια που την κρυώνει η 12άρα φάνα του CPU.

Κάποια ιδέα;

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως το ειχα περασει και εγω αυτο με μια p5n32 sli οπου μου ειχε βγαλει την μπαναγια για να τον παω πανω απο τα 3.0 με οτι ρευμα και αν εδινα.Αποτελεσμα για πηρα μια p35 και με το στοκ ρευμα επιασα τα 3 και εχω βρει την ησυχια μου.

PS:

Εχω διαβασει οτι εχουν ενα θεμα τα nvidia chipsets με τα 4πυρηνα cpus στο LGA 775 ενω με τα 2πυρηνα τα πανε μια χαρα.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά το μόνο που δεν σκέφτηκα να αλλάξω είναι το pcie freq!

Στις τιμές 100-103 δεν άλλαξε κάτι, στο 104 του έχω κάνει αρκετά restarts χωρίς πρόβλημα αλλά παρατηρώ αρκετά flash crashes όταν δουλεύω τον firefox -πριν από λίγο μου έκανε επανεκκίνηση μάλιστα-. Επειδή όμως έγινε πρόσφατο upgrade στην έκδοση της αλεπούς και δεν την έχω πάρει με καλό μάτι θα κάνω ένα downgrade για να αποκλειστεί πρόβλημα λογισμικού.

Άσε φίλε μου, έβαλα τον q για να κάνω τις δουλειές που θέλω 10 λεπτά ταχύτερα κάθε μέρα και κατέληξα να έχω χάσει πόσες ώρες για να τον ρυθμίσω... Αν δεν βρω άκρη δυστυχώς θα πάω σε κάποιον Ε8xx και όχι σε νέα μητρική γιατί δεν έχω χρήματα για τέτοιου είδους έξοδα.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές,

Αλέξανδρος.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Και πάνω που όλα κυλούσαν σωστά σήμερα ο υπολογιστής αποφάσισε να παραδώσει πνεύμα...

Τον ανάβω, γυρνούν οι φάνες αλλά δεν έχω ούτε post ούτε beeps. Να είναι μητρική ή τροφοδοτικό;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.