Jump to content



Καινούριος δίσκος - Advanced format απορίες


iterator

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Τις επόμενες μέρες θα παραγγείλω τον [ame=http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004VFJ9MK/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&smid=A2UQTELKDRPH6Q]Western Digital WD20EARX[/ame].

Ο συγκεκριμένος είναι advanced format και θα μπει σε υπάρχον σύστημα που εκτελεί χρέη file server με windows XP.

Έχω διαβάσει αρκετά και ξέρω ότι πρέπει να του κάνω align αλλιώς θα έχει μειωμένες επιδόσεις. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Στο μέλλον σκέφτομαι να αλλάξω το λειτουργικό, win 7 ή 8. Η απορία μου είναι αν θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα με το σημαντικότερο να είναι η ακεραιότητα των δεδομένων.

Κάπου διάβασα ότι μπορώ να κάνω την αρχική διαμόρφωση σε σύστημα με win 7 και μετά να τον βάλω στα XP. Έτσι ο δίσκος θα είναι aligned και όταν έρθει η ώρα της αλλαγής του λειτουργικού όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Τελικά ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για την περίπτωση μου;

Αν κανείς έχει εμπειρία μετάβασης advanced format δίσκου απο XP σε 7 θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Μια ακόμα απορία που μου δημιουργήθηκε είναι αν μπορώ να βάλω το δίσκο σε usb dock και να κάνω απο εκεί τη διαμόρφωση για μεγαλύτερη ευκολία.

Χωρίς να είμαι και ο πλέον ειδικός, νομίζω ότι κανονικά δεν θα πρέπει να ρισκάρεις κάποια ασυμβατότητα με το usb dock, και να συνδέσεις τον δίσκο απευθείας σε κάποιο sata της μητρικής του pc με τα win 7. Τουλάχιστον για να κάνεις το αρχικό format, μετά τον συνδέεις όπου θέλεις. Ειδικά από τη στιγμή που αναφέρεσαι σε δίσκο που θα περιέχει σημαντικά δεδομένα.

Αυτό τουλάχιστον έκανα εγώ με τους καινούριους δίσκους των 3 και 4ΤΒ στο σύστημά μου. Π.χ., πρώτα συνδέθηκαν στη μητρική και φορμαρίστηκαν (Win 7, 64 bit), και μετά συνδέθηκαν στο sata controller μου όσοι δίσκοι δεν χωρούσαν πλέον στη μητρική λόγω ελλείψεως sata συνδέσεων.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.