Jump to content



βοήθεια με OCZ Summit


kavadias

Recommended Posts

Καλησπέρα παρατήρησα τον τελευταίο καιρό κάτι ηλίθια slowdowns στο σύστημα κυρίως κάτω από βαρύ (100+ tabs) browsing. Στην αρχή τα έριξα στον firefox, όμως μετά από προσεκτικό ψάξιμο και έλεγχο της διαχείρισης της μνήμης και τα σχετικά κατέληξα ότι ήταν αθώος. Και θυμήθηκα ότι ο SSD είναι 2ετίας πλέον+ οπότε σκέφτηκα βρε λες;

να υποθέσω ότι αυτό δεν είναι και πολύ φυσιολογικό ε; :blink:

ib2F2StZetkxGu.png

9f9uCLDqsUZDZAAAAAElFTkSuQmCC9f9uCLDqsUZDZAAAAAElFTkSuQmCC

Πάντως το SSD Life είναι σχετικά αισιόδοξο.. :blink:

9k=iPCeEDnvf4Rsf.jpg

9k=

καμιά ιδέα, γνώμη, λύση;

ευχαριστώ πολύ :)

Link to comment
Share on other sites

Λύση:

Πάρε backup όλο το drive σε έναν εξωτερικό δίσκο.

Κάνε firmware update το drive. Κάνε secure erase το drive.

Κάνε restore το backup που πήρες στον εξωτερικό.

Το τελευταίο firmware από την OCZ, ενεργοποιεί το TRIM feature στο drive σου, οπότε ΣΙΓΟΥΡΑ πρέπει να το κάνεις, για να μην έχεις ξανά το ίδιο πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

μερσί το φαντάστηκα

2 ερωτήσεις

1) υπάρχει κάποια άλλη temp λύση (μέσω software πχ. ) προσωρινά μιας και το συγκεκριμένο workstation δεν είναι σε περίοδο που σηκώνει 2-3 μέρες downtime για επαναφορά από format.

2) αν δεν παίζει το 1, παίζει η παραπάνω λύση με κανά acronis true image; αν πάρω image του SSD κάνω update και secure erase και μετά restore το υπάρχον image, it's ok; ή θα ναι πάλι πεσμένες οι επιδόσεις;

thanks

Link to comment
Share on other sites

Sorry που δεν το ανέφερα. Η όλη διαδικασία το πολύ να σου πάρει μία ώρα. Με Acronis True Image Home θα πάρεις το backup στον εξωτερικό. Kάνε firmware update όπως λέει στις οδηγίες της OCZ (με USB stick γίνεται) και μετά κάνε restore το image.

Secure erase δεν χρειάζεται να κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.