Jump to content


Αύξηση θερμοκρασίας κάρτας γραφικών και κλείσιμο PC


Recommended Posts

Καλησπέρα σε ολους...το προβλημα μου εχει ως εξης,τις τελευτες μερες η καρτα γραφικων μ ανεβαζεί θερμοκρασια,φτάνει μεχρι και 110 βαθμους με αποτελεσμα το PC να κλεινει.... εκανα αλλαγη θερμοαγώγιμης πάστα αλλα δν αλλαξε κατι....επισης το προβλημα ειναι οτι δεν το κανει συνεχεια ανεβαζει βαθμους μεσα σε παιχνίδια και οποτε τις κανει κεφι κατα την διαρκεια του παιχνιδου και αλες φορες δεν ανεβάζει καθολου οσο και αν παιζω (κανονικη βαθμοι ως 80-88 το πολυ)....εχει κανεις καμια ιδεα το τι μπορει να φταιει; :/

Link to comment
Share on other sites

Με ανεμιστηράκι είναι και δουλεύει κανονικά

το βλέπω και απο το fun speed απο το control center τις ATI

87872791-250x250-0-0_Power+Color+POWERCOLOR+AX4650+1GBD2+H+Radeon+HD+46.jpg

Αυτή είναι η κάρτα

Έγινε επεξεργασία από TifoziF1
Συγχώνευση 2 συνεχόμενων μηνυμάτων !!!
Link to comment
Share on other sites

δεν ειναι απαραιτητο να λειτουργει το ανεμιστηρακι επειδη απλα το βλεπεις στο fan speed... ανοιξε το κουτι σου και δες αν δουλευει , κοιτα και μηπως δεν κανουν καλη εφαρμογη η ψυκτρα ή το ανεμιστηρακι

Link to comment
Share on other sites

Το λοιπόν, υπάρχουν τα εξής ενδεχόμενα, εφ'όσον είσαι σίγουρος ότι δουλεύει κανονικά το ανεμιστηράκι και πατάει σωστά η ψύκτρα.

1)Έχεις κάνει overclock ή έχεις βάλει παραπάνω Volts, είτε επίτηδες είτε άθελα σου. Έλεγξε τα ρολόγια/V της κάρτας με το gpu-z. Κοίτα στο net, άμα είναι τα σωστά.

2)Οι drivers π@π@ρίζονται. Βάλε νέους ή παλαιότερους.

3)Το κουτί σου δεν επιτρέπει την σωστή κυκλοφορία του αέρα. Άφησε τουλάχιστον ανοιχτό το πλαϊνό και δες πάλι θερμοκρασίες.

4)Έχεις ιδιαίτερα μεγάλες ambient θερμοκρασίες (θ δωματίου). Δύσκολο, εκτός άμα μένεις σε κάμια Σαουδική Αραβία/έρημο/κόλαση.

5)Το πιο πιθανό: Δεν δουλεύει σωστά η ψύκτρα, παρ'όλο που την έλεγξες. Είτε το ανεμιστηράκι δε ροπιάζει σωστά (δες RPM και πες μας), είτε δε πατάει σωστά.

Link to comment
Share on other sites

1) overclock δεν εχω επιχειρηση να κανω ποτέ ουτε παραπάνω Volts νομιζω να εχω γιατι δεν εχω πιραξει τιποτα σχετικο με ρευμα η ταση

2)απο drivers εχω τους πιο νέους παλαιότερους πώς μπόρώ να βρω

3) και με το πλαϊνό ανοιχτο τις ίδιες θερμοκρασιες εχω

4) θερμοκρασια δωματίου 27 βαθμούς εχω

θα ανεβασώ και φωτογραφιές με ακριβης θερμοκρασιες (RPM,και αυτο που μ είπες με το πρόγρμμα gpu-z)

ευχαρίστω παντος!!!!

ετσι ειναι όταν ανοιγω το PC untitldded.png

και ετσι οταν έχει παρει φωτια10664293.png

Έγινε επεξεργασία από TifoziF1
όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και απο μένα - δεν απάντησες στο 5 του Volrath . Παρατήρησε πρώτα αν γυρνά όντως full speed ο ανεμιστήρας και ακούμπησε την ψύκτρα όταν βλέπεις ψηλές θερμοκρασίες για να διαπιστώσεις ότι και η ψύκτρα ζεσταίνεται - αν όχι σημαίνει ότι δεν πατάει καλά και δεν μεταφέρει θερμότητα.

Link to comment
Share on other sites

Καλε μου φιλε ΟΟΟΟλα οσα περιγραφεις .... εχουν ως αποτελεσμα την ΜΗ αγωγημοτητα της ψυκτρας εναντι του chipset.... Οποτε "πιθανον" να εχει "σπασει" καποιος συνδεσμος συγκρατησης της ψυκτρας και ετσι να μην παταει καλα η ψυκτρα..... ακομα θα μπορουσαμε να υποθεσουμε πως η ψυκτρα "λογικα" πρεπει να ειναι "πεντακαθαρη"..... και το cooler επανω της να λειτουργει σε οοοολο το ευρως φασματος της ισχυως του. Αν εχεις τον τροπο μπορεις να βγαλεις προσεκτικα την ψυκτρα... να καθαρισεις την ηδη υπαρχουσα παστα και να βαλεις "φρεσκια"....επειτα θα πρεπει να σιγουρευτεις πως κουμπωσε ΤΕΛΕΙΑ και υπαρχει απολυτη επαφη ψυκτρας και chipset. :D

Link to comment
Share on other sites

Μας έχεις κολήσει στο τοίχο ρε φίλε - αν γυρίζει φουλ ο ανεμιστήρας και η ψύκτρα όπως λες καίει (δώσε λίγο βάση εδώ διότι και οι 60C είναι πολλοί για το χέρι αλλά μέχρι τους 110C που βλέπεις είναι άλλο τόσο οπότε αν έχεις τρόπο ψάξτο λίγο παραπάνω , κανένα fan controller με ένδειξη θερμοκρασίας πχ) το μόνο που μένει είναι δεις είναι αν η συμπεριφορά του ανεμιστήρα είναι γραμμική με τη θερμοκρασία ή φουλάρει μόνο όταν ξεπεραστεί κάποιο όριο και τότε πλέον είναι αργά.

Link to comment
Share on other sites

Να ανεβαίνουν οι στροφές παράλληλα με την αύξηση της θερμοκρασίας - υπάρχει fan control που λειτουργεί με εκθετική καμπύλη ( απότομη αύξηση στροφών πάνω από ένα σημείο) ή σταθερές στροφές μέχρι ένα σημείο (σχετικά υψηλό) και μετά το 100%.

Link to comment
Share on other sites

ανεβαζει στροφες καθος ανεβενει και η θερμοκρασια αταν αρχιζει και περωαει τους 90 το φαν speed παει 100% και μενει σταθερο μεχρι να αρχισει να πεφτει παλι η θερμοκρασια

Link to comment
Share on other sites

Μιας και έχεις το hwmonitor, δείξε μας τις πληροφορίες της κάρτας γραφικών σου. Π.χ. στο δικό μου, με 460gtx κάρτα γραφικών :

hwmonitor-7811.jpg

Βλέπεις σε idle, πόσα V min/max, Temps, και πολύ σημαντικό επίσης, τα RPM του ανεμιστήρα.

Link to comment
Share on other sites

ποια εκδοση του hwmonitor εχεις;;

εμενα μoυ βγαζει μονο voltages και tempearatures :/

Δε θα έχει υποστήριξη η κάρτα γραφικών σου τότε για RPM monitor.

Πόσα V σου βγάζει min/max; Πάντως, όπως το βλέπω, δεν κάθεται σωστά η ψύκτρα, δε γίνεται αλλιώς.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.