Jump to content



Epson SX205 ..scanner off


JohnnyX

Recommended Posts

Εχω την Epson SX205-πολυμηχανημα ..o printer του ειναι OK οχι ομως και ο scanner που εσπασε.

Στην αρχη κανει check ...βλεπει οτι ο scanner δεν ειναι οκ και τελος...το θεμα ειναι αν υπαρχει τροπος (φανταζομαι με καποιο συνδυασμο πληκτρων (?) ) που να περναει το αρχικο τεστ...ή πως θα μπορουσε αν μπορουσε να γινει disable ο scanner ?

Link to comment
Share on other sites

Το σκαννερ στην εκκίνηση ελέγχει δυο -τρια πράματα. Αν το κοροιδευσεις οτι αυτα δουλευουν τότε το τεστ περναεί και δεν ξανατρέχει,αλλα δεν το σβήνεις κιολας αν δεν θες να ξανακανεις την διαδικασια. Κάποιο συνδυασμο δεν γνωρίζω να υπάρχει γενικά και δεν ξερω αν κάποιος μπορέσει να σου δώσει τέτοια πληροφορία.

Αν μπορείς να μου πεις και ποιο είναι το πρόβλημα του σκάννερ διότι πιθανότατα φτιάχνεται πιο εύκολα από την διαδικασία που περιγράφω παρακάτω, καλό θα ηταν

Τώρα επι του πρακτικού

Το σκάννερ ελέγχει πρώτον το κινητήρα του , με τον πολυ απλό τρόπο,

κίνηση προς τα πίσω μέχρι ο τερματικός διακόπτης στην πίσω μερια της κεφαλής να ακουμπησει στο πλαστικό . Αυτό το προσπερνάς σχετικά έυκολα έχωντας βγάλει το τζάμι και πατώντας με το δάχτυλο τον διακόπτη όταν ακούσεις το μοτερ.

Το δέυτερο που ελέγχεται είναι η θέση 0 της λάμπας και η φωτεινότητα. Βασικά ο αισθητης περιμένει να δει εναλλαγή απο μαυρο σε φουλ λευκο. αυτο το κάνει βάζοντας μια λευκη σελίδα και περνώντας πανω από τον αισθητη. Αν δεν έχεις λάμπα τότε φώτισε διαδοχικα αναμα-σβησιμο με εναν δυνατό φακό μέσα απο την σχισμη -απευθείας το ccd.

Link to comment
Share on other sites

βασικα ειχε σπασει το τζαμι του scanner και ηθελα να τον θεσω εκτος...προσπαθησα με διαφορους τροπους..βγαζοντας τη καλωδιοταινια αλλα και/ή τη τροφοδοσια του scanner αλλα επεμενε...

Δυστυχως πλεον δε το εχω το μηχανημα..προσπαθωντας να βρω λυσεις ..εγινε 10αδες κομματια μη συναρμολογουμενα ποια ! Παντως το θεμα για τη φωτεινοτητα δεν επαιζε..γιατι ενω αναβε σε καποια φαση η λαμπα δε ξεπερνουσε το προβλημα

Ισως να ηταν αυτο που ειπες με τη θεση 0. Θεωρητικα βεβαια απο εκει ξεκινουσε..αλλα ισως να ηθελε να κουνηθει λιγο και να μη μπορουσε αφου ειχε γεμισει γυαλια μεσα απο τα σπασμενο κρυσταλλο του scanner (οτι μπορεσε το ρουφηξε η ηλεκτρικη σκουπα !)

Link to comment
Share on other sites

Το βλεπω πολυ χλωμο να βρεις καποια άκρη εφοσον εχει γινει τοση ζημια.

Ψαξε παντως για το διακοπτακι που σου ειπα. είναι μια μικρη γλωσσίτσα πλαστική η οποια οταν φτάνει στο τέρμα του η κεφαλη του σκαννερ ακουμπαει στο πλαστικο και πατιεται. ειναι ενα πολυ μικρο διακοπτακι. Υπαρχει περιπτωση να ειναι αντι για διακοπτακι ενα πλαστικο Π το οποιο αν πας με το χερι σου την κεφαλη στην αρχη της κάποιο πλαστικο λεπτο μπαινει ακριβως μέσα στον κενο χώρο του Π.

Η λογικη ειναι

: Αν το διακοπτακι ειναι πατημενο ->αρχιζει το μοτερ να γυρναει απο την αρχη προς το τερμα. μολις κουνηθει λιγο το αφηνεις το διακοπτακι.

Αν αρχιζει να γυρναει αναποδα το ξαναπατας το διακοπτακι.

Ετσι θα μηδενισει την θέση της η κεφαλή.

Πάντως αν γνωρίζεις κάποια γερμανικά, στο γερμανικό ebay υπάρχουν πάρα πολλα τέτοια μηχανήματα με διάφορα προβλήματα και σε γελοιες τιμές (τα μεταφορικά είναι ένα άλλο θέμα και είναι κάτι που το κανονίζεις δια αλληλογραφίας συνήθως) και έχει κάποια που έχουν προβληματικό εκτυπωτικο. Το παιρνεις , κάνεις τραμπα το σκάννερ και ληγει η υπόθεση

π.χ

http://www.ebay.de/itm/Epson-Stylus-SX205-Multifunktions-Tintenstrahldrucker-defekt-bitte-lesen-/251172621506?pt=Drucker&hash=item3a7b0e0cc2

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.