Jump to content



format???


gbak

Recommended Posts

Εκανα εχθες μια αναβαθμιση στο pc μου εβαλα εναν p4 3.2E και εβγαλα εναν p4 3.06 533fsb και επισης αλλαξα τις μνημες απο 333 τις εκανα 400.....το ερωτημα μου ειναι χρειαζεται format το συστημα μετα απο αυτη την αλλαγη??? η το αφηνω ως εχει.μιας και τα εχει αναγνωρισει ολα κανονικα.....??

Link to comment
Share on other sites

αν έχει αναγνωρίσει το επεξεργαστή σαν Hyperthreading capable (2 επεξεργαστές στο Device manager) δε χρειάζεται. Format συνήθως χρειάζεται αν βάλεις ATI ενώ είχες nvidia ή το αντίθετο.

Link to comment
Share on other sites

με τις μνημες ποτε δε χρειαζεται φορματ,αλλα μου ετυχε συστημα που εβαλα κατα λαθος Ρ4 2.6 ΗΤ ενω ηταν να βαλω 3.0 και οταν το αλλαξα μου πεταξε μπλε οθονη και χρειαστηκε ξανα απο την αρχη.εκει που χρειαζεται φορματ ειναι αν αλλαξεις μητρικη

Link to comment
Share on other sites

Format χρειαζεται όταν αλλάζεις chipset σε motherboard. Είναι η μόνη επιλογή βασικά, μιας και όταν πας να bootάρεις σου σκάει μια περιποιημένη μπλε οθόνη που γουστάρεις....

Link to comment
Share on other sites

ακόμα και αν αλλάξεις mobo δε είναι αναγκαίο ότι πρέπει να κάνεις format, η BSOD έρχεται επειδή τα WIN ψάχνουν το προηγούμενο Controller για του σκληρούς. Αν πας από VIA σε VIA πχ μπορείς να το αποφύγεις ακόμα και αν είναι άλλο chipset και άλλο το SB. Ακόμα και αν πας από VIA σε ΙΝΤΕL π.χ. μπορείς να σβήσεις ένα φάκελο στη registry (δε θυμάμαι πιος είναι) να κάνεις shutdown και να αλλάξεις mobo, θα τα ανιχνεύσει όλα από την αρχή (αυτή η περίπτωση δεν ισχύει αν έχεις SATA controller γιατί τα WIN δεν έχουν εγγενή υποστήριξη αυτού του interface)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.