Jump to content



Ερωτήσεις για βάψιμο κουτιού


Bunnykiller

Recommended Posts

Σκέφτομαι να βάψω το κουτί μέσα με άσπρη βαφή και έξω με άσπρη ματ με 2 τόνους γκρι για να φτιάξω σχέδια καμουφλάζ. Έχω βρει τα χρώματα που χρειάζομαι. Δεν θα καταφύγω στη λύση της ηλεκτροστατικής βαφής αλλά θα το κάνω με spray και θα το περάσω με high gloss spray για να γυαλίσει. Έχω ήδη κάνει κάποιες δοκιμές για να εξοικειωθώ αλλά έχω τις εξής απορίες:

1) τι γυαλόχαρτα να χρησιμοποιήσω για το εσωτερικό

2) αν είναι αρκετή η μεταλλική βούρτσα σε τρυπάνι για το εξωτερικό ή θα χρειαστώ και εκεί γυαλόχαρτο

3) τι βάση χρειάζομαι πριν βάψω.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση!

Link to comment
Share on other sites

Αν θες την γνώμη μου δεν αξίζει να ασχοληθείς καθόλου. Τα σπρέι που θα πάρεις, τα ντουκόχαρτα, το βερνίκι και πάνω απο όλα ο κόπος σου δε του αξίζουν

Με τα λεφτά που θα ξόδευες θα έπερνες ένα νέο κουτί πχ

CoolerMaster Elite 430 | Skroutz.gr

Βαμμένο έτοιμο και με παράθυρο.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά αυτό το κουτί το είχα πάρει για να φτιάξω ένα κατεβαστήρι. Του έχω κόψει παράθυρο τρύπα για ανεμιστήρα στην κορυφή και γενικά το έχω για να πειραματίζομαι.

Link to comment
Share on other sites

σκοπεύεις να αφαιρέσεις εντελώς το παλιό χρώμα??

αν ναι για ποιο λόγο?

Ναι θα ήθελα να το αφαιρέσω τελείως γιατί πριν λίγες μέρες που δοκίμασα σε ένα side panel από άλλο κουτί χωρίς να βγάλω το χρώμα δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα.

Link to comment
Share on other sites

το είχες περάσει πρώτα αστάρι?

με τη μεταλλικά βούρτσα θα κάνεις ζημιά που πολύ δυσκολ θα μαζεψεις. δηλαδη γρατζουνιές βαθειές που δε σβήνουνε παρά μόνο με πολύ κοπο κ πολλα γυαλόχαρτα.

κατα τη γνώμη μου πάρε ενα 800αρι γυαλόχαρτο κ τρίψ'το . μετά αστάρι , χρώμα και αν θες να το "κλειδώσεις" ρίξε και βερνίκι :banging:

Link to comment
Share on other sites

ναι

βασικά το αστάρι παίζει πολλαπλο ρόλο.

α) προστατεύει απο σκουριά

β) δημιουργεί πρόσφυση για να κολλήσει το χρώμα

γ) καλύπτει το παλιό χρώμα και αποτελεί τη βάση για το καινούργιο. για το λόγο αυτό υπάρχει σε ασπρο, γκρι , μαύρο κ κίτρινο απ'όσο εχω δει

Link to comment
Share on other sites

Μια τελευταία ερώτηση. Για το camo θα χρησιμοποιήσω high gloss χρώμα που τη χρησιμοποιώ στα graffity. Γενικά έχω σχέσεις με βαψίματα καθώς ασχολούμαι χρόνια με το graffity αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ματ βαφή. Αν περάσω βερνίκι τη ματ σαν glossy θα φαίνεται?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.